Ystävänpäivä Jeesukselle

14.2.2018

Ystävänpäivä Jeesukselle

Suomennettu hartaudesta:
A Valentine to Jesus
Charlyne Cares Devotion 12.2.2018

Minä rakastan Herraa. Hän kuulee minua, hän kuulee hartaan pyyntöni. Kun huudan häntä avuksi, hän kuuntelee. Kuoleman köydet kiertyivät ympärilleni, tuonelan kauhut ahdistivat minua, minut valtasi tuska ja murhe. Silloin minä huusin Herran nimeä: “Herra! Pelasta minut!” Herra on oikeamielinen ja laupias, meidän Jumalamme on armollinen. Herra on avuttomien suojelija. Kun voimani uupuivat, hän tuli avukseni. Nyt olen saanut rauhan, Herra piti minusta huolen.
Ps 116:1-7

Rakas Jeesus,

Ystävänpäivä lähestyy ja mietin, miten surullinen olen, kun en voi jakaa sitä rakkaani kanssa. Ei kukkia, ei karkkia, ei korttia. Ei romanttista illallista tai hellittelypuheita. Ei kävelemistä käsi kädessä tai rakastavia suudelmia. Ja se sattuu sydämeeni.

Mutta sitten huudan avukseni Sinun Nimeäsi, eikä mikään ole enää entisellään. Käperryn sinun rakastavaan syliisi ja tunnen, miten sydämeni alkaa parantua ja sieluni alkaa liitää. Tunnen, kuinka Sinä vuodatat armoasi ylleni. Sinun sanasi lämmittävät minua ja Sinun lupauksesi vahvistavat minua. Liikutun ja muutun ja tulen taas kokonaiseksi. Sydämestä, joka oli särkynyt ja sysätty syrjään, tulee sydän, joka on täynnä Sinun rakkauttasi; sydän, joka hohtaa Sinun valostasi; sydän, joka täyttyy ylitsevuotavasti.

Miten voin ikinä maksaa takaisin Sinun hyvyydestäsi minua kohtaan? Kun kompastelin pimeässä yrittäen etsiä tietä, Sinä lähetit valon tielleni. Kun olin vihainen ja katkera, Sinä puhdistit minun sieluni. Kun minusta tuntui, etten voisi ikinä antaa anteeksi, Sinä annoit minulle anteeksi. Kun lähdin kiertotielle, Sinä ohjasit minut lempeästi takaisin. Kun epäonnistuin paikallaan pysymisessä, Sinä nostit minut ylös ja kehotit minua nojaamaan Sinuun. Ja kun en pystynyt enää ottamaan yhtään askelta, Sinä lempeästi kannoit minua, kunnes olin tarpeeksi vahva kävelemään taas itse. Voi, miten rakastankaan Sinua.

Jeesus, Sinä olet ollut paras puoliso minulle. Kun pelkäsin sitä, mitä tulevaisuus toisi tullessaan, Sinä sanoit minulle:

Mutta teidän ei pidä ryhtyä taisteluun. Jääkää vain paikoillenne ja katselkaa, millaisen avun Herra teille antaa. Juudan ja Jerusalemin asukkaat, älkää säikähtäkö älkääkä pelätkö, vaan lähtekää huomenna heitä vastaan! Herra on teidän kanssanne.
2 Aik 20:17

Kun murehdin sitä, miten pystyisin elämään, Sinä sanoit:

Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet. 
Matt 6:25, 33-34

Kun tunsin itseni lannistuneeksi ja turhaksi, Sinä sanoit minulle:

Varpusia saa kahdella kolikolla viisi, eikö niin? Silti Jumala ei unohda yhtäkään niistä. Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset.
Luuk 12:6-7

Kun kohtasin vaikeita olosuhteita, joita en ajatellut pystyväni kohtaamaan, Sinä sanoit:

Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa, kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta.
Jes 43:2

Kun halusin luovuttaa, Sinä sanoit minulle:

Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon.
Gal 6:9

Ja Jeesus, muistatko silloin, kun sanoin, etten voisi ikinä antaa anteeksi sitä, mitä minulle oli tehty? Silloin annoit minulle Mark 11:25:

Ja kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi kaikki mitä teillä on jotakuta vastaan. Silloin myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa teille rikkomuksenne anteeksi.

Ja kun sanoin, että se on mahdotonta, sinä kerroit minulle Luuk 1:37:

Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.

Tai entä silloin, kun sanoin, että mieheni sydän on vain liian kova? Silloin Sinä sanoit minulle:

Minä annan heille uuden sydämen ja heidän sisimpäänsä uuden hengen, minä otan heidän rinnastaan kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.
Hes 11:19

Jeesus, kiitos siitä, että Sinä olet minun Ihmeellinen Neuvonantajani ja Suuri Lääkärini. Kiitos, ettet luovuta minun ja puolisoni suhteen. Kiitos, että jätät ne 99 ja lähdet etsimään kadonnutta lammastasi. Kiitos siitä, että autat minua näkemään puolisoni niin kuin Sinä näet, kuninkaan lapsena. Olen kiitollinen Sinun kädestäsi elämässäni ja riemuitsen Sinun nykyisestä suojeluksestasi ja tulevasta ohjauksestasi. Olen kiitollinen Sinun huolenpidostasi ja siitä toivosta, jonka Sinä annat minulle.

Ai niin ja vielä yksi asia, Jeesus. Kiitos, että autat minua taas rakastamaan. Niin kuin kerroit meille 1 Joh 4:19, Me rakastamme, koska Hän on ensin rakastanut meitä. Kiitos, että rakastat minua.

Siunauksin,
Kim
Nebraska, USA
Rejoice Marriage Ministries, Inc.

 

Suomentanut Raisa
Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.