Ylpeys käy lankeemuksen edellä

1.2.2020

Ylpeys käy lankeemuksen edellä

Suomennettu hartaudesta: Pride goes before destruction (Charlyne Cares Devotion 31.1.2020)

Pöyhkeys vie perikatoon, ylpeys käy lankeemuksen edellä.
Sananl 16:18

Tiedätkö jonkun, jolla on ylpeysongelma? Saatat ajatella puolisoasi tai jotakuta muuta, mutta pyydän sinua tutkimaan omaa sydäntäsi tänään. Pyydä Herraa paljastamaan, jos sinulla on omassa sydämessäsi yhtään ylpeyttä, josta et ehkä ole edes tietoinen tässä vaikeassa avioliittosi ja elämäsi vaiheessa.

Ylpeys voidaan määritellä näin: itseriittoinen tietoisuus omasta paremmuudesta. Tai näin: Korkea tai kohtuuton näkemys omasta arvokkuudesta, tärkeydestä, ansiosta, paremmuudesta, joko vaalittuna mielessä tai joka tulee esiin käyttäytymisessä yms; tila tai tunne olla ylpeä; arvostuksen tunteen saaminen itsestään tai asemastaan tai luonteestaan; itsekunnioitus; itsetunto.

Saanko ehdottaa jotakin? Älä muutu itseriittoiseksi, kun rukoilet ja taistelet avioliittosi puolesta, niin että kasvatat ylpeyden henkeä sydämessäsi omista teoistasi. Kiitä sen sijaan Herraa siitä, että Hän on valinnut sinut taistelemaan sitä vihollista vastaan, joka yritti tuhota perheesi.

Ylpeys voi naamioitua monella eri tavalla. Se voi kovettaa sydämesi tai mielesi, aiheuttaa hengellisiä ongelmia, estää rukouksesi ja suhteesi Herran kanssa, johtaa sinut eksyksiin, saada sinut torjumaan Jumalan Sanan, ja se voi johtaa monet ihmiset rappiolle ja itsetuhoon.

Sekä Vanhassa että Uudessa testamentissa ylpeydestä puhutaan negatiiviseen sävyyn. Ylpeys motivoi Saatanaa kapinoimaan Jumalaa vastaan, ja hänet heitettiin alas maahan. Sitten Saatana vietteli Aatamin ja Eevan tottelemattomuuteen. Sinun tulee rukoilla ylpeyttä tai ylpeää sydäntä vastaan itsesi puolesta, aviomiehesi tai vaimosi puolesta ja kaikkien läheistesi puolesta.

Joka Herraa pelkää, vihaa kaikkea pahaa. Ylpeyttä minä vihaan, kopeaa mieltä, pahoja tekoja ja vilpillistä puhetta.
Sananl 8:13

Kysy Herralta, oletko sinä omavanhurskas. Haluan kertoa vertauksen, jonka Jeesus kertoi:

Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen: “Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: ‘Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.’ Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ‘Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!'” Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.”
Luuk 18:9-14

Ylpeyden henki saattaa olla yksi asia, joka estää avioliittoasi parantumasta. Sinä tai puolisosi saatatte epäröidä myöntää, että olette tehneet suuren virheen ja tehneet syntiä Jumalaa vastaan. Ylpeys ei anna ihmisen myöntää omaa heikkouttaan ja hakea apua tai neuvontaa. Vastalääke ylpeyteen on nöyryys. Rukoile, että puolisosi nöyrtyy Jumalan edessä. Valitettavasti jotkut ihmiset, joilla on ylpeyttä, nöyrtyvät olosuhteiden tai tragedian kautta. Kun Jumala saa heidän huomionsa, Hän tarjoaa heille armoa. Nöyryys ei ole heikkoutta, vaan alistumista Jumalalle.

