Vinkkejä eheään avioliittoon

2.10.2023

Vinkkejä eheään avioliittoon

Samoin te, vaimot, olkaa alamaisia omalle miehellenne, niin että nekin miehet, jotka eivät tottele sanaa, ilman sanojakin voitettaisiin vaimojen vaelluksen kautta.
1. Piet 3:1 (Raamattu kansalle)

Tiedätkö salaisuuden elinikäiseen avioliittoon? Ensin, sinun täytyy tuntea Jeesus Kristus pelastajanasi ja elämäsi Herrana. Rukoiletko uskollisesti puolisosi pelastumisen puolesta? Toiseksi, sinun täytyy ymmärtää roolisi miehenä tai vaimona Raamatun opetuksen mukaisesti.

Meidän on opittava ymmärtämään roolimme miehinä ja vaimoina rakastaessamme toisiamme. Osana päivän hartauttasi, lue koko ensimmäisen Pietarin kirjeen luku 3. Pietari opastaa vaimoa siitä, miten toimia tuodakseen uskomaton mies Kristuksen luo. Hänen tulee olla kuuliainen ja kunnioittava miestään kohtaan. Hänen täytyy tunnustaa ja hyväksyä miehensä johtajuus perheessä.

Alistukaa toistenne tahtoon, Kristusta totellen. Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa, pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon.
Ef 5:21‭-‬24

Miehet, teidän tulee olla tietoisia siitä, että epäasiallinen käytös sanoissa tai teoissa ei ainoastaan vahingoita ja haavoita vaimonne sydäntä, vaan se voi myös estää tai vaikeuttaa omien rukoustenne kuulemista Herran edessä. Kuinka hyvin sinulta sujuu vaimosi rakastaminen?

Samoin te, miehet, eläkää vaimonne kanssa ymmärtäväisesti, muistaen, että hän on heikompi osapuoli. Osoittakaa hänelle kunnioitusta, sillä hän on yhtä lailla armon ja elämän perillinen. Näin ei mikään tule esteeksi rukouksillenne.
1. Piet 3:7

Jos olet nainen ja pidät kiinni avioliitostasi, ymmärrän, että saatat tuntea, että tämä hartausteksti olisi tarkoitettu sinun eksyneelle puolisollesi. Rukoilen jatkuvasti, että eksyneet saisivat tutustua Raamatun totuuteen ja soveltaa sitä elämäänsä. Tämän seurauksena riitely ja taistelu avioliitossasi voivat kadota Jeesuksen nimessä!

Kuinka monta avioliitto-ongelmaa aiheutuu siitä, että puolisot eivät ymmärrä, kuinka rakastaa, kommunikoida ja osoittaa kunnioitusta toisilleen? Ehkä olette puolisonne kanssa antaneet vihollisen syöttää teille negatiivisia ajatuksia, jotka ovat saaneet teidät sanomaan ja tekemään asioita, jotka ovat olleet vääriä toisen kohtelemisessa rakkaudella ja kunnioituksella.

Oletteko antaneet kotinne muuttua taistelutantereeksi, kun sen pitäisi olla rauhan paikka perheellesi? Aloita rukoilemalla tänään ja pyydä Herraa näyttämään, kuinka päästä eroon riidasta kodissasi ikuisesti. Jumalan Sanan tutkiminen opettaa sinua tulemaan jumaliseksi vaimoksi tai aviomieheksi. Raamattu opettaa, kuinka rakastaa puolisoasi, kuinka puhua, kuinka käyttäytyä, kuinka käsitellä riitoja ja monia muita asioita. Luetko ja opitko Jumalan sanan ennen kuin puolisosi palaa takaisin? Pyydä Pyhää Henkeä tekemään sinusta sellainen kristitty mies tai nainen, jonka Herra haluaa sinun olevan.

Naiset, älkää uskoko maailman oppeja siitä, kuinka rakastaa ja kohdella miestänne. Älä pelkää sanaa ‘alamaisuus’. Oletko jo alkanut työstää tekojasi, kieltäsi ja käyttäytymistäsi? Älä anna vihollisen ärsyttää sinua siitä, mitä puolisosi tekee juuri nyt. Luota Herraan Hänen jumalallisen lopputuloksensa suhteen. Kristittynä, haluatko valita olla erilainen? Kysy itseltäsi, ‘Mitä Jeesus sanoisi tai tekisi jokaisessa vaikeassa tilanteessa?’

Ja lopuksi: olkaa kaikki yksimielisiä, jakakaa toistenne ilot ja surut, rakastakaa toisianne ja olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. Sillä se, joka tahtoo rakastaa elämää ja haluaa nähdä hyviä päiviä, hillitköön kielensä pahoista sanoista ja huulensa valhetta puhumasta. Kääntyköön hän pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen. Sillä Herran silmät katsovat hurskaiden puoleen, hänen korvansa kuulevat heidän rukouksensa, mutta Herran kasvot kääntyvät pahantekijöitä vastaan.
1. Piet 3:8‭-‬12

Herra, sinun Jumalasi muuttaa sydämiä. Hän uskoo avioliiton pysyvyyteen, koska Hän loi avioliiton liiton! Liity mukaamme rukoilemaan joka päivä kaikkien maailman kärsivien ja kuolleiden avioliittojen puolesta!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.