Oletko jumissa surussa?

14.5.2020

Oletko jumissa surussa?

Suomennettu hartaudesta: Are you stuck in grief? (Charlyne Cares Devotion 13.5.2020)

Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä, hiuksille tuhkan sijaan juhlapäähineen, murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan. Heitä kutsutaan Vanhurskauden tammiksi, Herran tarhaksi, jonka hän itse on istuttanut osoittaakseen kirkkautensa.
Jes 61:2b-3

Murehditko avioliittoasi tänään? Itketkö kaikkea sitä, minkä olet menettänyt, kun puolisosi jätti avioliittosi ja perheesi? Älä luovuta! Herrasi on aivan vierelläsi. Huuda Häntä avuksi. Kerro Hänelle ongelmasi. Pyydä Häntä näyttämään sinulle Hänen tahtonsa elämällesi ja avioliitollesi. Hän tietää, mitä olet kohtaamassa. Hän tuntee pelkosi ja kaiken kivun ja kärsimyksen, joita olet käymässä läpi.

Minä ylistän sinua, Herra. Sinä nostit minut syvyyksistä, et jättänyt minua vihollisteni pilkattavaksi. Herra, minun Jumalani, sinua minä huusin avuksi, ja sinä teit minut terveeksi. Herra, sinä pelastit minut tuonelasta. Hautaan vaipuvien joukosta sinä toit minut takaisin elämään. Laulakaa Herralle, te Herran palvelijat, ylistäkää hänen pyhää nimeään! Hänen vihansa kestää vain hetken, hänen hyvyytensä läpi elämän. Illalla on vieraana itku mutta aamulla ilo.
Ps 30:2-6

Onko sinulla vaikeuksia lukea Raamattuasi? Kamppailetko negatiivisuutta vastaan? Oletko valmiina luovuttamaan odottamisen, että puolisosi tulisi järkiinsä? Kamppailetko masennusta tai ahdistusta vastaan?

Sinun pitää huomata, mitä on tapahtumassa. Vihollinen hyökkää sinua vastaan. Juuri nyt, ala rukoilemaan ja sitomaan painostuksen henkeä.

Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu.
Matt 16:19

Oletko menettänyt kaiken ilosi? Kamppailetko uupumusta ja voimien vähyyttä vastaan? Se voi olla taas yksi vihollisen hyökkäys. Anna Herran uudistaa voimasi (Nehemia 8:10), jotta voit jatkaa avioliiton eheytymisen hengellistä matkaasi.

Hengellisellä matkallasi saattaa olla vaiheita, jolloin vihollinen hyökkää sinua vastaan masennuksen aalloilla tai jaksoilla. Saatat ajatella: “Mistä tämä tulee? Minusta ei ole ikinä tuntunut tältä. Herra, auta minua.” Et ole yksin. Raamatussa on mahtavia Jumalan miehiä, jotka kamppailivat masennusta vastaan. Itse asiassa usein masennus tuli heti jonkun voiton jälkeen heidän elämässään.

Yksi esimerkki on Elia 1. Kuninkaiden kirjassa luvuissa 18-19. (Yritä lukea nämä kaksi kappaletta.)

Elia pelästyi ja lähti pakoon pelastaakseen henkensä… Itse hän meni autiomaahan päivänmatkan päähän. Hän istuutui kinsteripensaan juurelle ja toivoi itselleen kuolemaa. Hän sanoi: “Jo riittää, Herra! Ota minun henkeni. En minä ole esi-isiäni parempi.” Hän paneutui makuulle ja nukkui kinsteripensaan alla, kunnes enkeli kosketti häntä ja sanoi hänelle: “Nouse ja syö!” Hän katsahti ympärilleen, ja hänen pääpuolessaan oli kivillä paistettu leipä ja vesiruukku. Hän söi ja joi ja asettui taas makuulle.
1 Kun 19:1-6

Herra ei halunnut Elian pysyvän tässä masennuksessa. Jumala halusi vapauttaa hänet siitä, joten Hän lähetti enkelin ruokkimaan ja vahvistamaan häntä. Voimme oppia siitä, mitä Herramme teki Elialle. Huolehdi itsestäsi tänä vaikeana aikana elämässäsi.

Elia oli juuri kohdannut Baalin profeetat 1. Kuninkaiden kirjassa luvussa 18. Hän haastoi heidät sanoen:

Huutakoot he sitten avuksi omaa jumalaansa, minä huudan Herraa. Se jumala, joka vastaa tulella, on tosi Jumala.”…  Ruokauhrin aikaan profeetta Elia astui kansan eteen ja sanoi: “Herra, Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala! Tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen palvelijasi ja olen tehnyt kaiken tämän sinun käskystäsi. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, jotta tämä kansa oppisi, että sinä, Herra, olet Jumala! Vastaa ja käännä heidän sydämensä taas puoleesi!” Silloin Herran tuli iski alas. Se söi polttouhrin ja puut sekä alttarin kivet ja mullan ja nuoli ojasta veden.  Kun kansa näki tämän, kaikki heittäytyivät kasvoilleen ja huusivat: “Herra on Jumala! Herra on Jumala!”
1 Kun 18:24, 36-39

Tämän valtavan voiton älkeen Isebel oli uhannut tappaa Elian ja pelko valtasi hänet. Kuljetko sinä pelossa vai uskossa Herrassa Jumalassa? Eliasta tuntui, että hän oli yksin, joten hän eristi itsensä vielä enemmän. Kuulostaako se sinulta?

Minä välttelin usein tiettyjä sosiaalisia tilanteita, jotta minun ei tarvitsisi vastata kysymyksiin Bobista ja siitä, mitä elämässämme tapahtui. Elialle tuli jopa itsemurha-ajatuksia ja hän halusi vain kuolla olosuhteidensa takia. Hän tunsi itsensä arvottomaksi ja hänellä oli itsesääliä ja masennusta. Voitko samaistua? Me olemme kaikki kokeneet sen ainakin kerran elämässämme.

Minä tiedän sen kivun, joka tulee torjutuksi tulemisesta, hylkäämisestä ja avioerosta. Rukoilemme tänään, että lopettaisit suremisen ja päättäisit alkaa rukoilemaan ja taistelemaan avioliittosi puolesta rukouskammiossasi.

Mikään ei ole liian vaikeaa Herralle, Jumalallesi. Rukoilen, että tänään nouset ylös, pyyhkäiset pölyt vaatteistasi ja etsit Herraasi. Huuda tänään avuksi Herraasi, niin kuin monet Jumalan miehet ja naiset ovat tehneet elämänsä aikana. Jos se ei mene pois, ehdotan, että tapaat pastoriasi tai neuvojaasi, joka voi auttaa sinua kulkemaan masennuksen läpi.

Anna Herran paljastaa sinulle Hänen läsnäolonsa, antaa sinulle toivoa, uudistaa voimasi ja antaa paljon-kaivattua rohkaisua. Sinulla on valinta rypeä itsesäälissä tai päättää, ettet ikinä luovuta Herrasi tai avioliittosi suhteen!

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.
Jes 40:29-31

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.