Pukeudu lämpimästi (lapsille)

21.2.2018

Pukeudu lämpimästi (lapsille)

Suomennettu hartaudesta: Bundle up (Charlyne Cares For Kids 26.1.2018)

Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.
Ef 6:10-12

Logan veti takkinsa vetoketjun kiinni, niin että takki oli tiukasti kaulan ympärillä, ja hän hautasi päänsä sinne niin kuin kilpikonna. Hän tunki kädet taskuihinsa, ilman hanskoja, ja valmistautui taas uuteen tuulenpuuskaan. Isä oli varoittanut häntä. Isä oli sanonut, että tuuli olisi myrskyisä tänä aamuna ja että olisi kylmä. Hän oli kehottanut laittamaan yhden ylimääräisen vaatekerroksen.

Logan ei ollut kuitenkaan kuunnellut. Talvi oli ollut leuto siihen asti ja säätiedottaja oli aamulla sanonut, että olisi +1 astetta lämmintä. Mutta Logan ei ollut ottanut huomioon tuulta. Kun taas yksi jääkylmä tuulenpuuska puhalsi hänen paljaaseen päähänsä, Logan tiesi, että hän oli lähtenyt kotoa aamulla valmistautumatta tarpeeksi. Hän ei ollut pukeutunut tarpeeksi lämpimästi.

Logan oli jättänyt varustautumatta myös toisella tavalla. Kun äiti oli lähtenyt pois, Logan oli alkanut rukoilla isänsä ja vanhemman siskonsa kanssa äidin puolesta. Isä oli kertonut Loganille, kuinka tärkeää rukoileminen on, ja että he osoittaisivat rakkautta äidille, kun rukoilisivat hänen puolestaan. Ja Logan oli uskonut. Hän oli uskonut, että Jumala voisi tehdä mitä tahansa ja hän tiesi, että jos he vain rukoilisivat tarpeeksi, äiti tulisi kotiin.

Asiat eivät kuitenkaan olleet menneet niin ja äiti ei ollut tullut kotiin. Logan oli tavallaan luovuttanut rukoilemisen. Hänen isänsä ja siskonsa kuitenkin jatkoivat rukoilua. He rukoilivat Jumalan taisteluvarustusta joka aamu perheensä ylle. He rukoilivat, että Herra pitäisi heidät turvassa. He rukoilivat, että Herra koskettaisi ja muuttaisi äidin sydämen, ja että äiti tulisi takaisin kotiin Herran luokse ja perheensä luokse.

Loganin isä oli kertonut hänelle, kuinka tärkeää oli pistää yksi kerros rukousta ylle joka aamu. Isä sanoi, että sillä tavalla Herra tietää, että he rakastaisivat Häntä, ja että he haluaisivat, että Herra on heidän kanssaan sinä päivänä. Sillä tavalla saisi rauhan kaiken sen kaaoksen keskellä, jota heidän elämänsä oli sillä hetkellä. Jumalan taisteluvarustuksen rukoileminen on vähän sama asia kuin laittaisi kilven paikoilleen, niin että Herra seisoo meidän ja meitä vahingoittavan asia välissä. Se ei tarkoita sitä, ettei pahoja asioita tapahtuisi. Mutta se tarkoittaa sitä, että Herra olisi mukana, kun pahoja asioita tapahtuu, ja Hän auttaisi kaiken läpi; jopa kääntäisi kaiken hyväksi.

Niin kuin Logan oli jättänyt laittamatta ylimääräisen kerroksen vaatteita tänä aamuna, hän oli myös jättänyt laittamatta ylleen Jumalan taisteluvarustuksen. Kun Logan käveli, hän tunsi väristyksen tuulen puhaltaessa takin läpi. Hän tunsi väristyksen, kun oli sydämessään luopunut rukoilusta. Jokin veti häntä rukoukseen. Sitten hän rukoili. Jokaisella askelella Logan rukoili. Hän rukoili isänsä ja äitinsä puolesta. Hän rukoili siskonsa puolesta. Hän rukoili koulussa olevien kavereiden puolesta ja muiden lasten puolesta, jotka olivat samassa elämäntilanteessa kuin hän.

Jeesus esitti opetuslapsille vertauksen opettaakseen, että aina tulee rukoilla, koskaan lannistumatta… Herra sanoi: “Huomatkaa: noin ajatteli väärämielinen tuomari. Tottahan sitten Jumala hankkii oikeuden valituilleen, jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi. Hänkö viivyttäisi apuaan? Minä sanon teille: hän hankkii heille oikeuden viipymättä. Mutta kun Ihmisen Poika tulee, löytääkö hän uskoa maan päältä?” 
Luuk 18:1, 6-8

Ja Logan rukoili itsensä puolesta. Hän rukoili, että Herra antaisi hänelle anteeksi, että hän oli luopunut rukoilemisesta, eikä ollut laittanut ylimääräistä kerrosta ylleen, eikä ollut “pukeutunut lämpimästi” Jumalan Sanaan. Hän rukoili, että Herra auttaisi häntä aina muistamaan, että Jeesus kulki hänen vierellään.

Kun hän kääntyi viimeisen korttelin kulman ympäri, koulun valot tulivat näkyviin. Hän oli iloinen nähdessään ne, mutta sitten hän tajusi jotakin. Siitä lähtien, kun hän oli alkanut rukoilla kävellessään, hyytävä tuuli oli näyttänyt laantuvan, eikä hänellä ollut enää niin kylmä. Hän ei ollut varma, tuliko lämpö säästä vai hänen sydämestään. Hän oli vain kiitollinen siitä.

Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen… Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.
Ef 6:13, 18

Kim
Nebraska, USA
Rejoice Marriage Ministries

Lue lisää lapsille tarkoitettuja hartaustekstejä TÄÄLTÄ