12 päivää rukouksia vaimon puolesta

1.4.2018

12 päivää rukouksia vaimon puolesta

Suomennettu sivulta:
12 days praying for your wife
Rejoice Marriage Ministries

PÄIVÄ 1
HENGELLINEN KASVU

Kasvakaa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänelle kunnia nyt ja iankaikkisuuden päivään asti. Aamen.
2 Piet 3:18

Herra, minä rukoilen, että vaimoni kasvaisi Sinun tuntemisessa. Anna hänelle halu tuntea sinut ja seurata Sinua. Herra, jos hänellä ei ole henkilökohtaista suhdetta Sinuun, rukoilen, että tavoittelisit häntä. Käännä hänet pois kaikista epäterveistä, vääristä tavoista ja poista kaikki sielunsiteet vääristä ihmissuhteista. Herra, pehmennä vaimoni kovettunut sydän ja muuta se eläväksi sydämeksi. Anna vaimolleni nälkä ja jano lukea Jumalan sanaa päivittäin. Herra, anna hänen haluta meille vahvempi avioliitto tänään kuin mitä se oli hääpäivänämme. Täytä hänet agape- ja eros-rakkaudella. Anna hänen kokea rukouksen voima. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 2
TARKOITUS

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte.
Jer 29:11-13

Herra, rukoilen, että annat vaimolleni Sinun osoittaman tarkoituksen ja suunnan. Osoita hänelle, mikä on Sinun sydämesi tahto hänen elämälleen vaimona, äitinä ja Sinun palvelijana. Rukoilen, että vaimoni etsisi Sinun tahtoa elämässään. Anna vaimolleni viisautta tunnistaa, milloin Sinä puhut hänelle ja avaa hänen korvansa kuulemaan selkeästi, mitä Sinä sanot. Vartioi hänen sydäntään, pane vartio hänen huultensa portille. Älä anna hänen sydämensä hairahtua pahaan, vaan uudista hänen mielensä päivittäin valitsemaan Sinun tahtosi. Puhu lujaa vaimolleni, jotta hänen sydämensä kääntyisi kohti kotia, minua ja lapsiamme. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 3
LUONNE

Jos hyvän vaimon löydät, löydät aarteen, kalliimman kuin meren helmet. Häneen voit aina luottaa, hän pitää puutteen loitolla sinusta. Häntä seuraa menestys ja kunnia, hän katsoo hymyillen tuleviin päiviin. Kun hän puhuu, hän puhuu viisaasti, antaa neuvoja ystävällisin sanoin. Hän valvoo kaikkea, mitä talossa tehdään, eikä laiskana leipäänsä syö.
Sananl 31:10-11, 25-27

Herra, minä rukoilen, että vaimollani olisi hyvä luonne. Rukoilen, että hänellä olisi elämässään ylitsepursuava ilo Herrassa. Rukoilen, että hän olisi täynnä naurua, kun vietämme aikaa yhdessä ja kun hän ajattelee muistoja menneisyydestämme. Rukoilen, että hän olisi täynnä viisautta niissä päätöksissä, joita hänen täytyy tehdä. Anna hänelle Sinun jumalallista viisautta, jotta hän tietäisi, mikä on Sinun täydellinen tahtosi avioliitollemme. Jokainen ase, joka taotaan meitä vastaan, on tehoton. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 4
SYNTI

Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani ja anna lankeemukseni anteeksi. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni. Sinua, sinua vastaan olen rikkonut, olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi. Oikein teet, kun minua nuhtelet, ja syystä sinä minut tuomitset.
Ps 51:3-6

Herra, rukoilen, että vaimoni etsisi Sinua elämänsä Herraksi. Rukoilen, että hän katuisi syntejään, ja että Sinä puhdistaisit hänet kaikesta saastasta. Herra, luo vaimolleni puhdas sydän. Kiitos, Jeesus, että kuolit ristillä, ja että Jumala näytti mahtavan voimansa, kun Sinä nosuit kuolleista kaikkien syntisten tähden. Herra, anna vaimolleni sydän, joka haluaa seurata Sinua. Rukoilen, että hänen sydämensä olisi sellainen, joka särkyy, jos hän antaa synnin hallita ruumissaan. Anna hänen valita ristiinnaulita syntiset halunsa yhtäkkiä. Herra, avaa hänen silmänsä kääntymään pois pimeydestä valoon ja Saatanan juonista Jumalan luo, jotta hän saisi anteeksi. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 5
HAUREUS

