Osoita minulle tie

11.1.2019

Osoita minulle tie

Suomennettu hartaudesta: Show me the way (Charlyne Cares Devotion 11.1.2019)

Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.
Sananl 3:5-6

Luotatko Herraan avioliitossasi olosuhteistasi huolimatta? Jumalalla on kaikki hallinnassaan, vaikka sinusta tuntuisi siltä, että elämäsi olisi pois raiteiltaan! Hän kuulee avunhuutosi. Hän tietää, mitä sinä tarvitset. Herra on kanssasi, valmiina auttamaan sinua vaikeimpina aikoina avioliitto-ongelmissasi, taloudellisissa ongelmissa tai terveysongelmissa.

Herran silmät katsovat vanhurskaita, hänen korvansa kuulevat heidän avunhuutonsa… Kun vanhurskaat huutavat apua, Herra kuulee ja pelastaa heidät kaikesta hädästä.
Ps 34:15, 17

Oletko valmis kuuntelemaan Herran ohjeita? Kun Nooa sai kehotuksen rakentaa arkki, hän sai todella yksityiskohtaiset ohjeet siihen. Nooa rakensi arkin pelastaakseen perheensä. Annatko Herran käyttää sinua pelastamaan oman perheesi ja tulevat sukupolvet?

Kuinka monta kysymystä sinulla on tänään avioliitostasi? Kuinka monta kertaa eri keskusteluissa nostat esille kysymyksesi ja toivot kuulevasi oikeat vastaukset? Minä kyselin mielipiteitä perheenjäseniltä, ystäviltä, pastoreilta ja terapeutiltani. Seurasin heidän neuvoaan, sillä he kaikki sanoivat samaa: “Sinun täytyy erota aviomiehestäsi hänen uskottomuutensa takia ja suojella lapsiasi.” Kuuntelin heitä ja otin eron aviomiehestäni. En kuunnellut, kun Pyhä Henki yritti nykäistä minua hihasta ja kuiskata “Anna anteeksi Bobille. Anna hänelle vielä uusi mahdollisuus.”

Herra halusi, että etsisin Hänen kasvojaan ja seuraisin Hänen tahtoaan ja tietään. Jumala puhuu lapsilleen. Haluan jakaa voimallisen raamatunkohdan, jonka toivon olevan sydämesi huuto Herralle, kun polvistut pyytämään Häntä puhumaan sinulle Hänen täydellisestä tahdostaan avioliitollesi ja kaikkiin olosuhteisiisi. Muista, vain Jumala tietää kaikki ykistyiskohdat.

Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi. Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani! Sinuun minä luotan aina.
Ps 25:4-5

Annatko Herran opastaa sinua? Pyydä Herraa opastamaan ja ohjaamaan jokaista askeltasi, jotta pysyt oikealla tiellä ja saat avioliittosi uudelleenrakennettua ja eheytettyä Pyhän Hengen voimalla. Hengellisellä matkalla kohti avioliiton eheytymistä tulee aikoja, jolloin Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle tarkkoja ajatuksia tai ohjeita siitä, miten alkaa rakentamaan kotiasi uudelleen lujalle kalliolle Jeesuksessa. Kuunteletko Hänen ääntään ohjeita varten?

Olet saattanut tehdä virheitä avioliitossasi. Pyydä Pyhää Henkeä paljastamaan sinulle niitä osa-alueita, joissa sinun tulee muuttua paremmaksi vaimoksi tai mieheksi. Älä ikinä epäile, etteikö Jumala voisi pelastaa perhettäsi huolimatta menneistä avioliitto-ongelmistasi. Sinun tulee vain turvautua Herraan. Opi suurimmalta Opettajalta ja seuraa Hänen ohjeitaan, kun seuraat Häntä kapealla tiellä kohti maaliviivaa.

Herra, opeta minulle tiesi, johdata jalkani oikealle polulle, päästä minut vihamiehistäni.
Ps 27:11

Oletko oikealla tiellä vai oletko kiertoreitillä? Oletko tyytynyt sinkkuelämääsi? Onko mukavaa, kun on omaa itsenäisyyttä ja vapautta? Varo! Vihollinen on saattanut johdattaa sinut välinpitämättömyyden kiertotielle, etkä rukoile palavasti tai lue Jumalan sanaa samalla innostuksella, joka sinulla joskus oli.

Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!
Matt 7:13-14

Rukoilen, että etsisit Herraa, jotta tietäisit varmasti, että olet Herran asettamalla tiellä kohti vanhurskautta ja pyhää elämää. Tuo tie on kapea niin kuin Herra sanoo. Lavea tie johtaa väärään suuntaan ja johdataa rakkaan puolisosi tai läheisesi pimeyteen ja syntiseen elämään.

Meillä on valinta joka päivä, nostaa ylös ristimme ja seurata Herraamme Jeesusta Kristusta. Se tarkoittaa sitä, että menemme läpi todellisen parannuksenteon ahtaasta portista ja kiellämme itsemme seurataksemme Jumalan teitä.

Pidä katseesi kiinni Herrassa. Kysy Häneltä kysymyksiä. Kuuntele Hänen lempeitä vastauksiaan ja ota vastaan “reema”-sanoja, tai kuuntele jotakin erityistä saarnaa, laulua tai ota vastaan raamatunkohta, joka tuntuu hyppäävän silmille. Muista, Jumala puhuu kyllä lapsilleen! Oletko oikealla tiellä tänään vai täytyykö sinun kääntyä ympäri ja lähteä pois kiertotieltä?

Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun päätöksistäsi en poikkea syrjään, sillä sinulta minä olen oppini saanut. Miten suloiset ovatkaan sinun sanasi! Ne maistuvat hunajaa makeammilta. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.
Ps 119:101-105

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.