Ketä sinä palvot?

4.3.2018

Ketä sinä palvot?

Suomennettu hartaudesta:
Who are you worshiping?
Charlyne Cares Devotion 4.3.2018

Kuuluttaja julisti kaikuvalla äänellä: “Kuulkaa, kaikki kansat, kansakunnat ja kielet, mitä teille sanotaan! Heti kun te kuulette torven, huilun, sitran, harpun, luutun, säkkipillin ja koko juhlamusiikin soivan, teidän tulee heittäytyä maahan ja kumartaa tätä kultaista patsasta, jonka kuningas Nebukadnessar on pystyttänyt. Se, joka ei heittäydy maahan ja kumarra, heitetään heti tuliseen uuniin.”
Dan 3:4-6

Käytkö kirkossa tänä pyhänä? Aiotko palvoa kuninkaiden kuningasta? Onko sinulla joitakin epäjumalia, jotka ovat vieneet Herran, sinun Jumalasi, paikan? Mikä asia on mielessäsi, kun nukahdat tänä iltana? Vihollinen yrittää aina huomaamatta asettaa epäjumalia elämäämme. Kun tänään palvot Herraa, tutki sydäntäsi ja laita Herra etusijalle elämässäsi.

Jeesus vastasi: “Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.
Matt 22:37-38

Kuningas Nebukadnessar teki 60 kyynärää korkean kultaisen kuvapatsaan. Hän määräsi, että kaikkien pitäisi heittäytyä maahan ja kumartaa hänen kultaista patsastaan. Se, joka ei totellut, heitettiin heti tuliseen uuniin.

Muutamat kaldealaiset miehet kertoivat kuninkaalle, että kolme juutalaista miestä Sadrak, Mesak ja Abed-Nego, jotka oli pantu hoitamaan maakunnan hallintoa, eivät palvelleet tai kumartaneet kultaista patsasta. Kuningas kutsui nämä kolme miestä luokseen ja puhutteli heitä. Hän kysyi heiltä, kumartaisivatko ja palvoisivatko he patsasta, kun he kuulisivat musiikin soivan. Hän sanoi:

Jos nyt suostutte heittäytymään maahan ja kumartamaan teettämääni patsasta heti kun kuulette torven, huilun, sitran, harpun, luutun, säkkipillin ja koko juhlamusiikin soivan, niin hyvä on. Mutta jos ette kumarra, teidät heti heitetään tuliseen uuniin. Ja mikä jumala voisi teidät pelastaa minun käsistäni?
Dan 3:15

Luotatko siihen, että Herra, sinun Jumalasi suojelee sinua ja pelastaa sinut tämänhetkisestä elämäntilanteestasi huolimatta? Millaista uskoa nämä miehet osoittivatkaan muille! Voitko alkaa tänään luottamaan täysin Herraasi elämässäsi ja avioliitossasi? Sinulla voi olla tuollaista uskoa Herraasi oman elämäsi olosuhteissa.

Sadrak, Mesak ja Abed-Nego sanoivat kuningas Nebukadnessarille: “Tähän ei meidän tarvitse lainkaan vastata. Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät tulisesta uunista, ja hän voi pelastaa meidät myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja vaikka niin ei kävisikään, kuningas, saat olla varma siitä, että sinun jumaliasi me emme palvele ja sitä kultaista patsasta, jonka olet pystyttänyt, me emme kumarra.”
Dan 3:16-18

Tutki elämääsi ja selvitä, laitatko jotakin asioita Herran edelle. Se voi olla urasi, puolisosi, lapsesi, urheilu, sosiaalinen media, raha, jopa avioliiton puolesta seisominen. Nuo asiat ovat hyviä, mutta jos ne vievät paikan Jeesukselta, niistä on tullut epäjumalia.

Jotkut antavat seisomisen avioliiton eheytymisen puolesta muuttua epäjumalaksi. Asiat ovat väärässä järjestyksessä. Avioliiton puolesta seisomisen pitää olla tulosta siitä, että elää lähellä Herraa Jeesusta Kristusta. Jotkut keskittävät kaiken aikansa ja vaivansa siihen, että osaisivat seisoa avioliittonsa puolesta paremmin, eivätkä siihen, että olisivat parempia kristittyjä. Meidän kaikkien tulee pyrkiä olemaan enemmän Kristuksen kaltaisia joka päivä. Pyydä Herraa auttamaan sinua olemaan parempi puoliso, vanhempi ja työntekijä.

Avioliiton puolesta seisominen ei tee sinusta kristittyä. Kristityksi tullaan vain, kun on henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen elämänsä pelastajana ja Herrana.

Me kaikki tiedämme jatkon tarinaan Danielin kirjassa luvussa 3. Kuningas Nebukadnessar käski kuumentaa uunin seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti. Kun nuo kolme miestä heitettiin uuniin, kuningas näkikin neljä miestä tulen keskellä.

Hän sanoi: “Mutta minä näen nyt neljä miestä kävelemässä vapaina tulen keskellä, eivätkä he ole vahingoittuneet! Ja neljäs näyttää aivan jumalolennolta.”
Dan 3:25

Kuningas käski miehiä astumaan ulos tulesta.

Silloin Nebukadnessar sanoi: “Kiitetty olkoon Sadrakin, Mesakin ja Abed-Negon jumala! Hän lähetti enkelinsä ja pelasti palvelijansa, jotka luottivat häneen eivätkä välittäneet kuninkaan käskystä, vaan mieluummin panivat henkensä alttiiksi kuin suostuivat palvelemaan muuta jumalaa kuin omaansa!
Dan 3:28

Mikä voitto Sadrakille, Mesakille ja Abed-Negolle! Nebukadnessar näki heidän Jumalansa voiman. Uskotko, että sinun Jumalasi pystyy pelastamaan sinut omien olosuhteidesi liekehtivästä tulesta? Olosuhteesi voi olla asumusero, avioero, avioliiton ulkopuolinen suhde tai vauvan syntymä, mutta Jumala pystyy pelastamaan sinut ja perheesi tulelta, joka yrittää tuhota avioliittosi. Perheesi ja ystäväsi voivat nähdä, miten Herra pitää huolen ja suojelee sinua viholliselta yliluonnollisella tavalla.

Luota Jumalaan. Usko Häneen. Älä antaudu maailman standardeille. Jumalan standardit ovat korkeammat. Tulevaisuudessa saat suuret siunaukset. Odota Herraa, että Hän paljastaa suunnitelmansa ja tarkoituksensa avioliitollesi. Hän pystyy! Anna Hänen näyttää sinulle, perheellesi ja ystävillesi Hänen mahtava voimansa.

Te kyllä tarkoititte minulle pahaa, mutta Jumala käänsi sen hyväksi. Hän antoi tämän kaiken tapahtua, jotta monet ihmiset saisivat jäädä henkiin.
1 Moos 50:20

Älä luovuta. Jumala kykenee koskettamaan rakasta puolisoasi. Rukoile suurta satoa tänä viikonloppuna; että tuhannet aviomiehet ja vaimot tunnustaisivat syntinsä, katuisivat Jumalan mielen mukaisella murheella ja haluaisivat palata takaisin kotiin!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries, Inc.

 

Suomentanut Raisa
Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.