Päästä puolisoni pahasta

6.6.2019

Päästä puolisoni pahasta

Suomennettu hartaudesta: Deliver my spouse from the evil one (Charlyne Cares Devotion 6.6.2019)

Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.
Matt 6:13

Mietitkö joka päivä, mitä aviomiehellesi tai vaimollesi tapahtui? Onko Herra paljastanut tai antanut jo vastauksen joihinkin kysymyksiisi? Toivon, että itse olisin tiennyt sen, mitä nyt tiedän, ennen kuin tein kaikki virheeni monia vuosia sitten. Ymmärrän nyt, etten tuntenut Jumalan Sanaa tarpeeksi hyvin. En viettänyt säännöllisesti aikaa Herran kanssa ja pitänyt päivittäisiä hartaushetkiä. En opetellut raamatunkohtia, enkä laittanut päivittäin Jumalan taisteluvarustusta itseni ja perheeni ylle.

Miten sinulla menee noissa asioissa? Minä olin uudestisyntynyt vauvakristitty ja pysyin vauvana pitkän aikaa! Tein virheitä vaimona enkä osoittanut rakkautta aviomiestäni kohtaan niin kuin Raamattu opettaa. Epäonnistuin vaimona, mutta Herra antoi minulle uuden mahdollisuuden avioeromme jälkeen, enkä luovutanut aviomieheni ja Jumalani suhteen. Herra, sinun Jumalasi, antaa myös sinulle uuden mahdollisuuden, joten ala rukoilemaan rakkaan puolisosi puolesta.

Aviomieheni oli antautunut houkutuksille jo nuorena, ja teini-ikäisenä vihollinen odotti houkutellakseen häntä enemmän ja enemmän. Kun menin naimisiin hänen kanssaan, en tiennyt, että hänen sisällään oli menossa kamppailu oikean ja väärän välillä. Bob oli ottanut Herran vastaan teini-iässä, mutta hänkään ei kasvanut Herrassa hengellisesti. Sitten yhtenä päivänä töissä vihollinen alkoi houkuttelemaan Bobia ajatuksilla muista naisista.

Rakas odottava puoliso, ympäri maailman on miehiä ja naisia, jotka eivät ole kristittyjä, eikä heillä ole mitään moraaliarvoja. Toiset taas ovat kristittyjä, mutta ovat vihollisen eksyttämiä ja heitä houkutellaan lankeamaan syntiin. Jotkut näistä ihmisistä jopa työskentelevät puolisosi kanssa! He eivät ehkä tajua, että puolisosi on naimisissa. Jotkut eivät edes ajattele, että on väärin flirttailla työkavereiden kanssa. Vihollinen on kiero, salakavala, ovela, ja esiintyy joskus valkeuden enkelinä (2 Kor 11:14).

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset. Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät.
1 Piet 5:8-10

Sinun ja minun tulee tietää ja kertoa muille, mitä avioliitolle voi äkkiä tapahtua. Kun pariskunta menee naimisiin, heidän tulee tietää, että Sanassa varoitetaan siveettömyydestä läpi Raamatun. Raamattu opettaa, että sillä on tuhoisat seuraukset. Opitte puolisonne kanssa, että sen voi välttää sitoutumalla lujasti kaikkeen siihen, mitä Jumala sanoo Sanassaan – erityisesti lankeamisesta seksuaalisyntiin. Älä anna itsellesi lupaa ajatella tai viipyillä himokkaissa ajatuksissa tai nautinnoissa. Tiedä, että synti johtaa suruun, katumukseen ja kuolemaan. Sananlaskuissa puhutaan tästä luvuissa 4-7. Lue ne. Tässä on esimerkki avionrikkojanaisesta, joka on miehen perässä Sananlaskuissa luvussa 7. Varo sekä miehiä että naisia!

Niin nuorukainen taipuu naisen viekoituksiin, hullaantuu tämän houkuttelevista sanoista. Auliisti hän lähtee naisen perään, niin kuin härkä teurastajan luo, kuin köytetty hullu kuritusta kohti. Niin hän lentää satimeen kuin lintu, päätä pahkaa, eikä huomaa leikkivänsä hengellään, ennen kuin nuoli hänet lävistää. Siispä, poikani, kuule minua, seuraa tarkoin mitä sanon. Älä päästä sydäntäsi viettelijän teille, hänen poluilleen älä harhaudu, sillä hän on syössyt monet tuhoon, lukemattomat ovat hänen uhrinsa. Hänen talonsa kautta kulkee tuonelan tie, joka viettää kuoleman kammioihin.
Sananl 7:21-27

Jeesus on vastaus. Sinun täytyy ensin kääntyä Herran puoleen, tunnustaa syntisi, katua, kääntyä 180 astetta toiseen suuntaan, etsiä Herraa muuttamaan sinut ja rakas aviomiehesi tai vaimosi omista henkilökohtaisista syntisistä tavoistanne ja elämäntyyleistänne. Herra, sinun Jumalasi, tekee sinusta ja puolisostasi uuden Jumalan miehen ja naisen. Kun Jeesus Kristus kuoli ristillä Golgatalla, Hän vuodatti verensä meidän kaikkien syntien puolesta. Jeesus kuitenkin myös jätti Pyhän Henkensä opastamaan meitä, neuvomaan meitä ja varjelemaan meitä pahalta.

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko.
Matt 26:41

Sillä, mitä puolisollesi tapahtui, ei ole väliä nyt. Mitä aiot tehdä avioliitto-ongelmillesi? Miten aiot reagoida, elää ja taistella puolisosi puolesta, joka on joutunut vihollisen vangiksi? Herra, sinun Jumalasi, lähtee puolisosi perään. Hän ei ole luovuttanut aviomiehesi tai vaimosi suhteen huolimatta siitä, mitä hän tekee juuri nyt.

Rukoilen puolestasi tänään ja joka päivä, ettet ikinä luovuttaisi uskomista mahtavan Jumalasi voimaan ja siihen, että Hän voi voittaa sodan asumuseroa ja avioeroa vastaan. Muista, aviomiehellesi tai vaimollesi on olemassa pakotie. Herrasi jumalallinen valo loistaa kirkkaasti ja osoittaa heille tien kotiin!

Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.
Joh 3:17

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.