Sinä ja puolisosi – Bobin näkökulma Osa 2

13.5.2019

Sinä ja puolisosi – Bobin näkökulma Osa 2

Suomennettu hartaudesta: You and your spoue – Bob’s view Part 2

Seuraavan parin päivän aikana jaamme kaksi kappaletta yhdestä kysytyimmistä ja erityisimmästä kirjastamme. Bob ja Charlyne kirjoittivat tämän kaksiosaisen kirjan After the prodigal returns / Standing after the prodigal returns (Kun tuhlaaja palaa takaisin / Avioliiton puolesta seisominen, kun tuhlaaja palaa takaisin) heidän avioliittonsa eheytymisen jälkeen.

Toisessa osassa Bob kirjoittaa tuhlaajalle siitä, kuinka sopeutua taas elämään kotona. Hän puhuu siitä, miten käsitellä niitä monia tunteita, joita muutos tuo mukanaan. Käännä kirja ympäri ja lue Charlynen Standing after the prodigal returns. Charlyne opettaa odottavia puolisoita rakastamaan puolisoaan pyyteettömästi, “pitämään suunsa kiinni” (zip the lips) ja ettei ikinä lopeteta rukoilua avioliiton puolesta.

Kun jaamme teille nämä kirjan kappaleet, meillä on tämä kirja tarjouksessa. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja osta se tänään 25% alennuksella!

Osta tästä

Lue osa 1 tästä…

Entä jos sattuu nyt niin paljon, ettei voi hyväksyä vastuuta siitä, mitä on tapahtunut? Se on ihan okei. Kristityn elämä, kuten myös avioliiton eheytyminen, on päivittäistä vaellusta. Tärkeää on, että otetaan tasaisia askeleita oikeaan suuntaan joka päivä.

Omassa avioliitossani voin verrata tuota asiaa dieettiin. Olenhan asiantuntija siinä aiheessa. En menestyksen vaan kokemuksen takia. Olen aloittanut dieettejä, jotka kestävän ensimmäiseen iltapäivään asti. Yhtä keksiä seuraa kourallinen seuraavia. Pian sanon “Mitä väliä?” ja siinä menee dieetti sekä loppupaketillinen keksejä.

Kolme ja puoli kuukautta sitten sain kohtauksen ja toinen puoli kehostani halvaantui kokonaan hetkellisesti, enkä pystynyt puhumaan. Herra paransi nuo ongelmat, mutta tuo kohtaus muutti näkemykseni dieeteistä. Nyt olen dieetillä elämäni puolesta. Saatan langeta silloin tällöin (esimerkiksi häissä), mutta nousen ylös, suoristan itseni ja palaan takaisin dieettiini. Asenne “en pysty siihen” johtaisi omaan kuolemaani jatkuvien terveysongelmieni takia.

Muutama päivä sitten neurologini lähetti minulle kopion muistiinpanoistaan vakuutushakemusta varten. En ollut ikinä ennen lukenut sitä lääkärin merkinnöistä, mutta hänen lausunnossaan oli mainittu myös sana “kuolema”. Huomioimatta jätettynä ongelmani saattaisivat johtaa kuolemaani.

Suuri Lääkäri, Herra meidän Jumalamme, on jo sanellut omat muistiinpanonsa meidän molempien avioliitoista. Tuota samaa ahdistavaa sanaa käytetään meidän molempien lausunnoissa. Huomioimatta jätettynä entiset tapamme avioliitossa voisivat johtaa meidän molempien avioliitojen kuolemaan.

En pudota painoa paria kiloa päivässä, vaan sen sijaan teen elämäntyylistäni sellaisen, että syön terveellisesti. Painon putoaminen on järkevien syömistottumusten luonnollinen seuraamus.

Jos mokailet avioliitossasi tänä päivänä, pyydä Jumalaa auttamaan sinua. Oikaise väärät asiat ja mene eteenpäin uudessa terveellisessä avioliiton elämäntyylissä. Huonon avioliiton paino alkaa pian pudota pois.

Kotona oleva kumppanisi on saattanut saada apua ja tukea avioliittojärjestöiltä tai heidän materiaaleistaan seisoessaan avioliiton puolesta. Rohkaise häntä jatkamaan henkilökohtaisen tuen etsimistä.

En tullut kotiin täydellisenä, Herralla oli vielä työtä tehtävänä elämässäni. Rehellisesti sanottuna Hänellä on edelleen paljon tehtävää minussa, mutta me edistymme joka päivä. Vaimoni tarvitsi kaiken tuen ja rukouksen, jota vain pystyi saamaan. Hän kun yritti rakastaa minua silloin, kun en ollut kovin rakastettava. On tärkeää, että rohkaiset rakastasi osallistumaan raamattuopetukseen, kuuntelemaan opetuksia sekä lukemaan avioliittokirjoja.

Etelä-Floridassa maisemointityöntekijät käyttävät lautoja tukemaan vastaistutettuja palmupuita, kunnes ne juurtuvat ja pysyvät itse pystyssä. Sinun haavoittunut avioliittosi saattaa olla nyt aivan ilman juuria. Sekä sinua että puolisoasi auttaa tällä hetkellä, jos kumpikin teistä käyttää jokaisen tilaisuuden hyväkseen ja pystyttää raamatun totuuksien lautoja avioliiton pönkittämiseksi. Tulee vielä se päivä, kun olette juurtuneita ja laudat voidaan purkaa. Sinä päivänä voit tarjota noita samoja lautoja jollekin toiselle ongelmissa olevalle pariskunnalle.

Tätä voi olla vaikea ymmärtää, mutta monet, joilla on vasta eheytynyt avioliitto, vaipuvat hengelliseen horrokseen. Vaimo, joka on ollut uskollinen osallistuja raamattuopetuksessa, lopettaa yhtäkkiä osallistumisen, kun tuhlaaja tulee kotiin. “Hänestä on parempi, että minä pysyn kotona” sanotaan itsekkäästä puolisosta.

Jotkut jopa pyytävät meitä poistamaan nimensä postituslistalta, sen jälkeen kun tuhlaaja on tullut kotiin. He kommentoivat “hän ei tykkää siitä, että meille tulee muistutuksia ongelmistamme joka kuukausi.” Käsittele ongelmasi, tai ne käsittelevät sinut. Aivan liian usein tuo sama puoliso pyytää meitä kohta taas rukoilemaan, kun hänen avioliittonsa kärsii edelleen seurauksista, koska se ei ole parantunut kunnolla.

Ystävä, Jumala on siunannut sinua ja minua, kun meillä on puoliso, joka seisoo avioliiton puolesta. Muista kiittää Häntä ja puolisoasi usein. Jumalalle kunnia siitä, mitä Hän on tehnyt.

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