Eheytymisen Jumala

30.1.2020

Eheytymisen Jumala

Suomennettu hartaudesta: God of restoration (Charlyne Cares Devotion 29.1.2020)

Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset, Herra, turvani ja lunastajani.
Ps 19:14

Millainen esimerkki sinä olet? Säteiletkö Herrasi voimaa ja kestävyyttä joka päivä? Kerrotko muille, Herran avatessa oven, että Jumala vihaa avioeroa ja Hän voi parantaa, uudelleenrakentaa ja eheyttää avioliittoja?

Kamppailetko jonkun synnin kanssa elämässäsi? Saatat kamppailla kateuden, vihan tai anteeksiantamattomuuden kanssa tai ehkä olet ajautumassa pois Herran luota. Psalmi 51 on todella voimallinen raamatunkohta, joat voit rukoilla rakkaan aviomiehesi tai vaimosi nimellä. Rakastan tätä Psalmia, koska tiedän, että Herra, meidän Jumalamme, antoi aviomiehelleni Bobille taas pelastuksen riemun. Bob sai omasta henkilökohtaisesta kokemuksestaan kertoa omaa tarinaansa loukatuille puolisolle ja kertoa syntisille, että syntisestä elämäntyylistä on olemassa pakotie ulos.

Jumala, ole minulle armollinen hyvyydessäsi, pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden. Minä tiedän pahat tekoni, minun syntini on aina minun edessäni. Vihmo minut puhtaaksi iisopilla ja pese minut lunta valkeammaksi. Käännä katseesi pois synneistäni ja pyyhi minusta kaikki pahat tekoni.  Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata, niin opetan tiesi sinusta luopuneille, ja he palaavat sinun luoksesi.
Ps 51:1-3, 7, 9-10, 12-13

Herra puhui Bobille useammin kuin kerran. Bob ajatteli, että Herra halusi hänen todistavan yksittäisille ihmisille, mutta sitten Herra avasi oven niin, että aloimme pitämään pientä raamatunopetusta, joka kasvoi Jumalan siunaamaksi palvelutyöksi. Kiitoksena aviomiehet, vaimot, vanhemmat, lapset ja tuhlaajapuolisot kääntävät elämänsä Herran, Jumalan, puoleen ja tekevät parannuksen synneistään.

“Sinä, Herra, olet kurittanut minua, olen saanut kuritusta kuin vikuroiva vasikka. Anna minun palata luoksesi, niin minä palaan, sillä sinä, Herra, olet minun Jumalani. Nyt minä käännyn ja kadun, minä käsitän nyt, mitä olen tehnyt, ja lyön rintaani. Suuri on häpeäni, nuoruudestani saakka olen sitä kantanut.”
Jer 31:18-19

Floridassa näkee monesti, kun joku ajaa entisöidyllä vanhalla autolla. Ne ovat kauniita. Miksi puhun entisöidyistä autoista? Koska ne ovat antiikkia ja arvokkaita tänä päivänä. Joku on käyttänyt paljon aikaa ja rahaa saadakseen vanhan auton näyttämään yhtä hyvältä kuin se on ollut uutena.

Kuvittele, jos jollakulla ei olisi näkemystä vanhojen autojen entisöimisestä, vaan sen sijaan hän romuttaisi ne kaikki? Tänä päivänä entisöidyt autot ovat arvokkaampia kuin silloin, kun ne olivat aivan uusia. Näetkö esimerkin ja vertailukohdan omaan avioliittoosi? Kuinka paljon energiaa sinä käytät oman avioliittosi eheytymiseen?

Olemme Bobin kanssa tunteneet miehiä, jotka ovat ostaneet vanhan kunnostamattoman antiikkiauton ja käyttäneet sitten paljon rahaa ja työskennelleet satoja tunteja autotallissa kunnostaen aarrettaan. Etkö voisi tehdä saman avioliitollesi? Pyydä Herraa auttamaan sinua löytämään yksi tai pari ihmistä rukoilemaan avioliittojen eheytymisen puolesta. Yksi minun rukousystävistäni oli sihteerinä siinä kardiologian yksikössä, jossa itse olin töissä. Usko, kulje uskossa, toivo ja luota Herraan. Anna mestarin eheyttää avioliittosi, niin että siitä tulee parempi kuin alussa.

Me emme käänny sinun luotasi pois. Anna meidän elää, me huudamme sinun nimeäsi. Jumala, Herra Sebaot, auta meidät ennallemme, anna meidän nähdä kasvojesi valo, niin me pelastumme.
Ps 80:18-19

Herrasi haluaa eheyttää sinut, puolisosi ja avioliittosi, niin että sinusta voi tulla valonlähde yhteisössäsi. Jumala haluaa saada kaiken kunnian toivottomasta, kuolleesta avioliitostasi ja sitten Hänen täydellisellä ajoituksellaan, Hän koskettaa ja muuttaa sekä sinut että puolisosi erikseen ja täydellisesti. Jumala ottaa elottoman, kuolleen avioliittosi ja puhaltaa siihen taas elämän. Jumalan täydellisellä ajoituksella teistä tulee todistajia ja kerrotte muille, mitä Herra on tehnyt teille ja avioliitollenne. Sitten annatte Herralle, Jumalalle, kaiken ylistyksen, kunnian ja kiitoksen Hänen ihmeellisistä töistään ja teoistaan, jotka Hän on tehnyt.

Päätä tänään olla voimallinen esimerkki avioliiton eheytymisestä!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.