Rukoillaan

19.9.2018

Rukoillaan

Suomennettu hartaudesta:
Let’s Pray
Charlyne Cares Devotion 19.9.2018

Niin käy myös sanan, joka minun suustani lähtee: se ei tyhjänä palaa vaan täyttää tehtävän, jonka minä sille annan, ja saa menestymään kaiken, mitä varten sen lähetän.
Jes 55:11

Tunnetko Jumalan Sanan voiman rukoillessasi raamatunkohtia sinun ja puolisosi nimillä? Kun seisoin avioliittomme eheytymisen puolesta, minulta loppuivat sanat rukoillessani Bobin puolesta. Tuntui, ettei rukouksissani ollut voimaa. Herra puhui sydämeeni, että rukoilisin Jumalan Sanaa Hänelle rukouksissani. Silloin aloin rukoilemaan raamatunkohtia. Nykyään voi ostaa erilaisia kirjoja raamatunkohtien rukoilemisesta. Herra puhui monille ihmisille samaa asiaa. Ollaan siis uskollisia rukoillessamme Jumalan Sanaa. Voit jopa aloittaa kirjoittamaan ylös omia rukouksia ja laittaa ne muistikirjaan rukoiltavaksi.

Ja niin jokainen ase, joka taotaan sinua vastaan, on tehoton. Jokaisen kielen, joka käy sinua syyttämään, sinä osoitat valehtelijaksi. Tämä on Herran palvelijoiden perintöosa. Minä annan heille siihen oikeuden, sanoo Herra.
Jes 54:17

Rukoillaan nyt:

Minä laulan sinun kunniaasi, Jumalani, kuninkaani! Minä kiitän sinun nimeäsi aina ja ikuisesti. Suuri on Herra, ylistettävä yli kaiken, tutkimaton hänen suuruutensa! Hän on lähellä sitä, joka huutaa häntä avuksi, sitä, joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa. Kuule rukoukseni, Herra, nouskoon huutoni sinun luoksesi! Älä kätke minulta kasvojasi, kun olen ahdingossa. Kallista korvasi minun puoleeni! Kun huudan sinua avuksi, älä viivytä vastaustasi. Sinä täytät niiden pyynnöt, jotka sinua pelkäävät, sinä kuulee minun huutoni ja autat minua ja _____.

Herra, minä uskon Jumalaan ja Sinä sanoit “Jos joku sanoo tälle vuorelle: ‘Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen!’, se myös tapahtuu, jos hän ei sydämessään epäile vaan uskoo, että niin käy kuin hän sanoo” Herra, sinä tiedät olosuhteiden vuoren avioliitossani. Niinpä minä uskon, että mitä ikinä minä rukouksessa pyydän, uskon, että olen sen jo saanut, ja se on minun. Ja kun seison rukoilemassa, annan anteeksi kaikki mitä minulla on jotakuta vastaan. Silloin myös Isäni, joka on taivaissa, antaa minulle rikkomukseni anteeksi. Herra, ihmiselle se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle. Jumalalle on kaikki mahdollista.

Herra, kiitän Sinua siitä, että minä vahvistun  Herrassa, otan voimakseni hänen väkevyytensä. Puen itseni, lapseni ja ______n ylle  Jumalan taisteluvarustuksen, jotta voisimme pitää puoliamme Paholaisen juonia vastaan. Herra, kiitos että Sinä tukit _____n tien orjantappuroilla, rakennat muurin hänen eteensä, ettei hän pääse poluilleen. Kun hän sitten juoksee rakastajiensa perään, ei hän enää tavoita heitä, turhaan hän heitä etsii. Viimein hän sanoo: “Minä palaan _____n luo, hänen luonaan minulla oli parempi kuin täällä.”

Rukoilen, että Sinä avaat hänen silmänsä ja saatat hänet pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan luo. Hän saa syntinsä anteeksi, kun uskoo Sinuun, ja hänellä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt. 

Kiitos, Herra, että Sinä murskaat hänen ikeensä ja pelastat hänet orjuudesta, sortajien käsistä. Sinä etsit eksyneen ja tuot takaisin laumasta harhautuneen, Sinä sidot murtuneen jalan, Sinä hoivaat uupunutta.

Rukoilen, että _____ kääntyy ja ottaa kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta hänen syntinsä annettaisiin anteeksi. Silloin _____  saa lahjaksi Pyhän Hengen. Meitä tämä lupaus tarkoittaa, ______ ja meidän lapsiamme, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä — keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.

Sinä olet hyvä paimen. Sinä tunnet lampaasi ja ne tuntevat Sinut. Ylistän Sinua siitä, että Sinä annat _____lle uuden sydämen ja hänen sisimpäänsä uuden hengen. Kiitos, että Sinä otat _____n rinnasta kivisydämen pois ja annat _____lle elävän sydämen.

Kiitos Herra, ettei _____ mukaudu tämän maailman menoon, vaan muuttuu, uudistuu mieleltään. Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi meille molemmille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisimme tuntemaan hänet, ja että hän valaisisi meidän sisäiset silmämme näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut. Sinä olet meidän rauhamme. Sinä olet tehnyt nämä kaksi yhdeksi ja kuolemallasi hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin.

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi meidän sisäistä olemustamme. Jumala, tiedän, että Sinä meissä vaikuttavalla voimallasi kykenet tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella. Herra, poista meidän syntinen luontomme ja täytä meidät Hengen hedelmällä, joita ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä.

Herra, minä rukoilen, että Sinä käännät isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen. Herra, minä vihaan eroa niin kuin Sinä vihaat eroa. Herra, _____ ja minä emme enää ole kaksi, me olemme yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.

Herra, anna avioliittoomme henki, niin että se herää eloon. Kansat, jotka silloin vielä ovat ympärillänne, tulevat tietämään, että Sinä, Herra, olet rakentanut sen, mikä oli raunioina, ja istuttanut aution maan. Sinä, Herra, olet puhunut, ja näin Sinä myös teet. Herra, kiitos, että Sinä otat meidät jälleen huomaasi. Sinä täytät lupauksesi ja tuot meidät takaisin omaan maahamme. Sinulla on omat suunnitelmasi meitä varten. Sinun ajatuksesi ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: Sinä annat meille tulevaisuuden ja toivon. Silloin minä huudan Sinua avukseni, minä käännyn rukoillen Sinun puoleesi, ja minä kuulen Sinua. Minä etsin Sinua, ja minä löydän Sinut! Koko sydämestäni minä Sinua etsin,  ja Sinä annat minun löytää itsesi. Sillä Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Olen autuas, kun uskon! Herran minulle antama lupaus on täyttyvä! Kiittäkää Herraa. Aamen.

(Raamatunkohdista: Ps 145:1, 3, 18; Ps 102:2-3; Ps 145:19; Mark 11:22-25; Mark 10:27; Ef 6:10-11; Hoos 2:8-9; Ap.t 26:18; Hes 34:16, 27; Joh 10:14; Hes 36:26; Room 12:2;  Ef 1:17-18; Ef 2:14; Ef 3:16, 20; Gal 5:20; Mal 3:24; Mal 2:16; Matt 19:6;  Hes 37:5; Hes 36:36; Luuk 1:37, 45; Ps 106:1)

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.