Synnistä pakenemisen salaisuus

8.4.2018

Synnistä pakenemisen salaisuus

Suomennettu hartaudesta:
The secret to running from sin
Charlyne Cares Devotion 6.4.2018

Kuuntele, poikani, viisauden sanoja, seuraa valppaasti hyviä neuvojani, jotta säilyttäisit harkintasi ja puhuisit niin kuin puhua tulee. Hunajaa tiukkuvat vieraan naisen huulet, hänen kielensä on öljyä liukkaampi, mutta lopulta hän käy karvaaksi kuin koiruoho, viiltää kuin kaksiteräinen miekka. Hänen jalkansa kulkevat kuolemaan, alas tuonelaan vievät hänen askeleensa.
Sananl 5:1-5

Tiedätkö, kuinka monta varoitusta, ohjetta ja neuvoa Herra Jumala antaa meille Raamatussa? Kun luen Raamattua joka päivä, haluaisin kuuluttaa katolta, että Raamatussa on kaikki vastaukset elämäämme! On vihollisen juoni, että uskovaiset eivät tiedä Jumalan totuuksia ja jaa niitä muille. Jumalan sana on salaisuus syntiä vastaan taistelemiseen.

Voi kunpa Bobin ja minun vanhemmat olisivat opettaneet meitä lukemaan Jumalan sanaa, kun olimme lapsia. Bob ja minä kävimme kirkoissa, joissa meitä ei opetettu lukemaan Raamattua päivittäin. Vanhempamme eivät opettaneet meitä pitämään hartauksia joka päivä. Mitä sinä teet kotona? Opetatko perheellesi, miten tärkeää on pitää hartaushetkiä? Kun olet lasten kanssa, käytätkö aikaa Raamatun lukemiseen heidän kanssaan? Johdonmukaisuus tuottaa tulosta aikanaan. Ei riitä, että otat lapset mukaan kirkkoon.

Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi. Pidä aina mielessäsi nämä käskyt, jotka minä sinulle tänään annan. Teroita niitä alinomaa lastesi mieleen ja puhu niistä, olitpa kotona tai matkalla, makuulla tai jalkeilla. Sido ne merkiksi käteesi ja pidä niitä tunnuksena otsallasi. Kirjoita ne kotisi ovenpieliin ja kaupunkisi portteihin.
5 Moos 6:5-9

Lapsesi oppivat esimerkistä, että etsit Jumalaa jokaiseen elämäsi tarpeeseen. Kaiken ikäisille lapsille voi opettaa, että ongelmiin voi rukoilla ja pyytää Herralta vastauksia ja kysyä Hänen täydellistä tahtoaan.

Kun meillä on henkilökohtainen suhde Herraan ja elämme Hänen sanansa mukaan, pystymme voittamaan vihollisen. Jumalan voima on riittävä. Hän kukisti Saatanan ristillä.

Miten nuorukainen pysyy oikealla tiellä? Siten, että noudattaa sinun sanaasi. Koko sydämestäni minä kysyn sinun tahtoasi, älä anna minun eksyä käskyjesi tieltä. Minä talletan kaikki ohjeesi sydämeeni, etten rikkoisi sinua vastaan. Kiitetty olet sinä, Herra! Opeta minut tuntemaan määräyksesi.
Ps 119:9-12

Kuvittele, jos puolisosi tuntisi Jumalan sanan ja tietäisi seuraukset sille, jos päättää räikeästi elää synnissä. Aviorikos on synti. Jumala sanoo, että aviorikoksella on vakavat seuraukset.

Minä tiesin, että Herra oli koskettanut Bobia ja kutsunut hänet palvelemaan seurakuntaan. Menimme raamattuopistoon ja vihollinen hyökkäsi kimppuumme. Valitettavasti olimme vielä vauvakristittyjä. Emme tunteneet Jumalan sanaa tarpeeksi hyvin, jotta olisimme voineet laittaa yllemme Jumalan taisteluvarustuksen, emmekä ymmärtäneet, että ärjyvä leijona kulki ympäriinsä etsien, kenet voisi tuhota.

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset.
1 Piet 5:8-9

Vaikka petolliset nautinnot ovat kivoja hetken aikaa, lopussa ne johdattavat ihmiset tuhoon. Sen tähden minä aloin rukoilla palavasti, että Herra avaisi aviomieheni sokaistuneet silmät ja kuurot korvat kuulemaan ja näkemään Jumalan totuudet. Rukoilin tiettyjä raamatunkohtia Bobin nimellä (ks. rukoukset puolison puolesta), ja tiesin, ettei Jumalan sana tyhjänä palaa. Uskoin ja rukoilin Jumalan Pyhän Hengen puhuttelua ja vapautusta Bobin elämään. Rukoilin, että Jumala toisi Bobin mieleen Jumalan totuuksia ja raamatunkohtia. Rukoilin, että Jumala lähettäisi kristittyjä veljiä tai siskoja Kristuksessa puhumaan Jumalan totuuksia Bobille.

Älä ikinä luovuta sen takia, mitä puolisosi tekee tällä hetkellä. Usko, että Herra voi muuttaa puolisosi sydämen. Rukoile Jumalan sanaa puolisollesi. Opettele erityisiä raamatunkohtia ja lupauksia, joita voit rukoilla tietyissä olosuhteissa. Rukoilen, että seisoisit “muurinaukossa” puolisosi puolesta, jotta hän palaisi pahoilta teiltään.

Antaisitko Herran tehdä täydellisen muodonmuutoksen sinussa ja auttaa sinua tulemaan sellaiseksi aviomieheksi tai vaimoksi kuin sinun tulee olla? Herra on savenvalaja ja Hän ottaa maallisen astiasi, poistaa tahrat vedellä ja käsillään, muokkaa, muotoilee ja tekee sinusta kauniin mestariteoksen ja sellaisen puolison kuin Jumala haluaa sinun olevan.

Jumala tietää ja näkee kaiken. Rukoile, että puolisosi tajuaisi ja tietäisi sen hengellisen totuuden, että mikä tahansa seksuaalisynti tuhoaa avioliittonne ja hänen elämänsä. Ole varuillasi, äläkä lankea Saatanan ansaan. Sinulle saattaa tulla houkutuksia pornosta, henkisestä rakkaussuhteesta tai seksuaalisynnistä, vaikka vihaat sitä, mitä puolisollesi tapahtuu. Pakene kaikkea lihan houkutusta ja silmien viettelystä! Olet siunattu, jos niin teet. Älä ikinä luovuta siinä, etteikö Jumala voisi parantaa ja eheyttää avioliittosi!

Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme. Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.
Hepr 4:12-13

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries, Inc.

 

Suomentanut Raisa
Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu