Onko sydämesi kovettunut?

15.1.2023

Onko sydämesi kovettunut?

Suomennettu hartaudesta: Has your heart become hard? (Charlyne Cares Devotion 15.1.2023)

Sen tähden, niin kuin Pyhä Henki sanoo: — Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne niin kuin silloin, kun nousitte kapinaan, kun koettelitte minua autiomaassa. Siellä isänne panivat minut koetteelle — ja saivat neljäkymmentä vuotta kokea, mitä heille tein. Minä vihastuin heidän sukupolveensa ja sanoin: “Aina he sydämessään kulkevat harhaan.” He eivät tahtoneet seurata minun teitäni.
Hepr 3:7-10

Onko sydämesi kovettunut rukoillessasi avioliittosi eheytymisen puolesta? Kun meillä Bobin kanssa oli avioliitto-ongelmia, sydämeeni alkoi kertyä vihaa ja anteeksiantamattomuutta. En etsinyt Herraa ja Hänen vastauksiaan. Reagoin avioliitto-ongelmiimme lihassa. Kerroin kaikille ongelmistamme ja mitä enemmän puhuin, sitä enemmän ihmiset kehottivat minua “pääsemään hänestä eroon” tai “olemaan sietämättä sellaista”.

Hyvin käy sen, joka tuntee pyhää pelkoa, tuhoon kulkee se, joka kovettaa sydämensä.
Sananl 28:14

Kuten Sananlaskuissa puhutaan “tyhmästä”, niin minä toimin juuri niin ja tein suuren virheen kuunnellessani kaikkia, jotka halusivat neuvoa minua avioliitto-ongelmissani. Olin antanut vihollisen puhua valheita ja kovettaa sydämeni, enkä lukenut Raamattua päivittäin.

Kuuntelin asiasta tietämättömien neuvoja ja otin eron Bobista. Kuinka monta avioeroa voitaisiin välttää, jos edes toinen puolisoista etsisi Herraa, pastoreita tai neuvojia, jotka todella uskovat avioliiton eheytymiseen! Siinä on vastaus. Jos etsit neuvoja, ota selvää, mitä pastorisi tai avioliittoneuvojasi opettavat ja uskovat. Avioero ei ole vastaus. Ratkaisu on se, että rukoillaan ja seisotaan “muurinaukossa”, jotta Herra siirtää vuoresi.

Meidän pitää rakentaa avioliittomme uudelleen lujalle kalliolle Jeesuksessa Kristuksessa. Oletko kovettanut sydämesi Jumalan totuuksille? Oletko valmis tekemään kompromisseja moraaliarvoissasi? Kuunteletko maailman mielipiteitä?

Yksi suosikkiopetuksistani on se, että Jumala kyllä puhuu lapsilleen (God does speak to His children). Kysymys kuuluu: Kuuletko Pyhän Hengen puhuvan sinulle päivittäin? Oletko valmis olemaan yksin Herran ja Raamattusi kanssa, lukemaan ja rukoilemaan, odottamaan, että Herra puhuu sydämeesi? Herra puhuu sinulle. Hän saattaa puhua monin eri tavoin, mutta yksi tapa saattaa olla se, että jokin raamatunkohta tuntuu hyppäävän silmille vastauksena johonkin kysymykseesi tai rukoukseesi.

Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle. Minä ilmoitan sinulle suuria ja ihmeellisiä asioita, joista et mitään tiedä.
Jer 33:3

Onko sydämesi kovettunut kaikkien ongelmiesi takia? Houkuttaisiko lopettaa odottaminen ja rukoileminen puolisosi ja avioliittosi puolesta? Oletko väsynyt odottamaan? Oletko uupunut ja yksinäinen? Herrasi tietää, mitä käyt läpi joka päivä, samoin kuin Hän tiesi, mitä israelilaiset kävivät läpi erämaassa.

Jumala haluaa sinun etsivän Häntä! Hän haluaa, että uskot Hänen lupauksiinsa ja luotat siihen, että Hän hoitaa ongelmasi, mukaanlukien avioliittosi. Hän hoiti myös israelilaisia. Kuinka suuri on sinun Jumalasi?

Miksi valitat, Jaakob, Israel, miksi puhut näin: — Ei ole Herra nähnyt elämäni taivalta, minun asiastani ei Jumala välitä. Etkö jo ole oppinut, etkö ole kuullut, että Herra on ikuinen Jumala, koko maanpiirin luoja? Ei hän väsy, ei uuvu, tutkimaton on hänen viisautensa. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.
Jes 40:27:31

Älä anna vihollisen varastaa toivoasi, uskoasi, tehtävääsi, iloasi ja rauhaasi Herrassa. Anna Herrasi uudistaa ja lisätä kestävyyttäsi, rohkeuttasi ja toivoasi, sillä Jumala haluaa uudelleenrakentaa avioliittosi yksi tiili kerrallaan. Hän on arkkitehti ja rakentaja.

Niin kuin Bob kirjoitti uudelleen ja uudelleen, Jumala kyllä puhuu lapsilleen, vaikka he eläisivät synnissä. Herra haluaa kaikkien syntisten oppivan tuntemaan Hänet henkilökohtaisesti ja olemaan Jumalan käytettävissä tulevaisuudessa.

Ehkä sinä itse olit ensin tuhlaajapuoliso, mutta Herrasi Jeesus Kristus kosketti ja pehmensi sydämesi. Kiitos Herralle! Sinä tiedät Jumalan mahtavan voiman ja miten hän koskettaa kovettuneita sydämiä, vaikka puolisosi sanoisi, ettei hän anna sinulle anteeksi. Puolisollasi on kovettunut sydän juuri nyt. Sinun tulee rukoilla Herraa pehmentämään hänen sydämensä.

Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.
Luuk 1:37

Tutkisitko omaa sydäntäsi? Älä anna vihollisen kylvää vihan, kiukun, kateuden, katkeruuden, anteeksiantamattomuuden tai välinpitämättömyyden siemeniä sydämeesi. Varo maailman houkutuksia. Aseta rukous ensisijaiseksi. Jos tarvitset apuja rukoukseen, katso läpi erilaisia rukouksia täältä.

Minä otan teidät vieraiden kansojen keskeltä, minä kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. Minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte, minä puhdistan teidät kaikesta saastastanne ja epäjumalienne kaikesta iljettävyydestä. Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen.
Hes 36:24-26

Kiitos, Herra, että kosketat kaikkien lastesi sydämiä, jotta ne taipuisivat Sinun tahtoosi. Kosketa kaikkia kipeitä sydämiä ja avioliittoja ja paranna ne Sinun mahtavalla voimallasi. Herra, muuta minut ensin. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso lisää rukouksia TÄÄLTÄ