Elämän myrskyt

20.9.2018

Elämän myrskyt

Suomennettu hartaudesta:
Storms of life
Charlyne Cares Devotion 20.9.2018

Eräänä päivänä Jeesus astui opetuslastensa kanssa veneeseen ja sanoi heille: “Nyt lähdemme vastarannalle.” He lähtivät vesille. Matkalla Jeesus nukahti. Mutta järvelle syöksyi myrskytuuli, ja veneeseen tuli vettä niin että he olivat vaarassa.
Luuk 8:22-23

Meillä oli erityisen sateinen päivä Etelä-Floridassa. Se oli sellainen päivä, kun sadepisarat tuntuivat kilon painoisilta ja taivas oli jatkuvasti harmaansävyinen. Sinä päivänä tietokoneeni näppäimistö päätti lakata toimimasta. Päätin lähteä lähimpään toimistotarvikeliikkeeseen.

Ajaessani autoa pistin merkille, että mustat pilvet, jotka peittivät taivaan joka puolella ympärilläni, hajautuivat yhtäkkiä. Aivan edessäni oli neljä alhaalla roikkuvaa harmaata pilveä. Se näytti tosi oudolta. Noin puolen kilometrin jälkeen ajoin poistumisrampille, kunnes näin roskaa pyörivän taivaalla edessäni. Hetkellisen paniikkikohtauksen jälkeen tajusin, että edessäni oli tornado.

Autoni alkoi täristä ja pidin toista kättä ratissa, samalla kun toisella kädellä paniikissa etsin numeron ja soitin miehelleni, Scotille, jotta hän voisi kertoa minulle mitä tehdä. Tornadot eivät ole mitenkään yleisiä Etelä-Floridassa. Tajusin, että minun olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota lukioikäisen lapseni tornado-esitykseen juuri edellisellä viikolla.

Päätin jatkaa ajamista hitaasti ja pian auto lakkasi tärisemästä. Kun käännyin pihatielle kotiin, näin bussin olevan kyljellään. Ikkunat olivat rikki ja auto oli pahoin vaurioitunut. Se vahvisti teoriani siitä, että tornado oli juuri kulkenut ylitsemme. Ihan niin kuin läpiajamani myrky ei olisi ollut tarpeeksi iso varmistus.

Nousin autostani tarkistamaan matkustajia. Älä luule, että olen joku sankari. Olin siinä vaiheessa puhelimessa hätäkeskukseen, paniikissa, ja pomppasin ulos autosta ja sitten menin takaisin autoon ja mietin, kääntyisikö tornado takaisin. Kun olin noussut ulos autosta ja mennyt takaisin muutaman kerran, tajusin, ettei kukaan muu ollut pysähtymässä ja ymmärsin, että minun täytyi tarkistaa, miten matkustajilla menee. Oli varmasti viihdyttävä näky ohikulkijoille yrittää tajuta, miksi hullu nainen nousee ulos autosta ja menee takaisin sisälle uudelleen ja uudelleen. He eivät tienneet myrskystä, jonka läpi olin juuri ajanut.

Tähän pisteeseen asti tornado-tietämykseni tuli elokuvista.

Kun tajusin, ettei bussissa ollut ketään ja että kuski oli hypännyt ensimmäiseen paikalle pysähtyneeseen autoon, suljin hätäpuhelun ja ajoin kotiin. Tuntui siltä, että ruumiini kouristeli, eivätkä käteni lakanneet tärisemästä. Onneksi mieheni teki töitä kotona sinä päivänä ja hän oli lähellä.

“Kaikki hyvin, Lori. Se on ohi… (dramaattinen hiljaisuus) Saitko sitä videolle??”. Scottin ei varmaan kannattaisi käsikirjoittaa romanttisia elokuvia. Hänen kysymyksensä sopi kuitenkin luonteeseeni. Rakastan valokuvia ja jopa hulluimmissa tilanteissa onnistun yleensä nappaamaan digitaalisen muiston.

Niin ei kuitenkaan käynyt tällä kertaa. Olin kauhuissani. En tiennyt, olinko ajamassa myrskyyn vai olisiko pitänyt pysähtyä ja nousta ulos autosta, vai olisiko pitänyt istua tulliportilla ja odottaa tuulien tyyntyvän. Olin hukassa. Kesti useampi tunti ennen kuin täriseminen loppui ja sydämen sykkeeni palautui normaaliksi.

