Miksi vaivautua?

6.12.2020

Miksi vaivautua?

Suomennettu hartaudesta: Why bother? (Standing firm men’s devotional 28.11.2020)

“Pysy lujana – hartausteksti miehille” on rohkaiseva teksti erityisesti miehille, jotka rukoilevat avioliittonsa eheytymisen puolesta.

Vähän aikaa sitten kuulin tarinan radiossa… oli mies ja hänellä oli hieno auto, jonka hän ajoi ojaan. Auto syttyi tuleen. Mies lensi ulos autosta, mutta hänen kätensä repeytyi irti. Poliisi tuli pian paikalle ja mies huusi “Minun autoni, minun autoni, minun 80 tonnin Mercedekseni…” Poliisi osoitti miehen suurempaa ongelmaa ja käden puuttumista. Sitten mies huusi “Minun Rolexini, minun Rolexini…”

Seurakuntamme pastori kysyi yhdessä saarnassaan vähän aikaa sitten “Miksi vaivautua?” Kysymys osui ja upposi, koska olen itse kamppaillut sen kysymyksen kanssa, että mitä minä saan siitä, että elän elämääni totellen Jumalaa? Vaimoni jätti minut toisen miehen takia monta kuukautta sitten. Olen ollut lastemme pääasiallinen huoltaja sen jälkeen. Olemme eronneet ja hän on varmaan jo naimisissa sen toisen miehen kanssa. Miksi vaivautua odottamaan? Olemme kaikki kuulleet sanonnan, että mukavat miehet jäävät viimeiseksi (nice guys finish last). Luulen, että Joosef on varmaan kysynyt samaa kysymystä tai tuntenut samalla tavalla.

Joosef oli Potifarin talouden ja kaiken omaisuuden hoitaja. Sanotaan, että Potifarin vaimo “päivästä toiseen houkutteli Joosefia” (1 Moos 39:10). Olen varma, että heille kehkeytyi jonkinlainen ystävyyssuhde ja ehkä heidän välillä oli jopa paljon kemiaa ja älyllistä ja tunteellista vetovoimaa. Potifarin vaimo, vaikka olikin vanhempi, oli varmasti kaunis, kouluttautunut, ja todella arvostettu nainen. Joosef olisi voinut helposti järkeillä itselleen “Miksi kieltäisin itseltäni tällaisen nautinnon ja onnellisuuden? Ehkä meidät on tarkoitettu toisillemme. Olen paljon parempi hänelle kuin Potifar. Tuollainen nainen ansaitsee minunlaiseni miehen ja minä ansaitsen hänenlaisensa naisen, varsinkin sen jälkeen mitä olen käynyt läpi. Vaikka se olisi väärin, Jumala antaa minulle anteeksi.” Miten Joosef vastasi?

Kuinka minä siis voisin tehdä niin pahan teon ja rikkoa Jumalaa vastaan?
1 Moos 39:9

Luulen, että sana “siis” on tämän jakeen ydin. Mitä Jumala on ollut sinulle? Efesolaiskirje 4:30 sanoo: “Älkää tuottako surua Jumalan Pyhälle Hengelle.” Mikä saisi sinut välittämään Pyhän Hengen murehduttamisesta? Kuinka Jumala on siunannut sinua? Älä ajattele vain materiaalisia asioita niin kuin alun hauskassa tarinassa. Muista, että Joosef myytiin orjaksi. Toivon, että voit tehdä sen johtopäätöksen, että se MILLÄ on väliä, sen takia sinä vaivaudut, ja Jumala on tärkein asia. On tärkeää olla uskollinen Jumalalle.

Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi?
Ps 139:7

Kysyin lapsiltani vähän aikaa sitten, uskoisivatko he Jumalaan, jos heillä ei oikeasti olisi mitään hyvää elämässään. He sanoivat, että heillä olisi silti Jeesus. Sitä kuulee paljon, että Jumala ei ikinä jätä tai hylkää sinua, mutta mitä se tarkoittaa? Koskeeko se kaikkia? Minulle se tarkoittaa sitä, että ei väliä, mitä olen tehnyt ja kuinka olen epäonnistunut, Jumalan ovi on aina avoinna ottamaan minut takaisi niin kuin siinä kuvassa, kun isä juoksee kohti tuhlaajapoikaansa. Se on minun “siis”. Ei muttia, ja-sanoja, ja miksejä, Jumala ei ikinä jätä tai hylkää sinua. Jos sydämesi on oikeassa paikassa alistuneena Jumalalle, Hän ottaa sinut aina takaisin.

Kun kaikki nämä onnettomuudet kohtaavat teitä, te lopulta hädässänne palaatte Herran, Jumalanne, luo ja tottelette häntä. Herra, teidän Jumalanne, on laupias Jumala. Hän ei hylkää teitä eikä anna teidän tuhoutua. Hän ei unohda valalla vahvistamaansa lupausta, jonka hän antoi esi-isillenne.
5 Moos 4:30-31

Rukoilen, että tulevien juhlapyhien aikana löydät tuon “siis”-asian omassa elämässäsi, niin että ajatus Jumalan sydämen särkemisestä tuntuisi samalta kuin särkisit omasi.

Lorden
Colorado

Rejoice Marriage Ministries

Lue lisää miehille suunnattuja Pysy lujana -hartaustekstejä TÄÄLTÄ

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.