Oletko epätoivoinen? Osa 1

27.7.2022

Oletko epätoivoinen? Osa 1

Suomennettu hartaudesta: Are you battling despair? Part 1(Charlyne Cares Devotion 27.7.2022)

Silloin minä huusin hädässäni Herraa, kutsuin avuksi Jumalaani. Ääneni kantautui hänen temppeliinsä, ja hän kuuli minun huutoni.
Ps 18:6

Huudatko apua epätoivoisena? Murehditko ja suretko avioliitto-ongelmiasi? Älä luovuta! Herra on ihan lähelläsi. Huuda Häntä avuksi. Kerro Hänelle ongelmasi ja pyydä Häntä näyttämään sinulle Hänen tahtonsa ja tiensä elämällesi juuri nyt. Hän tietää kaikki ongelmasi joka päivä. Hän tietää pelkosi. Hän näkee kivun ja kärsimyksen, jota olet käymässä läpi. Älä ikinä unohda, että ilosi on tulossa aamulla!

Minä ylistän sinua, Herra. Sinä nostit minut syvyyksistä, et jättänyt minua vihollisteni pilkattavaksi. Herra, minun Jumalani, sinua minä huusin avuksi, ja sinä teit minut terveeksi. Herra, sinä pelastit minut tuonelasta. Hautaan vaipuvien joukosta sinä toit minut takaisin elämään. Laulakaa Herralle, te Herran palvelijat, ylistäkää hänen pyhää nimeään! Hänen vihansa kestää vain hetken, hänen hyvyytensä läpi elämän. Illalla on vieraana itku mutta aamulla ilo.
Ps 30:2-6

Miten rukouselämäsi sujuu? Onko sinusta vaikeaa lukea Raamattuasi? Ajatteletko negatiivisia ajatuksia puolisostasi? Oletko valmiina luovuttamaan odottamasta, että puolisosi tulisi järkiinsä? Vastassasi saattaa olla painostuksen henki. Saatat kamppailla masennuksen, ahdistuksen, surun, epätoivon, toivottomuuden, yksinäisyyden, torjutuksi tulemisen tai itsesäälin tunteita tai tuntemuksia vastaan, muutaman mainitakseni.

Huomaatko, mitä on tapahtumassa? Vihollinen hyökkää sinua vastaan. Juuri nyt voit alkaa rukoilemaan ja sitomaan painostuksen, murheen, surun ja epätoivon henkiä ja vapauttamaan yllesi ylistyksen viitan, ilon öljyä ja Pyhän Hengen.

Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu.
Matt 16:19

…lohduttamaan kaikkia murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä, hiuksille tuhkan sijaan juhlapäähineen, murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan. Heitä kutsutaan Vanhurskauden tammiksi, Herran tarhaksi, jonka hän itse on istuttanut osoittaakseen kirkkautensa.
Jes 61:2b-3

Yritä aina pitää kotonasi päällä ylistysmusiikkia, sillä Herran ylistäminen kukistaa vihollisen. Monesti joku laulu tai pari laulua voivat koskettaa sydäntäsi ja Pyhä Henki puhuu sinulle. Ylistysmusiikki voi hoitaa haavoittunutta, kipeää sydäntäsi. Älä ikinä epäile Jumalan voimaa ja sitä, kuinka Hän voi auttaa sinua mihin aikaan tahansa päivällä tai yöllä.

Kun kutsun Herraa, ylistettyä, saan avun vihollisiani vastaan.
2 Sam 22:4

Oletko kadottanut ilosi? Kamppailetko uupumusta, väsymystä tai voimien vähyyttä vastaan? Kyseessä saattaa olla taas yksi vihollisen hyökkäys. Anna Herran uudistaa voimasi, jotta voit jatkaa hengellistä matkaasi avioliiton eheytymiseksi. Rukoile myös nämä alla olevat raamatunkohdat itsellesi ja aviomiehellesi/vaimollesi, sillä hänkin saattaa tuntea masennusta tai ahdistusta elämässään olevan synnin takia, etkä edes tiedä siitä.

Kiitetty olkoon Herra! Hän on kuullut avunpyyntöni. Herra on minun voimani ja kilpeni, häneen minä luotan. Minä sain avun, ja minun sydämeni riemuitsee, minä laulan ja ylistän Herraa.
Ps 28:6-7

Älkää siis olko murheellisia, vaan iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne.
Neh 8:10

Jokin aika sitten meillä oli kolme tuhlaajapuolisoa puhumassa raamattuopetuksessa ja kaikki kolme sanoivat, että he kamppailivat itsemurha-ajatusten kanssa useammin kuin kerran asuessaan synnin erämaassa. Kerroin kaikille, että Bobilla oli myös sellaisia ajatuksia ja hän saattoi soittaa minulle keskellä yötä, sanoa hyvästit ja pyytää anteeksi sitä sotkua, mihin oli elämämme saanut. Hän löi luurin kiinni ja minä valvoin ja rukoilin. Rukoilin koko Psalmin 51 ja Psalmin 91 ja muita Psalmeja. Rukoilin myös suojamuuria Bobin ympärille ja sidoin kuoleman hengen ja vapautin Bobille ylösnousemuksen elämää. Käskin vihollista, Saatanaa, päästämään irti aviomiehestäni, hän ei saisi häntä! Jumala on antanut meille auktoriteetin, Saatana voitettiin ristillä. Joskus kuulin Bobista seuraavana aamuna. Kiitin ja ylistin Herraa, että Hän oli lähettänyt enkelisotureitaan suojelemaan aviomiestäni. Älä ikinä epäile rukouksen voimaa.

Haluan sinun tietävän, että hengellisellä matkallasi saattaa tulla aikoja, jolloin vihollinen hyökkää sinua vastaan masennusaalloilla tai masennuskausilla. Saatat olla keskellä avioliitto-ongelmiasi, tai sinulla voi olla myös taloudellisia ongelmia, terveysongelmia tai työllisyysongelmia. Vihollinen saattaa yrittää ampua kovilla panoksilla, mutta muista, että Jumala on ihan lähelläsi ja pyytää sinua jatkamaan luottamista Häneen. Pistä myös itsesi, puolisosi ja lastesi ylle Jumalan taisteluvarustus päivittäin. Hetkellisen epätoivon sijaan ehdotan, että huudat avuksi Jeesuksen nimeä pelastamaan sinut vihollisen hyökkäyksiltä tai mielesi taisteluilta! “Mistä tämä tulee? Herra, auta minua Jeesuksen nimessä.” Et ole yksin!

Minä käännyin Herran puoleen, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikesta pelosta… Minä olin avuton ja huusin apua. Herra kuuli minua ja pelasti minut kaikesta hädästä. Herran enkeli on asettunut vartioon. Hän suojaa niitä, jotka palvelevat Herraa, ja pelastaa heidät.
Ps 34:5, 7-8

Huomenna kerron Jumalan miehistä, kuten Daavidista ja Eliasta, jotka taistelivat epätoivoa ja masennusta vastaan. Huuda tänään avuksi Herraa ja pyydä Häneltä jumalallista väliintuola, sillä Hän näkee lastensa kyyneleet ja pelot.

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 .