Entä puolisoni vapaa tahto?

4.6.2023

Entä puolisoni vapaa tahto?

Suomennettu hartaudesta: What about your spouse’s free will? (Charlyne Cares Devotion 2.6.2023)

Ihminen pitää oikeina kaikkia teitään, mutta Herra punnitsee ajatukset.
Sananl 16:2

Yhden kysymyksen kuulen uudestaan ja uudestaan: “Entä puolisoni oma vapaa tahto?”. Kun itse seisoin oman avioliittoni puolesta, monet sukulaisistani ja ystävistäni kysyivät minulta tuota kysymystä usein. Heistä tuntui, että Bobin tahto ja hänen halunsa paeta Jumalaa olivat suurempia kuin Jumalan kyky muuttaa hänet.

Uskon Herran näyttäneen minulle, että Bob oli joutunut houkutukseen niin kuin Eeva joutui houkutukseen puutarhassa. Hän oli langennut vangiksi Saatanan temppuihin ja juoniin avioliittomme tuhoksi. Lakkasin kyselemästä neuvoa ystäviltäni, sillä juuri he kannustivat minua eroamaan Bobista. Menin siis Herran luokse ja kysyin vastauksia vain Häneltä.

Kun olin kirjoittanut muistiin kysymykseni ja rukoillut, aloin lukemaan Raamattua ja etsimään vastauksia. Herra näytti minulle Raamatusta kohdan 2 Timoteus luku 2. Kun olin tutkinut ja rukoillut tuota kohtaa, vastaus näytti minulle todella selkeältä. Bob oli eksynyt, sokaistunut ja hänen täytyisi tulla järkiinsä ja paeta paholaisen ansasta, johon tämä oli hänet vanginnut tekemään Saatanan tahdon. Kenen tahdon? Saatanan tahdon. Tiesin, että minun piti rukoilla, että Bob “tulisi järkiinsä” ja pakenisi vihollisen ansasta.

Karta nuoruuden kiihkoa ja pyri tasapuolisuuteen, uskoon, rakkauteen ja rauhaan niiden kanssa, jotka vilpittömin sydämin pyytävät avukseen Herraa… Niin että hän lempeästi ojentaa vastustelevia. Ehkäpä Jumala antaa heidän mielensä muuttua, niin että he tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät Paholaisen ansasta, johon tämä on heidät vanginnut pakottaakseen heidät tahtoonsa.
2 Tim 2:22, 25-26

Oman hengellisen matkani alussa ja rukoillessani Bobin ja avioliittomme puolesta, Herra sai minut lukemaan tarinan tuhlaajapojasta Luukkaan evankeliumista luvusta 15. Herra kehotti minua rakastamaan Bobia pyyteettömästi, vaikka hän oli lähtenyt erämaahan ottaen mukaansa kaiken omistamansa juuri niin kuin tuhlaajapoikakin teki. Sen sijaan minun tulisi olla niin kuin hänen isänsä, joka rakasti poikaansa pyyteettömästi. Tuo opetus Herraltani pelasti minut monelta sydänsurulta ja vihalta, kun Bob tuli ja meni ja testasi kotimme ilmapiiriä. Minun täytyi luottaa siihen, että Jumala puhuu Bobin sydämeen.

Tällaiset raamatunkohdat olivat rohkaisevia:

Silloin Jeesus esitti heille vertauksen: “Jos jollakin teistä on sata lammasta ja yksi niistä katoaa autiomaahan, niin totta kai hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, lähtee sen kadonneen perään ja etsii, kunnes löytää sen. Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ‘Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.’ Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.
Luuk 15:3-7

“Silloin poika meni itseensä ja ajatteli: ‘Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään. Ei, nyt minä lähden isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.’ Niin hän lähti isänsä luo. “Kun poika vielä oli kaukana, isä näki hänet ja heltyi. Hän juoksi poikaa vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä.
Luuk 15:17-20

Kun Bob oli tullut takaisin kotiin, sain tietää, että hän oli monta kertaa ollut tottelematon Herralle erämaassaan, eikä ollut totellut Jumalan ääntä ja tullut kotiin ja tehnyt parannusta syntisestä elämäntyylistään. Sinun puolisosi saattaa olla samanlainen. Rukoile kaikkien puolisoiden puolesta, jotka ovat eksyksissä, sokeita, ja jotka ovat joutuneet Saatanan tahdon vangiksi, että he tottelisivat Herraa ja tulisivat järkiinsä. Saatana ei luovu vangeistaan helpolla, mutta älä ikinä unohda, että Herra, sinun Jumalasi, on suurempi.

Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
1 Joh 4:4

Kun luen ja tutkin Raamattua, näen että Jumala kutsuu lapsiaan parannukseen, kääntymään pois syntisestä elämäntyylistä ja pois turmeltuneesta sukupolvesta. Jeesus lähetettiin etsimään ja pelastamaan eksyneitä syntisiä. Puolisosi saattaa olla sellainen juuri nyt niin kuin minun aviomieheni oli monta vuotta sitten. Se tarkoittaa myös sitä, että Jumalalla on tuhat ja yksi tapaa saada puolisosi huomio, jotta hän tulisi kotiin Hänen luokseen ja takaisin avioliittoonne. Jumala loi puolisosi ja Hänellä on suunnitelma ja tarkoitus hänen elämälleen. Jumala ei luovuta kutsumasta puolisoasi tulemaan kotiin Hänen luokseen. Älä ikinä unohda rukoustesi voimaa.

Ihminen suunnittelee tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askelensa.
Sananl 16:9

Herra, meidän Jumalamme, parantaa ja eheyttää avioliittoja joka päivä. Jumala kutsuu syntisiä kotiin joka päivä pois syntisistä elämäntyyleistään. Herramme koskettaa ja muuttaa puolisosi vapaan tahdon. Uskotko Herran, sinun Jumalasi, voimaan?

Silloin Jeremialle tuli tämä Herran sana: “Sinä tiedät, että minä olen Herra, kaikkien luotujen Jumala. Onko minulle mikään mahdotonta?”
Jer 32:26-27

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.