Vapauta puolisoni

22.5.2021

Vapauta puolisoni

Suomennettu hartaudesta: Deliver my spouse (Charlyne Cares Devotion 20.5.2021)

Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.
Matt 6:13

Ihmetteletkö, mitä miehellesi tai vaimollesi tapahtui? Mikä muuttui? Miksi hän muuttui? Onko Herra paljastanut jotain tai vastannut joihinkiin kysymyksiisi vielä?

Toivon, että itse olisin tiennyt, mitä tiedän nyt, ennen kuin tein kaikki virheeni monta vuotta sitten. Ymmärrän nyt, etten tuntenut Jumalan Sanaa tarpeeksi hyvin. En viettänyt säännöllisesti aikaa Herran kanssa, enkä säännöllistä hartaushetkeä. En opetellut ulkoa raamatunkohtia, enkä laittanut Jumalan taisteluvarustusta itseni ja perheeni ylle päivittäin.

Kuinka sinun kasvusi sujuu? Minä olin uudestisyntynyt vauvakristitty ja pysyin vauvana pitkän aikaa. Tein virheitä vaimona, enkä osoittanut rakkautta miestäni kohtaan niin kuin Raamattu opettaa. Herra antoi minulle uuden mahdollisuuden avioeromme jälkeen, etten luovuttaisi aviomieheni suhteen. Jos puolisosi on vielä elossa, myös sinulla on toinen mahdollisuus. Ala rukoilemaan eheytymistä tänään. Jos puolisollasi ei ole henkilökohtaista suhdetta Herraan, rukoile hänen pelastumisensa puolesta.

Minun aviomieheni oli antautunut houkutuksille nuorena poikana. Kun hän oli teini-ikäinen, vihollinen odotti houkutellakseen häntä enemmän ja enemmän. En tiennyt naimisiinmennessämme, että hänen sisällään riehui taistelu oikeasta ja väärästä. Bob oli ottanut Herran vastaan teininä, mutta ei kasvanut Herrassa hengellisesti. Sitten yhtenä päivänä töissä vihollinen alkoi houkutella Bobia ajatuksilla muista naisista.

Jotkut miehet ja naiset eivät ole kristittyjä, eikä heillä ole moraalisia arvoja. Toiset ovat kristittyjä, mutta vihollinen on eksyttänyt heidät ja houkutellut heidät lankeamaan syntiin. Jotkut näistä ihmisistä ovat jopa puolisosi työkavereita. He eivät ehkä tajua, että puolisosi on naimisissa, tai jotkut ajattelevat, ettei ole väärin flirttailla työkavereiden kanssa. Vihollinen on kiero, salakavala ja ovela, ja esiintyy joskus valon enkelinä. (2 Kor 11:14)

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä.
1 Piet 5:8

Kun parit menevät naimisiin, heidän tulee tietää, että Sana varoittaa siveettömyydestä läpi Raamatun. Raamattu opettaa, että sillä on tuhoisia seurauksia. Siveettömyyttä voidaan välttää olemalla lujasti sitoutuneita siihen, mitä Jumala sanoo Sanassaan, erityisesti lankeamisesta seksuaalisyntiin.

Älä anna itsesi viipyillä himokkaissa ajatuksissa tai nautinnoissa. Synti johtaa suruun, katumukseen ja kuolemaan. Sananlaskuissa puhutaan tästä luvuissa 4-7.

Niin nuorukainen taipuu naisen viekoituksiin, hullaantuu tämän houkuttelevista sanoista. Auliisti hän lähtee naisen perään, niin kuin härkä teurastajan luo, kuin köytetty hullu kuritusta kohti. Niin hän lentää satimeen kuin lintu, päätä pahkaa, eikä huomaa leikkivänsä hengellään, ennen kuin nuoli hänet lävistää. Siispä, poikani, kuule minua, seuraa tarkoin mitä sanon. Älä päästä sydäntäsi viettelijän teille, hänen poluilleen älä harhaudu, sillä hän on syössyt monet tuhoon, lukemattomt ovat hänen uhrinsa. Hänen talonsa kautta kulkee tuonelan tie, joka viettää kuoleman kammioihin.
Sananl 7:21-27

Jeesus on vastaus. Sinun tulee ensin kääntyä Herran puoleen, tunnustaa syntisi, tehdä parannus, kääntyä 180 astetta toiseen suuntaan, etsiä Herraa muuttamaan sinut ja rakas aviomiehesi tai vaimosi syntisiltä teiltänne ja elämäntyyliltänne. Herra, sinun Jumalasi, tekee sinusta ja puolisostasi uuden Jumalan miehen ja naisen. Kun Jeesus Kristus kuoli ristillä Golgatalla, Hän vuodatti verensä meidän kaikkien syntien puolesta.

Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko.
Matt 26:41

Sillä ei ole nyt väliä, mitä puolisollesi tapahtui. Mitä aiot tehdä avioliitto-ongelmillesi? Kuinka aiot reagoida, elää ja taistella puolisosi puolesta? Herra, sinun Jumalasi menee kyllä puolisosi perään. Hän ei ole luovuttanut aviomiehesi tai vaimosi suhteen, huolimatta siitä mitä hän tekee juuri nyt.

Rukoilen puolestasi tänään ja joka päivä, ettet ikinä lakkaa uskomasta ihmeellisen Jumalasi voimaan ja että Hän voittaa sodan asumuseroa ja avioeroa vastaan. Muista, aviomiehellesi tai vaimollesi on olemassa pakotie. Herrasi taivaallinen valo loistaa kirkkaana, osoittaen hänelle tietä kotiin!

Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.
Joh 3:17

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.