Minäkö rakastaisin puolisoani?

11.5.2024

Minäkö rakastaisin puolisoani?

Suomennettu hartaudesta: You want me to love my spouse? (Charlyne Cares Devotion 10.5.2024)

“Teille on opetettu: ‘Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.’ Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille. Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.
Matt 5:43-48

Mitä rakkautta kuvaillaan yllä olevassa kappaleessa? Jumalan rakkaus on uhrautuvaa, anteeksiantavaa ja ikuista. Rakastatko sinä vihamiehiäsi ja rukoiletko heidän puolestaan? Ovatko puolisosi ja se toinen henkilö rukouslistallasi? Päätätkö antaa anteeksi niille, jotka satuttavat sinua? Se saattaa tuntua vaikealta, mutta kun puolisosi tai muut rakkaimpasi ovat sinua vastaan, aseta heidät Herran jalkojen juureen ja pyydä Häntä täyttämään sinut Hänen agape-rakkaudellaan. Pyhä Henki antaa sinulle voiman siihen.

Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. “Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta.
Joh 15:9-13

Rukoilen, että tuhlaajat kuulisivat Herran äänen. Pyhä Henki toi usein synnintuntoa Bobille hänen synnistään. Sinä aamuna, kun menimme uudelleen naimisiin, Bob nousi autoonsa ja ajoi moottoritietä etelään tapaamaan minua, koska hän yritti tehdä jotakin saadakseen hengellistä helpotusta syntisestä elämäntyylistä tulleeseen syyllisyyteensä.

Palvelemme Jumalaa, joka kutsuu syntisiä joka päivä. Jumala odottaa, että he tekevät parannuksen synneistään huutaessaan apua Herralta.

Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni. Sinua, sinua vastaan olen rikkonut, olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi. Oikein teet, kun minua nuhtelet, ja syystä sinä minut tuomitset.
Ps 51:1-4

Rakkaus on käsky. Käsky rakastaa muita löytyy niin Vanhasta kuin Uudesta testamentistakin. Voit osoittaa rakkautta tulemalla enemmän Jeesuksen kaltaiseksi. Sinun Kristuksen kaltainen käyttäytymisesi ja sanasi saattavat saada puolisosi ja muut rakkaimpasi vastaanottamaan Jeesuksen Kristuksen Pelastajakseen.

Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.
Joh 13:34-35

Rakkaus valitsee anteeksiannon mieluummin kuin koston. Jeesus sanoi, että meidän pitäisi tehdä hyvää niille, jotka tekevät meitä kohtaan väärin. Hänen käskynsä on, että meidän pitäisi rakastaa ja antaa anteeksi. Se ei ole luonnollista… vaan yliluonnollista. Vain Jumala voi antaa sinulle kyvyn ja voiman rakastaa niin kuin Hän. Pyydä Herraa antamaan sinulle sellaista rakkautta, jota tarvitset puolisoasi kohtaan Pyhän Hengen voiman avulla.

Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä. Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: “Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan” — näin sanoo Herra. Edelleen sanotaan: “Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle ruokaa, jos hänellä on jano, anna juotavaa. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle.” Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.
Room 12:17-21

Herra näytti minulle tämän raamatunkohdan kasvaessani Herrassa niiden kuukausien aikana, kun olin katunut Bobista eroamista. Kun luet tämän kohdan Roomalaiskirjeestä, se haastaa sinut voittamaan pahan niin, että et yritä kostaa, päätät elää rauhassa, etkä reagoi sanoin tai teoin niihin, jotka satuttavat sinua. Kun teemme hyvää ja rakastamme puolisoamme, joka käyttäytyy nyt kuin vihollinen, se antaa Jumalan suurentaa hänen syyllisyydentuntoaan. Kun rakas puolisosi tietää, että kaikki pahat asiat, joita hän tekee sinua vastaan, saavat vastaan sinun hyvät ja positiiviset reaktiosi häntä kohtaan, niin hänen omatuntonsa voi Pyhän Hengen voimasta saattaa hänet parannuksentekoon.

Uskon, että suurin lahja, jonka ikinä tulet antamaan puolisollesi, on seisominen avioliiton puolesta ja pyyteetön rakastaminen ikuisesti, vaikka hän ei olisi rakastettava. Kysy itseltäsi: “Mitä Jeesus haluaa minun tekevän? Mitä Hän pyytää minua tekemään? Tottelenko Herraani Jeesusta Kristusta, että tekisin Hänen tahtonsa elämässäni?”

Ennen kaikkea pysykää kestävinä keskinäisessä rakkaudessanne, sillä “rakkaus peittää paljotkin synnit”.
1 Piet 4:8

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.