Pysykää erossa haureudesta! Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen. Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. Te ette itse omista itseänne, sillä Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa!
1 Kor 6:18-20

Herra, rukoilen, että pitäisit vaimoni puhtaana. Poista hänen elämästään kaikki asiat ja ihmiset, jotka houkuttelevat häntä seksuaaliseen epäpuhtauteen. Rukoilen, että vaimoni näkisi vain minut. Anna hänelle hyviä muistoja yhteisistä ajoistamme ja anna hänen elää niissä muistoissa. Rukoilen, että hän haluaisi vain minua eikä ketään muuta. Poista häneltä halu etsiä seksuaalista mielihyvää mistään ulkopuolelta. Herra, tuki hänen tiensä orjantappuroilla, rakenna muuri hänen eteensä, ettei hän voi jahdata tai löytää ketään toista miestä. Sitten hän tajuaa sydämessään, että hänen tulee palata takaisin minun luokse ja takaisin Jumalan asettamaan avioliittoon. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 6
PELKO

Ahdingossani minä huusin Herraa. Hän kuuli ja avasi tien. Kun Herra on minun kanssani, en minä mitään pelkää. Mitä voisivat ihmiset silloin? Kun Herra on minun kanssani, hän tuo minulle avun, ja pelotta katson vihollisiani.
Ps 118:5-7

Kun pelko minut valtaa, minä turvaudun sinuun. Sinun sanaasi, Jumala, minä ylistän, sinuun minä luotan, en pelkää mitään. Mitä voi minulle kukaan kuolevainen?
Ps 56:4-5

Herra, rukoilen, että otat pois kaikki pelkoni, ja että kasvatat uskoani joka päivä. Rukoilen, että vaimollani olisi jumalanpelko, joka on tiedon alku. Rukoilen, että otat pois kaiken, mikä täyttää vaimoni mielen ja korvaat se rauhalla, jonka vain Sinä voit antaa. Anna Jumalan rauhan varjella hänen sydämensä ja ajatuksensa. Rukoilen, että epäonnistumisen pelko, tulevaisuus tai minun tai muiden reaktiot eivät enää hallitsisi vaimoni mieltä. Herra, anna vaimoni ajatella vain hyviä ajatuksia. Anna hänen oppia vangitsemaan kaikki negatiiviset, pimeät ajatukset. Anna hänelle rauha, jonka hän tunnistaa tulevan vain Sinulta. Rukoilen, että kun vaimoni painaa päänsä tyynylle tänä iltana, niin Sinä puhuisit totuuksiasi hänelle ja kääntäisit hänet pois pahoilta teiltään. Rukoilen, että hän huutaisi apua Sinulta ja tajuaisi, että todellinen rauha tulee silloin, kun kuulumme Sinulle. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 7
YSTÄVÄT

Hurskas pysyy kaukana pahasta, jumalattomien tie vie harhaan.
Sananl 12:26

Herra, rukoilen, että vaimoni ympärillä olisi Jumalan mielen mukaisia naisia, jotka puhuisivat totuutta hänen elämäänsä. Rukoilen, että hän katkaisisi kaikki väärät ihmissuhteet. Anna vaimolleni viisautta ja harkintakykyä siinä seurassa, jossa hän on. Auta vaimoani antamaan nopeasti anteeksi, kun hänestä tuntuu siltä, että hänen ystävänsä ovat tehneet väärin häntä kohtaan. Anna hänen ystäviensä olla rehellisiä naisia ja luonteeltaan sellaisia, jotka ovat jatkuvasti Kristuksen esikuvia vaimoni elämässä. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 8
VAIMO

Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa, pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon… ja vaimon tulee kunnioittaa miestään.
Ef 5:22-24, 33b

