Lepo

3.3.2024

Lepo

Suomennettu hartaudesta: Rest (Charlyne Cares Devotion 19.2.2024)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Me kaikki aloitamme uuden vuoden suurin odotuksin, toivein ja unelmin. Moni on myös rukoillut ja etsinyt Herralta Sanaa, johon keskittyä tänä vuonna. Minun sanani tälle vuodelle on “lepo”.

Levon määritelmiä voivat olla: vapaa toiminnasta tai tekemisestä; mielen ja hengen rauha.

Kun toimimme levosta käsin, toimimme luottamuksesta Jumalaan.

Kun Jeesus kuoli ristillä, Hän sanoi “Se on täytetty” (Joh 19:30). Hän ei sanonut, että Hän on jättänyt muutaman asian tekemättä meidän täytettäväksemme.

Galatalaiskirjeen 2:20 mukaan: “Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani.”

Meidän tulee nähdä itsemme ristiinnaulittuna Kristuksen kanssa ja Hänen elävän meidän sisällämme. Mitä tahansa tulee meitä vastaan, tulee Häntä vastaan. Onko Kristus hermostunut? Ei. Miksi sitten me olisimme? Toimitaan Kristuksen mielestä käsin, ajatellen kuten Hän (1 Kor 2:16).

Galatalaiskirjeessä 3:13 sanotaan: “Kristus on lunastanut meidät vapaiksi lain kirouksesta tulemalla itse kirotuksi meidän sijastamme, niin kuin on kirjoitettu: Kirottu on jokainen, joka on ripustettu paaluun.”

Mitkä ovat ne kiroukset, joista Kristus on meidät vapauttanut? 5. Mooseksen kirjassa luvussa 28 on mainittuna kokonainen lista mukaanlukien aviorikos (5. Moos 28:30), sairaus, köyhyys. Aviorikoksen synti on murrettu ristillä. Meidän tulee levätä tässä totuudessa.

“Jumala herätti meidät yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa ja antoi meillekin paikan taivaassa.” Ef 2:6

Jumala on antanut meille paikan. Se on levon paikka, ei hermostuneisuuden, ponnistelun ja ahdistuksen.

Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala.” Ps 46:10a

Joten lakataan huolehtimasta, ja tiedetään, että Jumala hallitsee. Kun Jumala näki pimeyden, Hän ei väännellyt käsiään hermostuneena ja valittanut pimeydestä, vaan Hän kutsui esiin valon (1. Moos 1:3).

Pyhä Henki asuu meidän sisimmässämme, joten kutsutaan esiin Jumalan tahtoa ja julistetaan sitä, mitä haluamme nähdä tapahtuvan – avioliittojen eheytyvän, pelastautumattomien pelastuvan, velkojen mitätöityvän, sairauksien parantuvan ja niin edelleen. Toimitaan levosta käsin.

Lalitha, Intia

Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.