Puolisoni vihaa minua nyt vielä enemmän!

12.1.2023

Puolisoni vihaa minua nyt vielä enemmän!

Suomennettu hartaudesta: My spouse hates me even more now! (Charlyne Cares Devotion 10.1.2023)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden. Se, joka tekee pahaa, kaihtaa valoa; hän ei tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi.
Joh 3:19-20

Monet sanovat meille, että “puolisoni vihaa minua enemmän nyt kuin silloin, kun hän lähti kotoa.” Katsotaanpa paria syytä siihen, miksi saattaa tuntua tältä.

Yleisin perusta tälle väitteelle on se, että sinä edustat valoa. Sinä edustat Kristusta. Sinä edustat hyviä ja puhtaita asioita. Rukoilemme Charlynen kanssa, että sinulle vahvistuisi viimeistään nyt, että tuhlaajapuolisosi on langennut Saatanan juoniin.

Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä.
1 Piet 5:8

Tämä tulee uusintana monille, mutta jos jonkun silmät ovat tänään avautuneet, hänen tulee ymmärtää, että jompi kumpi puolisoista on avannut oven, oli se miten pieni tahansa, joka on päästänyt Saatanan heidän elämäänsä ja avioliittoonsa. Se on saattanut olla flirttailua, joka on johtanut aviorikokseen. Ehkä se oli sosiaalista juomista, joka johti alkoholismiin. Entäs väärien asioiden katseleminen ja lukeminen, kunnes syntyi pornoriippuvuus. Juurisyystä huolimatta tarvitaan vain pieni rako, jotta vihollinen pääsee sisään. Sen jälkeen tarvitaan aina enemmän ja enemmän ja enemmän täyttymystä varten.

Toinen syy siihen, että puolisosi pitää sinusta vielä vähemmän avioeron jälkeen, saattaa johtua rukouksistasi, jotka uhkaavat hänen synnillistä elämäntyyliään. Itse asiassa kaikki se, minkä puolesta seisot, uhkaa hänen sikolätti-elämäntyyliään. Vain pari tuntia ennen sitä, kun menimme uudelleen naimisiin, sanoin Charlynelle, että voisimme hankkia avioliittoluvan, jos hän lopettaisi rukoilemasta puolestani. Luulin virheellisesti, että kaikki ongelmani johtuivat hänen rukouksistaan.

Tämä johtaa siihen kolmanteen syyhyn, miksi poissa oleva puolisosi näyttää pitävän sinusta vielä vähemmän nyt. Koska rakkaasi pakeni, sinä olet toivottavasti kasvanut hengellisesti. Puolisosi saattaa nähdä sen muutoksen ja tuntee olonsa uhatuksi sinun hengellisestä johtajuudestasi. Minun täytyy tunnustaa, että minulla on kokemusta siitä. En osannut aavistaa, kuinka halukas vaimoni oli astumaan sivuun ja valmis antamaan minun ottaa taas haltuuni perheemme hengellinen johtajuus.

Rukoilen, että voisit ymmärtää, millainen uhka odottava puoliso, joka kulkee Kristuksen kanssa, näyttää olevan tuhlaajapuolisolle. Sinun ei tarvitse julistaa kenellekään, kuinka hurskas sinusta on tullut. Sinussa on tietynlainen varma, rauhallinen olemus, joka näyttäytyy jokaiselle, jonka kanssa olet tekemisissä.

Tästä pääsemme vielä yhteen syyhyn, jonka takia jotkut tuhlaajat, surullista kyllä, näyttävät osoittavan vihaa kumppania kohtaan, joka seisoo Jumalan kanssa ja rukoilee Häntä eheyttämään avioliiton. On vaikeaa sanoa sitä hienovaraisesti, mutta muutamat ihmiset antavat Jeesuksen kanssa kulkemisesta tulla heidän palkintopokaalinsa. He ovat aina valmiita melkeinpä hakkaamaan puolisonsa päätä hyvin merkatulla Raamatullaan. He tietävät tarkalleen, mitä heidän puolisonsa tarvitsee saadakseen elämänsä järjestykseen.

Kun Jumala puhuu tuhlaajapuolisolle, hän tarvitsee myös hieman omaa tilaa horjumiseen. Saatetaan tehdä aloite kotiinpäin ja sitten kääntyä pois vihaisena. Silloin, hämmentyneenä, tuhlaajat tarkkailevat, millä tavalla he ovat ärsyttäneet puolisoa, joka sanoo “seisovansa” avioliiton puolesta. Uskon todella, että meidän avioliittomme eheytyi, koska vaimoni oli kytkenyt pois päältä kaikki ärsytyspisteensä, joita olin aiemmin tökkinyt.

Tuhlaajapuolison “valestartit” kotia kohti eivät ole epätavallisia. Jokainen valealoitus tuo henkilö lähemmäs kotia tai vie häntä vielä kauemmas. Mistä ero riippuu? Siitä, miten tuhlaajan puoliso reagoi valealoituksiin.

Charlynella ja minulla on kaksi tavoitetta jokaiselle miehelle tai naiselle, joka pyrkii Jumalan mielen mukaiseen avioliiton eheytymiseen. Rukoilemme, että jokainen, joka rukoilee tuhlaajapuolisonsa puolesta, voisi omaksua nämä kaksi asiaa:

Seiso vakavissasi – Älä seuraa muiden esimerkkiä tai tee sitä, mitä muut ihmiset sanovat sinun tarvitsevan avioliitossasi. Kehitä aina kasvava päivittäinen taival Jeesuksen Kristuksen kanssa ja kuuntele Hänen ääntään ohjeita varten.

Ole valmis – Olemme kysyneet aiemminkin, mutta olisitko valmis siihen, että tuhlaajapuolisosi ilmestyisi paikalle seuraavan viiden minuutin sisällä? Jos et, olet yksi niistä ihmisistä, joka ottaa meihin yhteyttä sanoen “Puolisoni soitti juuri ja on tulossa kotiin. Mitä minä teen seuraavaksi?”

Vaikka on kulunut yli 24 vuotta avioerostamme, en vieläkään voi uskoa niitä asioita, joita laitoin perheeni kestämään kotoa lähdettyäni. Jos Charlyne olisi silloin tuominnut minua tekojeni perusteella, hän olisi varmaan ajatellut, että vihasin häntä vielä enemmän avioeromme jälkeen ja varsinkin silloin, kun elämässäni oli joku toinen.

Saatana, avioliittomme vihollinen, saattoi saada minut toimimaan sillä tavalla, mutten ikinä lakannut rakastamasta vaimoani. Syyllisyyden vihlaisut tekemistäni asioista tulivat pinnalle, ja niin kuin useimmat tuhlaajat, käsittelin ne kohdistamalla kaiken vaimooni. Kiitän Jumalaa siitä, että Charlynen reaktiot osoittivat hämmentyneelle tuhlaaja-aviomiehelle aina sitä, että vaimoni oli valmis eheytymiseen.

Oletko sinä?

Vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämessänne ja olkaa aina valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.
1 Piet 3:15

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.