Sinä ja puolisosi – Bobin näkökulma Osa 1

8.5.2019

Sinä ja puolisosi – Bobin näkökulma Osa 1

Suomennettu hartaudesta: You and your spouse – Bob’s view part 1 (Charlyne Cares Devotion 7.5.2019)

Seuraavan parin päivän aikana jaamme kaksi kappaletta yhdestä kysytyimmistä ja erityisimmästä kirjastamme. Bob ja Charlyne kirjoittivat tämän kaksiosaisen kirjan After the prodigal returns / Standing after the prodigal returns (Kun tuhlaaja palaa takaisin / Avioliiton puolesta seisominen, kun tuhlaaja palaa takaisin) heidän avioliittonsa eheytymisen jälkeen.

Toisessa osassa Bob kirjoittaa tuhlaajalle siitä, kuinka sopeutua taas elämään kotona. Hän puhuu siitä, miten käsitellä niitä monia tunteita, joita muutos tuo mukanaan. Käännä kirja ympäri ja lue Charlynen Standing after the prodigal returns. Charlyne opettaa odottavia puolisoita rakastamaan puolisoaan pyyteettömästi, “pitämään suunsa kiinni” (zip the lips) ja ettei ikinä lopeteta rukoilua avioliiton puolesta.

Kun jaamme teille nämä kirjan kappaleet, meillä on tämä kirja tarjouksessa. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja osta se tänään 25% alennuksella!

Osta tästä

Muutama kuukausi avioeromme jälkeen aloin kuulemaan palasia sieltä täältä Charlynen “seisomisesta” avioliitomme eheytymisen puolesta. Lapsemme kertoivat minulle, että Charlyne kävi joissakin kokoontumisissa, kuunteli kasettinauhoitteita ja luki kirjoja koko ajan. Kerran tai pari hän jopa kertoi minulle henkilökohtaisesti, että hän “seisoo” meidän avioliittomme eheytymisen puolesta.

Aloin kuulemaan eräästä toisesta pariskunnasta, joilla oli eheytynyt avioliitto. Heistä oli näyttänyt tulevan Charlynen roolimalli minun uuden elämäni pilaamiseksi. “Keltaisessa kirjassa” oli jotakin, josta oli näyttänyt tulevan “kuinka-tehdä-se” -käsikirja tuohon “seisomiseen”.

Kerran huomasin “sattumalta” hänen keltaisen kirjansa lapsia hakiessani. Selailin sen läpi, mutten ymmärtänyt sitä. Jonkun ajan kulutua ajattelin, että olin nyt tajunnut tuon “seisomisen”. Maksaakseen samalla mitalla takaisin, Charlyne oli nähnyt paljon vaivaa pilatakseen kaiken mahdollisen onnellisuuden, jota olin toivonut löytäväni toisen naisen kanssa. Ei, Charlyne ei tehnyt uhkailevia puhelinsoittoja tuolle toiselle naiselle tai edes minulle, vaikka olisin joskus ansainnutkin sen. Syyllisyyteni olisi saattanut vähentyä, jos hänestä olisi tullut kostonhimoinen meitä kohtaan.

Hänestä oli tullut rauhallisin ihminen, jonka olen ikinä tuntenut. Minun oli mahdotonta saada häntä hermostumaan. Minulla oli tapana käyttää yhtä vanhaa temppua häntä vastaan vain saadakseni esiin tunnereaktion. Vastareaktiota ei koskaan tullut.

Oletko ikinä kohdannut hymyilevää henkilöä tavoittelemassa lahjoituksia lentokentällä? Meillä päin he myyvät kukkia vilkkaissa tienristeyksissä. Väistelevistä autoista huolimatta he hymyilevät jatkuvasti. He eivät edes katso pahasti, kun humaltunut kuski melkein ajaa heidän ylitseen. Heillä vain on sellainen jatkuva hymy.

Minun ex-vaimollani (tai niin luulin) oli juuri sellainen loppumaton hymy. Ajattelin, että hänen on täytynyt liittyä johonkin kulttiin, kun hän osallistui kaikkiin niihin kokouksiin ja kuunteli kasetteja. He olivat ohjelmoineet hänet hymyilijäksi, vaikka hänen kotinsa oli hajonnut. Odotin näkeväni Charlynen ulkona myymässä kukkia ja hymyilemässä minä päivänä tahansa.

Ei, hän ei ollut liittynyt kulttiin. Itse asiassa hän oli kaukana kulteista. Hänelle oli kehittymässä henkilökohtainen suhde Herraansa Jeesukseen Kristukseen, joka oli paljon suurempaa kuin mikään, mitä minä (tai vihollinen) pystyisi heittämään häntä vastaan.

