Laivat ja odottajat

13.5.2020

Laivat ja odottajat

Suomennettu hartaudesta: Ships and standers (Charlyne Cares Devotion 12.5.2020)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Mutta Joona päätti paeta Herraa ja matkustaa meren taakse Tarsisiin. Hän meni rannikolle Jafoon ja etsi satamasta laivan, joka oli lähdössä Tarsisiin. Maksettuaan matkansa hän astui laivaan päästäkseen meren yli pois Herran ulottuvilta.
Joona 1:3

Jos kävisit meillä kotona, saisit hyvin todennäköisesti kuulla kristillistä musiikkia. Yhtenä aamuna olin valmistautumassa päivää varten ja erään kvartetin laulamat sanat kiinnittivät huomioni. Se laulu oli –

Ilman Häntä
Ilman Häntä, en voisi tehdä mitään,
Ilman Häntä, varmasti lankeaisin,
Ilman Häntä, ajelehtisin,
Niin kuin laiva ilman purjetta.*

Ensimmäinen säkeistö kiinnitti huomioni. Voitko kuvitella tuhlaajapuolisosi laivaksi ilman purjetta? Joka tunti saamme kuulla odottavilta puolisoilta, miten heitä ahdistaa, kun oma puoliso tuntuu suunnistavan eteenpäin ilman heitä. Kuinka paljon sydänsuruja voitaisiinkaan välttää, jos odottavat puolisot näkisivät eron rakkaimpansa pinnalla pysymisen ja todellisen purjehtimisen välillä.

Kumppanisi laiva saattaa näyttää merikelpoiselta ja kestää näennäisen hyvin asumuseron ja avioeron levottomat aallokot, samalla kun itse olet uppoamaisillasi. Mutta katsopa uudestaan: rakkaasi ei purjehdi vaan ajelehtii päämäärättömästi ja kulkee maailman aaltojen mukana. Ajelehtiminen vie meidät tuhlaajat paikkoihin, joihin emme ikinä aikoneet mennä, kuten toisiin suhteisiin ja syntisiin elämäntyyleihin “… niin kuin laiva ilman purjetta.”

Rukoilen, että voisit hoksata eron siinä, miten kumppanisi purjehtii Pyhän Hengen ohjauksessa, verrattuna siihen että hän vain ajelehtii menemään. Miksi tuhlaajat tekevät niin monia järjettömiä asioita? Koska he ajelehtivat.

Muutaman kuukauden välein joku laiva ajaa karille täällä Etelä-Floridan rannoilla. Syy on aina sama; joku eksyi kurssilta. Jos joku olisi katsonut laivaa rannalta, olisi saattanut näyttää siltä, että kaikki menee hyvin. Paitsi että laivaa ei ohjattu oikein. Pian se ajaa karille ja ihmiset kysyvät “Mitä tapahtui?”. Jos tuhlaajapuolisosi ajelehtii, hän osuu ennemmin tai myöhemmin karikkoon.

Sinun rukouksesi pitävät rakkaan puolisosi oikealla kurssilla. Sinun rukouksesi saavat myös joku päivä hänet tajuamaan, niin kuin laulussa sanotaan, että “Ilman Jeesusta ajelehtii niin kuin laiva ilman purjetta.”

Sinun täytyy lopettaa yrittämästä ottaa selville, kuinka hyvin puolisollasi menee vain sen perusteella, miltä asiat näyttävät ulospäin. Hän ajelehtii, kun sinä purjehdit (ainakin sinun pitäisi) ja Jumalan Pyhä Henki ohjaa sinua kaikessa mitä teet.

Me tunnemme myös odottavia puolisoita, jotka ajelehtivat vain koska eivät ole vielä laittaneet luottamustaan, toivoaan ja tulevaisuuttaan täydellisesti Jeesuksen käsiin. He sanovat oikeita sanoja ja saattavat jopa tehdä oikeita tekoja, mutta sisältäpäin heidän laivansa on tuuliajolla. Uppoaminen pelottaa heitä ja he saattavatkin upota, elleivät nosta hengellisiä purjeitaan ja anna Jumalan auttaa navigoimaan heidät jokaisen myrskyn läpi.

Mitä sinä, joka kärsit asumuserosta tai avioerosta, voit sitten tehdä? Ensin sinun tulee tunnistaa ero purjehtimisen ja ajelehtimisen välillä niin tuhlaajapuolisosi elämässä kuin omassa elämässäsikin.

Te molemmat tarvitsette henkilökohtaisen päivittäisen suhteen Jeesukseen. Vasta silloin kadonneet laivat saadaan navigoitua kotiin Jumalan luokse ja rukoilevan puolison luokse.

Kertosäe laulussa “Ilman Häntä” on Jumalan kysymys meille jokaiselle tänään:

Jeesus, oi Jeesus, Tunnetko Hänet tänään?
Et voi torjua Häntä,
Oi Jeesus, Oi Jeesus,
Ilman häntä, kuinka kadoksissa olisinkaan.*

Sen tähden meidän on tarkoin ja tunnollisesti pidettävä mielessämme se, minkä olemme kuulleet, ettemme ajautuisi virran vieminä harhaan… Kuinka sitten me voisimme välttää rangaistuksen, jos emme pidä arvossa sitä suurta pelastusta, jota itse Herra ensimmäisenä julisti? Ne, jotka kuulivat hänen julistuksensa, ovat sen todistuksellaan vahvistaneet ja välittäneet meille,
Hepr 2:1, 3

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

*oma suomennos, alkuperäinen kappale Without Him, Mylon Lefevre

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