Pidä vain kiinni

5.6.2019

Pidä vain kiinni

Suomennettu hartaudesta: Just hold on (Charlyne Cares Devotion 5.6.2019)

Ja nyt — näin sanoo Herra, joka sinut loi, Jaakob, joka sinut muovasi, Israel: — Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa, kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta.
Jes 43:1-2

Miten pidetään kiinni? Miten voi kävellä tulen läpi ilman että palaa? Pidetään katse kiinni Herrassa Jeesuksessa. Luetaan Jumalan Sanaa päivittäin. Käytetään erityistä aikaa siihen, että rukoillaan Herraa joka päivä ja puhutaan Hänelle pitkin päivää. Jos kuunnellaan sitä, kun vihollinen piinaa mieltä “entä jos” ajatuksilla ja kuvitelmilla, niin silloin lannistutaan ja ollaan valmiita olemaan tottelemattomia tai luovuttamaan. Et voi olla kahtaalle horjuva, vaan sinun tulee seisoa Jumalan lupauksissa.

Sinun ja minun täytyy uskoa ja luottaa Herraamme Jeesukseen Kristukseen joka päivä kaikissa olosuhteissamme. Herrasi on siinä aivan vierelläsi. Itke Hänelle. Pyydä Häneltä Hänen viisauttaan, tietoaan ja ohjeitaan ongelmaasi. Jumala puhuu lapsilleen, jos rukoilet ja kuuntelet Hänen ääntään (Jer 33:3). Älä ikinä unohda, että sinä et ole yksin.

Ei hän pelkää pahoja viestejä vaan luottaa vakain mielin Herraan. Hän on vahva ja rohkea, ei hän pelkää, ja pian hän katsoo voittajana ahdistajiinsa.
Ps 112:7-8

“Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää.” Sen tähden me voimme turvallisin mielin sanoa: “Herra on minun auttajani, siksi en pelkää. Mitä voisi ihminen minulle tehdä?”
Hepr 13:5-6

Jos olet taistelemassa pahaa vastaan, tee niin kuin Jeesus teki Matteuksen evankeliumissa luvussa 4 ja puhu Jumalan Sanaa rukouksessa. Pidä vain kiinni ja Herra kuljettaa sinut tulen läpi kannatellen sinua vakaalla, lujalla kädellään.

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi — minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni… Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: Älä pelkää, minä autan sinua. Älä pelkää, Jaakob, sinä maan mato, sinä Israelin vähäinen väki! — Minä autan sinua, sanoo Herra, sinut lunastaa Israelin Pyhä.
Jes 41:10, 13-14

Tiedän, että olosuhteesi saattavat näyttää toivottomilta, mutta sinun tulee muistaa, mitä Herra on puhunut sinulle tai miten Hän on ohjannut askeleitasi. Usko ja luota Herraan avioliittosi eheytymisessä. Pidä vain katseesi kiinni Jeesuksessa, uskosi alkajassa ja täyttäjässä.

Haluan jakaa yhden tarinan kolmesta miehestä, Sadrak, Mesak ja Abed-Nego, joilla oli ihmeellistä uskoa. Sellaiseen meidän tulisi pyrkiä joka päivä. Lue tänään osana hartauksiasi Danielin kirjasta luvusta 3, miten kuningas Nebukadnessar teetti kultaisen kuvapatsaan, joka oli kuusikymmentä kyynärää korkea, ja kaikkien piti heittäytyä maahan ja kumartaa kultaista patsasta tai muuten heidät heitettäisiin tuliseen uuniin. Mitä sinä tekisit?

Sadrak, Mesak ja Abed-Nego sanoivat kuningas Nebukadnessarille: “Tähän ei meidän tarvitse lainkaan vastata. Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät tulisesta uunista, ja hän voi pelastaa meidät myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja vaikka niin ei kävisikään, kuningas, saat olla varma siitä, että sinun jumaliasi me emme palvele ja sitä kultaista patsasta, jonka olet pystyttänyt, me emme kumarra.” …Kuningas Nebukadnessar nousi äkkiä pystyyn ja sanoi hämmästyneenä hovimiehilleen: “Eikö tuleen heitetty kolme sidottua miestä?” “Varmasti, kuningas!” hovimiehet vastasivat kuninkaalle. Hän sanoi: “Mutta minä näen nyt neljä miestä kävelemässä vapaina tulen keskellä, eivätkä he ole vahingoittuneet! Ja neljäs näyttää aivan jumalolennolta.”
Dan 3:16-18, 24-25

Pidätkö sinä kiinni ja tiedätkö, että Herra on aivan siinä vierelläsi kulkiessasi olosuhteiden tulen läpi? Lopussa Jumala saa kaiken kunnian, kiitoksen ja ylistyksen, kun avioliittosi herää kuolleista!

Eikö minun sanani ole kuin tuli, kuin moukari, joka murskaa kallion?
Jer 23:29

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.