Oletko epätoivoinen? Osa 2

28.7.2022

Oletko epätoivoinen? Osa 2

Suomennettu hartaudesta:  Are you battling despair? Part 2 (Charlyne Cares Devotion 28.7.2022)

Ahab kertoi Isebelille kaiken, mitä Elia oli tehnyt, myös sen, kuinka hän oli miekalla surmannut kaikki Baalin profeetat. Silloin Isebel lähetti sananviejän Elian luo ja käski hänen sanoa: “Kohdatkoon minua jumalten viha nyt ja aina, ellen huomenna tähän aikaan ole tehnyt sinulle samaa, minkä sinä olet tehnyt heille!” Elia pelästyi ja lähti pakoon pelastaakseen henkensä. Hän tuli Beersebaan, joka oli Juudan alueella, ja jätti palveluspoikansa sinne. Itse hän meni autiomaahan päivänmatkan päähän. Hän istuutui kinsteripensaan juurelle ja toivoi itselleen kuolemaa. Hän sanoi: “Jo riittää, Herra! Ota minun henkeni. En minä ole esi-isiäni parempi.” Hän paneutui makuulle ja nukkui kinsteripensaan alla, kunnes enkeli kosketti häntä ja sanoi hänelle: “Nouse ja syö!” Hän katsahti ympärilleen, ja hänen pääpuolessaan oli kivillä paistettu leipä ja vesiruukku. Hän söi ja joi ja asettui taas makuulle.
1 Kun 19:1-6

Elia haastoi 450 Baalin profeettaa Karmelinvuorella päättämään seurata joko Jumalaa tai Baalia kutsumalla tulta alas taivaasta. Baal ei vastannut profeettojen rukouksiin, mutta Elia rukoili ja Jumala vastasi! Se johti rohkaisevaan hengelliseen herätykseen ja lopetti kuivuuden, joka oli koetellut kansaa. Elia käytti rukouksen aseita ja uskoaan Jumalaan ja Herra vastasi Hänen rukouksiinsa voimalla. Uskotko, että Herrasi tekee saman sinulle?

Tämän mahtavan voiton jälkeen Isebel uhkasi tappaa Elian ja hän antoi pelon vallata elämänsä. Kuljetko sinä tänään pelossa, sen sijaan että kulkisit uskossa Herran, Jumalan, kanssa? Eliasta tuntui siltä, että hän oli yksin, joten hän eristäytyi vielä enemmän. Oletko sinä sellainen?

Minut kutsuttiin joskus ulos ystävieni kanssa, mutta en mennyt, koska en halunnut jatkuvasti vastata heidän kysymyksiinsä Bobista ja meidän tilanteestamme. Kamppailetko sinä masennuksen kanssa?

Elia masentui ja toivoi, että olisi kuollut, koska olosuhteet olivat niin vaikeat. Hänestä tuntui toivottomalta, hänellä ei ollut voimia ja hän kamppaili väsymystä vastaan. Hän ei voinut syödä ja hänen ajatuksensa eivät olleet kunnossa ja hän halusi vain olla yksin. Kaikista eniten hänestä tuntui siltä, ettei hänen tulevaisuudellaan ollut toivoa. Hän oli kadottanut uskonsa Jumalaan! Voitko samaistua? Olemme kaikki olleet samassa tilanteessa ainakin kerran elämässämme. Mikään ei ole liian vaikeaa Herralle, sinun Jumalallesi.

Pyydän, ettei minun teidän luonanne tarvitsisi turvautua tähän rohkeuteen — aikomukseni on näet käydä eräiden kimppuun, jotka katsovat meidän toimivan niin kuin tämän maailman ihmiset. Me elämme tässä maailmassa mutta emme taistele tämän maailman tavoin. Taisteluaseemme eivät ole ihmisten aseita, vaan niillä on Jumalan antama voima tuhota linnoituksia. Me kaadamme kumoon järjen päätelmät ja kaiken, mikä nousee ylpeänä vastustamaan Jumalan tuntemista. Me vangitsemme kaikki ajatukset kuuliaisiksi Kristukselle.
2 Kor 10:2-5

Mitä Raamattu sanoo Jumalan suunnitelmasta sinulle?

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte.
Jer 29:11-13

Mitä tapahtui Elialle sen jälkeen, kun hän oli saanut niin suuren voiton Herran kanssa? Elia oli antanut pelon, ahdistuksen ja yksinäisyyden hallita tunteitaan ja ne aiheuttivat hänelle masennusta.

Herra ei halunnut Elian pysyvän masentuneena. Jumala halusi vapauttaa hänet, joten Hän lähetti enkelin ruokkimaan ja vahvistamaan häntä. Voit oppia siitä, mitä Herra teki Elialle, jotta pitäisit huolta itsestäsi tänä vaikeana aikana elämässäsi. Kaksi kertaa Jumala kehotti Eliaa keräämään voimia syömällä, juomalla ja lepäämällä.

Rukoilen, että päättäisit etsiä Herraasi joka päivä. Juuri nyt huuda avuksi Herraasi kuten niin moni muu Jumalan mies ja nainen on tehnyt elämänsä aikana. Anna Herrasi paljastaa sinulle läsnäolonsa henkilökohtaisesti. Tiedän henkilökohtaisesta kokemuksesta, että Herra ei ikinä hylkää sinua. Herra kehotti minua ylistämään Häntä kipuni, kärsimykseni ja ylistykseni keskellä ja edelleen minä kuuntelen ylistysmusiikkia koko ajan.

Päätökseksi voin tänään jakaa voimallisen raamatunkohdan ensimmäisestä Kuninkaiden kirjasta luvusta 19, jossa Herra huolehti Eliasta, kun hänestä tuntui lannistuneelta ja masentuneelta.

Hän nousi jalkeille ja söi ja joi. Ruoka antoi hänelle voimaa kulkea neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, kunnes hän tuli Horebille, Jumalan vuorelle. Siellä hän asettui yöksi luolaan. Yöllä Elia kuuli Herran äänen: “Miksi olet täällä, Elia?” Hän vastasi: “Hellittämättä olen taistellut puolestasi, Herra, kaikkivaltias Jumala, kun israelilaiset ovat hylänneet sinun liittosi. He ovat hajottaneet alttarisi ja tappaneet profeettasi, niin että vain minä olen jäänyt jäljelle. Nyt he etsivät minua riistääkseen minultakin hengen.” Herran ääni sanoi: “Mene ulos ja seiso vuorella Herran edessä. Herra kulkee siellä ohitsesi.” Nousi raju ja mahtava myrsky, se repi vuoria rikki ja murskasi kallioita. Mutta se kävi Herran edellä, myrskyssä Herra ei ollut. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys, mutta Herra ei ollut maanjäristyksessä. Maanjäristystä seurasi tulenlieska, mutta Herra ei ollut tulessakaan. Tulen jälkeen kuului hiljaista huminaa. Kun Elia kuuli sen, hän peitti kasvonsa viitallaan, meni ulos ja jäi seisomaan luolan suulle.
1 Kun 19:8-13

Aloita tänään ja vietä aikaa Herran kanssa ja pyri kuulemaan Hänen hiljainen äänensä! Jumala puhuu!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.