Kun Jumala alkoi tekemään työtä omassa elämässäni, ensin lempeästi työntäen minua korjaamaan väärät asiat oikeiksi perhettäni varten palaamalla kotiin, aloin todella ymmärtämään Charlynen seisomista avioliittomme puolesta. Kun taistelu minun sieluni ja meidän kotimme puolesta voimistui, aloin arvostamaan hänen tekoaan.

Charlynen tavoitteena ei ollut pilata minun uutta onneani, vaan rukoilla minut takaisin Jumalani ja perheeni luokse. Ne ovat ainoat lähteet kestävälle onnellisuudelle. Hän tajusi tuon totuuden ja rakasti minua niin paljon, vaikka olimme eronneet, että seisoi ja rukoili puolestani, kunnes minä niin kuin tuhlaajapoika “tulin järkiini”.

Jos poissa oleva kumppanisi on seisonut sinun ja avioliittonne eheytymisen puolesta, Jumala on siunannut sinua mahtavalla tavalla. Kiitä Häntä siitä, että Hän rakastaa sinua niin paljon, että ohjasi puolisoasi olemaan luovuttamatta sinun suhteesi.

Kun eheytymisen hetki läheni, aloin arvostamaan hänen seisomistaan yhä enemmän. Vaimoni ei hieronut naamaani sitä, mitä hän oli tekemässä. Herra vain antoi joidenkin asioiden kantautua korviini. Esimerkiksi yhtenä iltana olin vienyt nuorimmaisen poikamme hampurilaiselle. Kun kysyin, mitä hänen äitinsä teki illalliseksi, hän vastasi lapsenkaltaisella viattomuudella “Hän paastoaa sinun puolestasi.” Hampurilaiset eivät uponneet kovin hyvin sinä iltana.

Charlyne oli kehittänyt aina kasvavan pyyteettömän rakkauden minua kohtaan. Huomasin sen, kun tajusin, että juuri niin Herramme Jeesus Kristus rakastaa meistä jokaista. Hän, niin kuin Herra, saattoi olla pettynyt teoistani, mutta jatkoi silti minun rakastamistani.

Miten kukaan vaimo muka pystyisi rakastamaan keski-ikäistä ylipainoista, kaljuuntuvaa, loukkaavaa ja uskotonta aviomiestä? Hän ei pystynyt, mutta hänen Herransa pystyi rakastamaan hänen kauttaan. Jos olet ikinä kysynyt, kuinka sinun kumppanisi pystyi rakastamaan sinua, tuo on se selitys. Hän osoittaa sinulle sitä rakkautta, jota Herrallamme on sinua kohtaan.

Kun elämäni erämaassa tuli päätökseen, sikolättini muuttui melko haisevaksi. Aloin soittelemaan vaimolleni, että hän rukoilisi puolestani. Hän kuunteli yksityiskohtia taas yhdestä sotkusta, johon olin joutunut, ja vakuutti sitten hiljaa että rukoilisi. Kertaakaan hän ei osoittanut inhotusta tai vihaa minua kohtaan siitä mitä tein.

Ajattelin silloin, että Charlynen täytyy olla todella vahva ihminen. Siihen aikaan kaadoin hänen päälleen tuhtia siansoossia suoraan erämaastani. Vasta kotiinpaluuni jälkeen opin, ja opin yhä edelleen, kuinka hauras ja heikko vaimoni on. Se supervoima, jota olin havainnut, ei ollut hänen omaansa, vaan Jeesuksen voimaa. Kun minä ladoin hänelle asioita, hän vei kaiken hiljaa Herralle rukouksessa.

Ystäväni, olen kertonut joitakin yksityiskohtia elämästäni, jotta voisit tajuta, kuinka onnekkaita sinä ja minä olemme, kun meillä on puolisot, jotka eivät luovuta meidän kummankaan suhteen, vaikka koko muu maailma kehottaisi heitä tekemään niin.

Mihin jatkat tästä? Ymmärräthän, että puolisosi on haavoittunut astia. Hyväksy se tosiasia, että sinä olet tehnyt suurimman osan noista haavoista. Pyydä vilpittömästi Jumalaa ja puolisoasi antamaan anteeksi ja pyyhkimään liitutaulut puhtaaksi taivaassa. Puolisosi haavojen parantumiseen kuluu aikaa, mutta kun Jumala on antanut anteeksi, Hän ohjaa sinua.

Jatkuu huomenna…

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