Jeesus, vain Jeesus

1.5.2020

Jeesus, vain Jeesus

Suomennettu hartaudesta: Jesus, only Jesus (Charlyne Cares Devotion 7.2.2019)

Tämän päivän tekstin on kirjoittanut Lori Steinkamp Lassen. Hän on meidän ainoa tyttömme ja hän on ollut naimisissa miehensä Scottin kanssa 24 vuotta. Lori on neljän lapsen äiti ja on tehnyt töitä RMM:llä monta vuotta. Annetaan hänen kirjoituksensa syventää hengellistä matkaasi Herran kanssa. -Charlyne

Tämän jälkeen moabilaiset ja ammonilaiset lähtivät sotaan Josafatia vastaan mukanaan joukko maonilaisia. Josafatille tultiin ilmoittamaan: “Meren takaa Edomista on tulossa suuri sotajoukko sinua vastaan. Se on jo Haseson-Tamarissa.” Tämä tarkoittaa En-Gediä. Pelästyneenä Josafat kääntyi Herran puoleen ja julisti sitten koko Juudaan paaston.
2 Aik 20:1-3

Kun sinua kohtaa ongelma, minne juokset?

Ystävän luokse?

Facebookiin?

Perheesi luokse?

Kun Josafatille kerrottiin, että suuri sotajoukko oli tulossa häntä vastaan, hän etsi Herraa. Odotas!? Tarkoitat siis, ettei hän hypännyt Facebookiin ja liittynyt johonkin ryhmäkeskusteluun? Hän ei tarttunut puhelimeen ja tekstannut ystävälleen? Ei! Hän “kääntyi Herran puoleen”.

Äitini on sanonut monet kerrat olleensa iloinen siitä, ettei teknologia ollut vielä niin kehittynyttä, kun isäni tuli koputtamaan hänen toimistonsa ikkunaan heinäkuussa 1987. Äidilläni ei ollut kännykkää, jonka hän olisi voinut napata nopeasti käteensä ja lähettää jonkun ryhmärukouspyynnön. Jos hän olisi tehnyt niin, hänen viestinsä olisivat ehkä näyttäneet tältä:

Bob ilmestyi tänne toimistolleni!
Menemme lounaalle.

Hän haluaa hankkia avioliittolisenssin,
jos lupaan lopettaa rukoilemisen hänen puolestaan.

Hän sanoo, ettei ole ikinä
tulossa takaisin kotiin.

Menemme tapaamaan pastoria hänen toimistollaan
ja menemme uudelleen naimisiin!

Luulen, että hänen rukouksensa sinä päivänä olisivat olleet erilaiset, jos osa hänen energiastaan olisi käytetty ystäville soitteluun eikä Herraan turvautumiseen. Jeesus on kaikki, mitä hänellä oli sinä kesäpäivänä.

On niin helppoa jättää Jumala ongelmiemme ulkopuolelle, varsinkin silloin kun tuntuu siltä, että sotajoukko on tulossa meitä vastaan. Mikä sotajoukko sinua vastaan on tulossa tänään?

Puoliso?

Avioeroasianajaja?

Asuntolainayhtiö?

Verottaja?

Tuhlaajalapset?

Voi olla vaikeaa luottaa Jumalaan ja turvautua täysin Häneen lopputuloksessa. Juuri niin meidän tulee tehdä joka päivä ja jokaisessa tilanteessa.

Käänny Herran puoleen!

Jumalamme, rankaise sinä heitä! Me emme pysty vastustamaan tuota mahtavaa sotajoukkoa, joka käy kimppuumme, emmekä tiedä, mitä meidän pitäisi tehdä. Sinuun me katsomme.
2 Aik 20:12

Elämässäni on niin monet kerrat tullut hetkiä, jolloin pystyn vain kuiskaamaan nimen Jeesus. Tajuan, ettei minulla ole voimaa käsitellä sitä sotajoukkoa, joka on tulossa minua vastaan, mutta Hänellä on.

Jeesus, vain Jeesus.

Hän lausui: “Kuulkaa, koko Juudan kansa, Jerusalemin asukkaat ja kuningas Josafat! Näin sanoo teille Herra: Älkää säikähtäkö älkääkä pelätkö tuota valtavaa sotajoukkoa, sillä tämä ei ole teidän sotanne vaan Jumalan.
2 Aik 20:15

Meidän ei tarvitse pelätä. Palvelemme mahtavaa Jumalaa, joka pystyy hoitamaan kaikki taistelumme.

Jeesus, vain Jeesus.

Palvelemme Jumalaa, joka kuoli syntiemme puolesta.

Jeesus, vain Jeesus.

Palvelemme Jumalaa, joka voi herättää kuolleista ja parantaa rammat.

Jeesus, vain Jeesus.

Mikä tahansa taistelu edessäsi on, käänny Herran puoleen. Anna Hänen hoitaa taistelu sinun puolestasi.

Jeesus, vain Jeesus.

Kun rukolen, että Herra auttaa minua keskittymään Häneen, en saa tätä laulua pois mielestäni. Rukoilen, että se rohkaisee sinua tänään. Jesus, Only Jesus (Charles Billingsley).

Siunauksin,
Lori Steinkamp Lassen
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Lorin tekstejä TÄÄLTÄ