Kun pääsin yli näppäimistöni päätöksestä lakata toimimasta sinä päivänä, tajusin, että päivässä oli hyvääkin. Vaikka vahingot täällä olivat minimaalisia verrattuna joihinkin muihin tornadon tuhoamiin alueisiin, eräs rekka oli noussut ilmaan ja kaatunut juuri sillä poistumisrampilla, jolla minäkin olin. Takanani olevat autot olivat lennelleet ympäriinsä kuin lelut. Oma sijaintini oli sellainen, etten joutunut tapahtumien keskelle. Olin poistumisrampilla kohdassa, jossa ajoin ulos myrskystä.

Sinun ympärilläsi olevat ihmiset eivät ehkä tajua, mitä sinulle tapahtuu. Jotkut saattavat tietää, että sinulla on avioliitto-ongelmia tai jopa että puolisosi muutti pois, mutta he eivät ehkä tiedä päivittäisistä kamppailuista. He saattavat olla tietämättömiä siitä, että olet myrskyssä.

Kun ajoin kotiin tornado-kohtaamiseni jälkeen, ajoin postinkantajamme ohi. Hän on todella mukava ja ystävällinen mies. Hän vilkutti iloisesti, kun näki autoni mutkan takaa. Pitelin edelleen ratista kiinni 10 ja 2 -otteella, enkä nähnyt selkeästi kyynelteni takaa, enkä vilkuttanut hänelle. Hän ei tiennyt myrskystä, jossa olin juuri ollut.

Saatat olla myrskyn keskellä. Jotkut ympärilläsi olevista eivät ehkä edes oikein ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Myrskyn läpi käymisessä kulkee hieno raja. Liika puhuminen voi saada sinut ongelmiin.

Päivän aikana sain puhelun joltakulta, joka kysyi kiireisellä äänellä, voisiko hän kysyä minulta joitakin kysymyksiä tornadoon liittyen. Tajusin, että se oli mediasta, mutta nimi meni minulta ohi, joten suostuin ja odotin kysymyksiä. Ennen kuin tajusin, olin puhelimessa TV-tuottajan kanssa kovaäänisessä valvomossa. “Lori, miten sukunimesi äännetään? Puhut uutisankkureidemme kanssa 15 sekunnin kuluttua.”

“Ai mitä? Mitä sanoit?”

Ennen kuin tajusin, olin The Weather Channel -sääkanavan suorassa lähetyksessä ja he tekivät puhelinhaastattelua ja kyselivät kokemuksiani. Mieheni oli ulkona ja vaikka painoin puhelinta äänettömälle ja huusin “SSSccccoooooootttttt!!!!!!”, hän oli autuaan tietämätön siitä, mitä olin tekemässä. Kun hän vihdoin tuli paikalle, sanoin “Tein juuri haastattelun The Weather Channelille ja he soittavat minulle takaisin keskipäivällä ja teen sen uudestaan.”

Scott tiesi myrksytä, jossa olin ollut, mutta hän ei tiennyt kaikkia yksityiskohtia. Onko sinulla lähimmäisiä, jotka tietävät myrskystäsi, mutta eivät ymmärrä yksityiskohtia?

Se Yksi, kenellä on merkitystä, tietää kaikki myrskysi. Hänellä on kaikki yksityiskohdat. Hän haluaa antaa sinulle levon, kun myrsky yllättää ja Hän tyynnyttää sen, kun on sopiva aika.

Silloin opetuslapset herättivät Jeesuksen ja sanoivat: “Opettaja, opettaja, me hukumme!” Jeesus nousi ja nuhteli tuulta ja järven aaltoja. Ne asettuivat, ja tuli tyven. “Missä teidän uskonne on?” kysyi Jeesus. Opetuslapset joutuivat pelon valtaan ja sanoivat hämmästyneinä toisilleen: “Mikä mies tämä oikein on? Hän käskee jopa tuulta ja vettä, ja ne tottelevat häntä.”
Luuk 8:24-25

Seuraavien päivien aikana törmäsin ihmisiin kirkossa tai vanhoihin ystäviin ravintolassa, jotka sanoivat “Näin, että jouduit siihen myrskyyn.” Minun ei tarvinnut kertoa heille. Jotkut heistä näkivät nimeni TV:ssä ja toiset kuulivat myrskykokemuksestani joiltakin muilta.

Se Yksi, kenellä on merkitystä, tiesi myrskystäni ja Hän tietää sinunkin myrskystäsi. Hän tietää jokaisen yksityiskohdan. Saatat huutaa “Opettaja, opettaja, minä hukun.”

Jumala näkee sinut, ja Hän haluaa tyynnyttää niin henkesi kuin myös myrskyn.

Pyydä Jumalaa antamaan sinulle mahdollisuuksia jakaa ystävillesi ja perheellesi siitä Yhdestä, joka voi antaa sinulle levon jopa myrskyn keskellä. Jopa silloin kun veneesi (tai autosi) heiluu. Hän antaa sinulle levon.

Siunauksin,
Lori
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.