Herra, puhu – minä kuuntelen!

5.1.2019

Herra, puhu – minä kuuntelen!

Suomennettu hartaudesta: Lord, speak – I am listening! (Charlyne Cares Devotion 4.1.2018)

Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle. Minä ilmoitan sinulle suuria ja ihmeellisiä asioita, joista et mitään tiedä.
Jer 33:3

Kysytkö sinä Herralta Hänen mielensä mukaisia vastauksia ja suuntaohjeita avioliittoosi ja muihin jättimäisiin olosuhteiden vuoriin elämässäsi? Jumala yksin tietää kaiken, mitä olet käymässä läpi. Hän rakastaa sinua ja haluaa parasta sinulle ja puolisollesi. Haluan haastaa sinut opettelemaan kuuntelemaan Herran ääntä, joka puhuu sinulle henkilökohtaisesti.

Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette minun luokseni ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne.
Jer 29:12-13 (Raamattu kansalle)

Henkilökohtaisesta kokemuksesta tiedän, että elämästäsi ei puutu hyvää tarkoittavien ihmisten neuvoja. Kysymys kuuluu “Ketä sinun pitäisi kuunntella?” Voin sanoa, että minä kuuntelin neuvoja terapeutiltani ja pastoriltani. Vasta avioeroni jälkeen sain tietää, että heidän neuvonsa eivät olleet Jumalan tahdon mukaisia avioliitolleni. Voit oppia minun virheistäni. Etsi Jumalaa ja Hänen täydellisiä vastauksiaan avioliitollesi ja elämällesi.

Eräs odottava puoliso jakoi minulle kerran raamatunkohdan, jonka Herra oli antanut hänelle, ennen kuin hänen miehensä meni naimisiin toisen naisen kanssa. Raamatunkohta oli:

Ehkä hän sen vuoksi joutuikin sinusta hetkeksi eroon, että saisit pitää hänet luonasi ikuisesti, ei enää orjana vaan orjaa arvokkaampana, rakkaana veljenä. Kovin rakas hän on minulle — kuinka paljon rakkaampi sinulle, sekä ihmisenä että Herran omana!
Filem 1:15-16

Matkalla kohti avioliittosi eheytymistä haluan sinun ymmärtävän, että Jumala kyllä puhuu (God does speak)! Itse en uskonut, että Pelastajani Jeesus Kristus voisi puhua minulle. Luetpa sitten Jumalan Sanaa tai rukoilet, pyydä Pyhää Henkeä avaamaan hengelliset silmäsi ja korvasi kuulemaan ja näkemään Jumalan tahto ja tie avioliitollesi. Haluan rohkaista sinua kaikista elämässäsi olevista kysymyksistä huolimatta _ MENE Herran luokse ja kysy Häneltä, mitä tehdä! Hän puhuu sinulle, opastaa sinua, huolehtii sinusta ja ohjaa jokaista askeltasi. Puhu Herrallesi niin kuin puhuisit ystävälle – kyynelten, pelkojen ja monien kysymysten kanssa. Kirjoita ylös kysymyksesi, jotta muistat, kun Jumala puhuu vastauksia. Kun Hän sitten puhuu sinulle, kerro muille, jotta he voivat oppia etsimään Herraa ja Hänen jumalallisia vastauksiaan.

Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: — Tässä on tie, kulkekaa sitä.
Jes 30:21

Toinen tärkeä asia, joka tulee muistaa, on se, että Jumala ei puhu Jumalan Sanaa vastaan. Tämä on todella tärkeä perusasia. Niin moni puoliso on sanonut aviomiehelleen tai vaimolleen Herran sanoneen, että on ihan okei lähteä pois. Se on vihollisen valhe.

Jokaisen kristityn täytyy opetella erottamaan Jumalan ääni oman lihansa äänestä tai vihollisen, Saatanan, äänestä. Tiedätkö, kuinka moni avioero voitaisiin peruuttaa, jos tuhlaajapuolisot tajuaisivat, että heitä on johdettu harhaan? Tunnistatko puolisosi tai lastesi äänet, kun he soittavat sinulle puhelimella? Totta kai tunnistat! Opit myös tunnistamaan Herran äänen, mitä enemmän puhut Hänelle.

Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.
Joh 10:27

Haluan haastaa sinut “kuuntelemaan” Herran ääntä. Kyllä, “kuuntelemaan”, kun Herra puhuu sinulle! Huuda avuksi Häntä, etsi Häntä ja kuuntele sitten Hänen lempeää ääntään. Kuunteleminen on tärkeä hengellinen taito, jota sinun tulee kehittää. Kun aloin rukoilemaan Bobin puolesta, en tiennyt tai uskonut, että voisin kuulla Jumalan äänen. Nyt kysyn ihmisiltä “Onko Herra puhunut sinulle?” Jos ei, jatka kysymyksien kysymistä ja odota Hänen äänensä kuulemista.

Kyllä, Jumala puhuu! Minä en ollut mitenkään erityinen. Olin nainen, joka oli surkeasti epäonnistunut avioliitossaan ja kristittynä. Minuun sattui, olin haavoittunut ja masentunut. Olin äiti ja kristitty, joka ei tiennyt Herransa rakkaudesta ja armosta lapsilleen ja itselleen. Mutta Jumala (But God) kyllä puhuu lapsilleen niin monin eri tavoin! Nyt, etsi Häntä vastauksia varten, sillä Hän on mahtavin Pelastaja, Herra, Ystävä, Parantaja, Puolustaja, Asianajaja ja Neuvonantaja maailmassa!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.