Jeesus on valo

18.5.2018

Jeesus on valo

Suomennettu hartaudesta:
Jesus is the light
Charlyne Cares Devotion 18.5.2018

Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen.
Joh 12:46

Mikä toivon sana! Pimeyden voi poistaa uskomalla Herraan Jeesukseen Kristukseen. Hän on maksanut hinnan sinun ja puolisosi pelastuksen puolesta vuodattamalla verensä ristillä ja nousemalla ylös kuolleista!

Kiitos, Herra, että kun luovutan tahtoni ja tieni Sinulle, niin Sinä herätät kuolleista ja eheytät avioliittoni. Uskon, että Sinä menet ja poistat pimeyden puolisoni sydämestä ja elämästä. Kiitos, Herra, että Sinä pidät lamppuni palamassa, kun kasvan Herrassa ja luen sanaasi, seison Jumalan lupauksissa, kävelen kestävyydessä ja uskon kaiken sen, mitä olet paljastanut minulle. Ylistän Sinun pyhää nimeäsi. Aamen.

Sinä, Herra, sytytät minun lamppuni, sinä, Jumala, tuot pimeyteeni valon.
Ps 18:28

Jeesuksen Kristuksen valo loistaa pahassa ja syntisessä maailmassa, jota hallitsee vihollinen, Saatana. Jeesus Kristus tuli tähän maailmaan olemaan valona pimeässä ja kuolevassa maailmassa. Synti ja pimeys hyväksytään normaalina, koska vihollinen ottaa vangikseen niiden mielet, jotka eivät ole uskovaisia. Jeesus Kristus kuoli ristillä kaikkien syntisten puolesta, jotta he näkisivät valon ja vapautuisivat pimeyden vankilasta.

Jumala, joka sanoi: “Tulkoon pimeyteen valo”, valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan.
2 Kor 4:6

Meidän tulee rukoilla päivittäin seurakuntiemme, kaupunkiemme, osavaltioidemme ja muiden maiden herätyksen puolesta. Haluamme pysäyttää avioeron kaikkialla, ja se voi tapahtua, kun moni ihminen rukoilee yhteisymmärryksessä. Meidän tulee rukoilla kaikkien Jumalan miesten ja seurakuntien puolesta, että he olisivat rohkeita neuvoissaan ja saarnoissaan, jotta syntiset tulisivat katumukseen.

Herra, mene ja puhu totuutta jokaiselle syntiselle tai tuhlaajalle, joka elää hengellisessä pimeydessä. Anna Sinun kirkkaan totuuden valosi loistaa ja näyttää heille oikea elämän tie, paljastaen valheet ja petokset, joissa he elävät päivittäin. Näytä heille pakotie, kun ohjaat heidät pois pimeyden vankilasta oikealle tielle, joka vie kotiin Sinun luoksesi ja perheen luokse. Aamen.

Hän on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, hänen, joka on meidän lunastuksemme, syntiemme anteeksianto.
Kol 1:13-14

Rukoilkaa, että miehenne/vaimonne ja kaikki tuhlaajat kuulisivat Herran äänen sanovan “Tämä on tie pois pimeydestä, seuraa Minua.” Rukoilkaamme, että jokainen puoliso, joka tarvitsee pelastusta, tai joka on pois Herran luota, ristiinnaulitsisi omat lihalliset, syntiset halunsa ja kääntyisi Herran Jeesuksen puoleen. Hän avaa heidän silmänsä, jotka näkevät vain pimeyttä. “Herra, päästä heidät vapaaksi, murra kaikki syntien kahleet, yhtäkkiä!”

Tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka julistamme teille: Jumala on valo, hänessä ei ole pimeyden häivää. Jos sanomme elävämme hänen yhteydessään mutta vaellamme pimeässä, me valehtelemme emmekä seuraa totuutta. Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä… Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
1 Joh 1:5-7, 9

Herra, meidän Jumalamme, on majakka kaikille lapsilleen. Kuljetko sinä Herran valossa? Varo, pysy erossa  kaikenlaisesta pimeydestä, joka saattaa houkutella sinut lopettamaan avioliiton puolesta seisomisen tai saa sinut tai lapsesi lankeamaan syntiin!

Mutta kaikki tulee ilmi, kun valo sen paljastaa. Kaikki, mikä on paljastettu, on valossa. Sen vuoksi sanotaankin: — Herää, sinä joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus on sinua valaiseva! Katsokaa siis tarkoin, miten elätte: älkää eläkö tyhmien tavoin, vaan niin kuin viisaat. Käyttäkää oikein jokainen hetki, sillä tämä aika on paha. Älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto.
Ef 5:13-17

Herra, lähde puolisoni perään, jota rakastan niin paljon. Rukoilen, että Sinä saat kaiken kiitoksen, kunnian ja ylistyksen, kun eheytät ja uudelleenrakennat avioliittoni sekä muita avioliittoja ympäri maailmaa – Jeesuksen nimessä. Aamen.

Hän vapautti heidät kuoleman pimeydestä, hän katkaisi heidän kahleensa.
Ps 107:14

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.