Kuinka rukoilla tarkemmin

12.3.2020

Kuinka rukoilla tarkemmin

Suomennettu hartaudesta: How to pray more specifically (Charlyne Cares Devotion 11.3.2020)

Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista, julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä, hiuksille tuhkan sijaan juhlapäähineen, murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan. Heitä kutsutaan Vanhurskauden tammiksi, Herran tarhaksi, jonka hän itse on istuttanut osoittaakseen kirkkautensa.
Jes 61:1-3

Mitä uskollesi kuuluu tänään? Saatat tuntea olosi toivottomaksi ja sinulla on vaikeaa. Sinusta ei ehkä tunnu siltä, että haluaisit rukoilla tai lukea Raamattuasi. Tiedätkö, mitä tapahtuu? Vihollinen on tulossa sinua vastaan.

Minä petin aviomieheni ja lapseni. Koska en tuntenut Jumalan Sanaa, minä hain avioeroa enkä antanut Bobille anteeksi hänen uskottomuuttaan. Avioeromme jälkeen Herra paljasti minulle suunnitelmansa, kuinka Hän voisi eheyttää avioliittoni.

Menin kirkkoon ja kuulin todistuksen pariskunnalta ja he kertoivat, kuinka vaimo oli rukoillut, paastonnut ja uskonut Jumalan mahtavaan voimaan, että Hän muuttaisi aviomiehen sydämen ja elämän. Herra kosketti ja muutti miehen täydellisesti.

Kun kuulin heidän todistuksensa sunnuntaina, aloin opiskelemaan Raamattua ensimmäisestä Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan, opin rukouksesta ja Herramme voimasta, Herran, joka tuli etsimään ja pelastamaan eksyneitä. Jumala tuli minulle niin todelliseksi. Herra opetti minulle, kun minulta loppuivat sanat kesken rukoillessani, että rukoilisin Paavalin rukouksia (Esim Ef 1:16-20, Ef 3:16-20, Fil 1:9-11, Kol 1:9-1) sekä muita raamatunkohtia Bobin nimellä ja perheenjäsenteni nimillä. Jumalan Sanan rukoilemisessa on voimaa ja aikanaan näet todisteena, miten henkilön sydän pehmenee.

Onko ajan viettäminen Sanan äärellä sinulle ensisijaista joka päivä? Pukeudutko joka päivä hengellistä taistelua varten? Puetko puolisosi ja perheesi ylle Jumalan taisteluvarustuksen?

Me elämme tässä maailmassa mutta emme taistele tämän maailman tavoin. Taisteluaseemme eivät ole ihmisten aseita, vaan niillä on Jumalan antama voima tuhota linnoituksia. Me kaadamme kumoon järjen päätelmät ja kaiken, mikä nousee ylpeänä vastustamaan Jumalan tuntemista. Me vangitsemme kaikki ajatukset kuuliaisiksi Kristukselle.
2 Kor 10:3-5

Olet hengellisessä taistelussa. Joh 10:10 sanotaan: Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän. Mikä lupaus!

Tämä raamatunkohta näyttää meille, että vihollisemme on Saatana. Puolisosi ei ole vihollisesi (Ef 6:12). Puolisosi on eksynyt ja sokaistunut (Jes 42:6-7). Haluan, että opit, kuinka pysytään lujana Herrassa. Älä pelkää tai lannistu. Pistä kaikki uskosi, toivosi ja luottamuksesi Herraan, sinun Jumalaasi!

Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.
Ps 139:23-24

On aika alkaa rukoilemaan täsmärukouksia.

Ensimmäinen askel tämän opettelussa on sitoa lihan aikaansaannoksia kuten Gal 5:19-21 ja sitten vapauttaa perheesi ylle Hengen hedelmää kuten Gal 5:22-23. Kuvittele, jos rukoilisit, että rakkaimpasi ristiinnaulitsisivat syntisen luontonsa ja luovuttaisivat elämänsä Herralle. Ei ikinä lopeteta rukoilua niiden perheenjäsenten puolesta, jotka ovat luopumuksessa tai jotka eivät ole ikinä antaneet elämäänsä Herralle.

Seisotko muurinaukossa puolisosi puolesta, joka on langennut houkutukseen luopuneena uskovaisena tai joka ei ole ikinä todella tuntenut Jumalan totuuksia? Kummin tahansa, niin puolisosi uskoi vihollisen valheita. Seisotko lujana uskossasi ja menet eteenpäin joka päivä, taistelet puolisosi ja avioliittosi puolesta, valtaat Saatanalta takaisin sen alueen, jonka hän on varastanut?

Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
1 Joh 4:4

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.