Herra, rukoilen, että avioliittomme rakentuisi niin, että Sinä olet meidän kiinteä persustuksemme. Rukoilen, että rakastaisin vaimoani niin kuin häntä tulee rakastaa, ja että hän kunnioittaisi minua. Rukoilen, että antaisit minulle uutta agape- ja eros-rakkautta vaimoani kohtaan. Auta minua antamaan anteeksi seitsemänkymmentäseitsemän kertaa, kun anteeksiantoa tarvitaan. Rukoilen, että pyyhkisit pois ne asiat menneisyydestämme, jotka tulisi unohtaa. Herra, auta minua tulemaan aviomieheksi, joka auttaa vaimoaan lasten ja muiden velvollisuuksien kanssa kotona. Opeta minua kuuntelemaan hänen mielipiteitään elämämme eri osa-alueilla ja anna minun huomioida häntä joka päivä. Auta minua tulemaan parhaaksi mahdolliseksi aviomieheksi ja kumppaniksi niin kuin Sinä haluat. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 9
TOIVO

Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.
Ps 42:6

Herra katsoo niihin, jotka häntä palvelevat, niihin, jotka panevat toivonsa Herran armoon.
Ps 147:11

Isä, rukoilen, että auttaisit vaimoani näkemään, että on toivoa. Hänestä saattaa tuntua siltä, että tilanteemme on toivoton, tai että hänen elämänsä on toivoton. Pyydän, että auttaisit häntä näkemään, että on toivoa, ja että se toivo olet Sinä. Rukoilen, että hän huutaisi avukseen Sinua. Anna minun huokua rakkautta häntä kohtaan, kun pystyn. Herra, anna minulle kärsivällisyyttä odotuksessani. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 10
HOUKUTUS

Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.
Room 12:2

Herra, auta vaimoani vastustamaan houkutuksia, joita hän kohtaa joka päivä. Anna hänen muuttua Sinun voimallasi ja tulla uudeksi luomukseksi Kristuksessa. Rukoilen, ettei hän enää asettaisi itseään tilanteisiin, joissa hänellä on houkutus käyttäytyä väärin. Anna hänen ymmärtää, että Sinä olet antanut hänelle pakotien pois niistä tilanteista. Hänen ei tarvitse antaa periksi kohtaamilleen houkutuksille. Anna hänen karttaa nuoruuden kiihkoa ja pyrkiä tasapuolisuuteen, uskoon, rakkauteen ja rauhaan vilpittömin sydämin. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 11
MENNEISYYS

En tarkoita, että olisin jo saavuttanut päämääräni tai jo tullut täydelliseksi. Mutta pyrin kaikin voimin saavuttamaan sen, kun kerran Kristus Jeesus on ottanut minut omakseen. Veljet, en katso vielä päässeeni siihen asti. Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat.
Fil 3:12-14

Herra, vapauta vaimoni menneisyydestä, joka vainoaa häntä. Rukoilen, että eheyttäisit kaiken rikkinäisyyden. Jos hänellä on kipeitä muistoja lapsuudestaan, paranna hänen särkynyt sydämensä. Anna minulle kykyä antaa anteeksi vaimolleni se, miten hän on loukannut minua menneisyydessä. Rukoilen, että vaimoni katsoisi Sinuun. Rukoilen, että korvaisit kaiken anteeksiantamattomuuden, katkeruuden tai kivun vaimoni menneisyydestä Sinun rakkaudellasi. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

PÄIVÄ 12
HENGELLINEN TAISTELU

Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.
Ef 6:10-17

Herra, opeta minua taistelemaan tätä hengellistä taistelua, joka on tullut elämäämme varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan avioliittomme ja perheemme. Herra, muistuta minua joka päivä, että laittaisin perheeni ylle Jumalan taisteluvarustuksen. Herra, minä päätän puhua Jumalan sanaa taistellakseni vihollista vastaan. Kiitos suojamuuristasi ja siitä, että opetat minua taistelua varten. Sinä olet minun voimani, kallioni, linnani, turvapaikkani, kilpeni ja vapauttajani vaimolleni ja perheelleni. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.