Missä on ylpeys, sinne tulee häpeä, nöyrien kumppani on viisaus.
Sananl 11:2

Ylpeys on synti, joka voi tuhota monta ihmistä, joita niin paljon rakastat. Rukoile, että Herra poistaisi ylpeyden hengen, joka on eksyttänyt puolisosi. Useimmilla tuhlaajilla ei ole tarpeeksi rohkeutta, hengellistä kasvua tai viisautta myöntää virheitään, katua, uudelleenrakentaa, eheyttää ja sovitella kaikkia niitä ihmissuhteita, joita he ovat rikkoneet, ja aloittaa avioliiton eheytymisprosessia. Ylpeys houkuttelee ihmisiä elämään Jumalasta riippumattomana. Ihmiset, joilla on ylpeyttä, jättävät usein Jumalan ja muut ihmiset pois omasta elämästään. Maailman silmissä nämä ihmiset näyttävät menestyviltä, mutta mitä he ovat Jumalan silmissä? Jokainen tuhlaajapuoliso tarvitsee nöyryyttä saadakseen tietää, ettei hän voi olla todella menestyksekäs ilman Jeesusta Kristusta elämänsä Pelastajana ja Herrana.

Säälimätöntä ei Herra sääli, mutta nöyrille hän antaa armonsa.
Sananl 3:34

Tämän takia sinun rukouksesi ovat niin tärkeitä. Tässä Pyhän Hengen voima astuu kehiin ja koskettaa ja muuttaa puolisosi sydäntä ja elämää. Jumala voi puhua hänelle tuhannella eri tavalla. Älä ikinä epäile Jumalan voimaa siinä, miten Hän puhuu aviomiehellesi tai vaimollesi. (Lue Job 33:12-33) Tätä raamatunkohtaa haluan rukoilla henkilökohtaisesti muille ihmisille. Voisit kokeilla sitä.

Oletko odottavana puolisona muuttunut vihaiseksi, tullut täyteen katkeruutta, närkästymistä ja ylpeyttä, ja syytät puolisoasi perheen ja avioliiton tuhoamisesta? Sinun tulee kysyä Herralta, tutkia omaa sydäntäsi ja myöntää, että sekä sinulla että puolisollasi oli oma osansa avioliiton tuhoutumisessa. Minä olin vihollisen sokaisema ja eksyttämä, ja minä syytin Bobia kaikesta, kunnes Herra kosketti minua ja näytti minulle omat epäonnistumiseni avioliitossamme.

Ylimielisyydestä koituu vain riitaa, viisas se, joka neuvoja kuulee.
Sananl 13:10

Herra vihaa kaikkia kerskailijoita — totisesti, he eivät rangaistusta vältä!
Sananl 16:5

Olkoon rukouksesi tänään se, että nöyrtyisit ja tekisit parannuksen kaikesta ylpeydestä, jota on omassa sydämessäsi mistä tahansa syystä. Ylpeytesi voi olla lähtöisin työpaikastasi, tittelistäsi tai asemastasi työssä tai seurakunnassa, asumispaikastasi, ajamastasi autosta, palkastasi, ystävistäsi tai tuntemistasi ihmisistä. Saako tämä lista sinut sanomaan auts? Etsi Herraa ja pyydä Häntä tutkimaan sydäntäsi ja paljastamaan kaikki ylpeys, jota sydämessäsi on, niin ettei siellä olisi mitään syntiä hidastamassa kulkuasi tai rukouksiasi Herran kanssa estäen avioliiton eheytymistä. Älä ikinä epäile Herran voimaa, kun ollaan uskollisia ja rukoilaan hellittämättä. Yhtäkkiä aviomiehesi tai vaimosi on niin kuin tuhlaajapoika, joka “tulee järkiinsä” ja itkee katumusta Jumalalle ja sitten sinulle. Toinen avain rukouksiisi on rukoilla, että puolisollesi tulisi Jumalan mielen mukainen murhe, joka vie parannukseen, johtaa pelastukseen, eikä sitä tarvitse katua (2 Kor 7:10).

Hän rukoilee, ja Jumala on hänelle suosiollinen, hän saa riemuiten katsella Jumalan kasvoja. Jumala on hänet pelastanut. Hän laulaa kaikille ihmisille: “Olin tehnyt syntiä, olin vääntänyt vääräksi suoran, mutta hän ei mitannut minulle ansioni mukaan.
Job 33:26-27

Rukoile yllä olevaa raamatunkohtaa puolisosi nimellä. Jumala voi vapauttaa kaikki ylpeyden hengestä. Miten mahtava päivä se onkaan, kun näet tämän raamatunkohdan hedelmät ja ilmentymän omassa avioliitossasi. Enkelit huutavat ja laulavat taivaassa, kun aviomiehesi tai vaimosi, taas yksi syntinen, on tehnyt parannuksen ja tullut kotiin! (Luuk 15:7)

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.