Huomenna!

14.3.2020

Huomenna!

Suomennettu hartaudesta: Tomorrow! (Charlyne Cares Devotion 13.3.2020)

Hän sanoi Moosekselle: “Mene faraon luo ja sano hänelle: Näin sanoo Herra: ‘Päästä minun kansani palvelemaan minua. Ellet suostu päästämään, minä annan sammakoiden vaivata koko maatasi.
2 Moos 8:1-2

Kuinka hyvin tunnet Mooseksen elämän? Toista Mooseksen kirjaa lukiessasi huomaat, että Mooses syntyi silloin, kun farao tappoi heprealaisten naisten kaikki poikavauvat. Egyptiläiset kätilöt kuitenkin pelkäsivät Jumalaa, eivätkä he tappaneet kaikkia vastasyntyneitä poikia niin kuin farao oli käskenyt. Kun Mooses syntyi, hänen äitinsä piti häntä kätkössä kolme kuukautta, ja sitten hän pani hänet koriin lähelle Niilin jokea ja faraon tytär löysi Mooses-vauvan. Sattumaa? Ei ikinä! Jumala tietää kaikki “huomisemme”. Kun Mooses oli kasvanut vanhemaksi, hän tappoi egyptiläisen, joka oli lyönyt heprealaista orjaa. Farao sai tietää taposta ja yrittii tappaa Mooseksen, mutta tämä pakeni toiseen maahan.

Koko tämän ajan israelilaiset olivat edelleen orjuudessa ja sidottuina egyptiläisiin. He huusivat apua Jumalalta vapautuakseen. Sillä aikaa Mooses meni naimisiin Midianin papin tyttären kanssa. Mooseksesta tuli paimen apelleen 40 vuodeksi. Yhtenä päivänä Mooses oli autiomaassa lähellä Hoorebin vuorta ja hän näki palavan pensaan. Hän meni katsomaan, miksi pensas ei palanut poroksi. (Lue 2 Moos 3:5-10)

Koko sen ajan kun Mooses oli ollut paimen, Jumala valmisteli ja koulutti häntä. Mieti, kuinka paljon Mooses vietti aikaa yksin Jumalan kanssa ollessaan paimenena ja hoitaessaan appensa lampaita autiomaassa. Autiomaassa vietetyt vuodet eivät kuluneet hukkaan, vaan ne kouluttivat ja valmistivat Moosesta sitä tehtävää varten, jonka Jumala oli hänelle suunnitellut, jotta hän voisi pelastaa ja tuoda kansansa pois Egyptistä. Mooses oli kutsuttu hakemaan israelilaiset autiomaan läpi luvattuun maahan tulevaisuuden “huomisia” varten.

Minä hyvitän teille ne vuodet, jolloin sadon söivät sirkat ja niiden toukat, vaeltajasirkat ja kalvajasirkat, tuo suuri sotajoukko, jonka lähetin teidän kimppuunne. Te saatte syödä ja tulette kylläisiksi, te ylistätte Herraa, Jumalaanne, joka on tehnyt ihmeellisiä tekoja teidän hyväksenne. Minun kansaani ei enää koskaan pilkata. Te tulette tietämään, että minä olen Israelin keskellä ja että vain minä, Herra, olen teidän Jumalanne, muuta Jumalaa ei ole. Koskaan enää ei minun kansaani pilkata.
Joel 2:25-27

Mooses väitteli Jumalan kanssa ja sanoi, ettei hän ollut tarpeeksi pätevä. Tuntuuko sinusta siltä? Minusta ainakin tuntui! Jumala tekee varustamisen; Hän haluaa, että sinä olet käytettävissä, ja Hän toimii sinun kauttasi.

Mooses palasi Egyptiin ja teki, mitä Herra kehotti häntä tekemään joka kerta. Jumala selitti Moosekselle, mitä Hän aikoi tehdä. Mooseksella oli viesti faraolle: “Päästä minun kansani menemään!” Muistatko, kuinka Jumala lähetti kymmenen erilaista vitsausta egyptiläisille? Yksi vitsauksista oli se, että maa tuli täyteen sammakoita (2 Moos 8:1-5).

Voitko kuvitella sammakoita joka puolella? Mitä luulet, että farao teki? Hän halusi sammakot pois!

Silloin farao kutsui luokseen Mooseksen ja Aaronin ja sanoi: “Rukoilkaa Herraa ottamaan sammakot pois minun ja kansani kimpusta, niin minä päästän kansanne uhraamaan Herralle.” Mooses sanoi faraolle: “Suvaitse ilmoittaa minulle määräaika. Minä rukoilen sinun puolestasi sekä hoviväkesi ja kansasi puolesta, ja siihen määräaikaan mennessä sammakot häviävät kiusaamasta sinua ja tämän maan taloja, ja niitä jää vain Niiliin.” Farao vastasi: “Huomiseen mennessä.” Mooses sanoi: “Olkoon kuten sanot, jotta näkisit, ettei ole ketään Herran, meidän Jumalamme, vertaista.”
2 Moos 8:8-10

Sammakot häviävät huomenna! Odotas, huomenna? Miksi farao haluaisi odottaa huomiseen ja elää sammakoiden keskellä? Miksi puolisosi jatkaisi synnissä elämistä päivästä toiseen, kun hän näkee varoituksia jumalattomasta elämäntyylistään ja tottelemattomuudestaan Jumalan Sanaa kohtaan? Usko, että Jumala yrittää saada puolisosi huomion, mutta puolisosi haluaa ehkä vielä yhden yön sammakoiden kanssa tai huvinsa kanssa tai elää tyhmänä niin kuin Sananlaskuissa kirjoitetaan.

Elätkö itse sammakoiden kanssa omassa kodissasi? Tiedän, että on helppo osoitella sormella puolisoasi, mutta entä omat epätoivon, toivottomuuden, epäuskon, vihan tai anteeksiantamattomuuden sammakkosi? Kuinka monesti Herra on yrittänyt saada huomiotasi ja sinä viivyttelet tai sanot “huomenna”?

Sen tähden, niin kuin Pyhä Henki sanoo: — Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne niin kuin silloin, kun nousitte kapinaan, kun koettelitte minua autiomaassa. Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana “tänä päivänä” on voimassa, ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi.
Hepr 3:7-8, 13

Saatana valehtelee meille jokaiselle niin monin eri tavoin joka päivä. Mutta yksi vahva keino, miten hän voi tuhota kristittyjä ja monia muita, on kehottaa meitä sanomaan, että teemme jotakin “huomenna”. Kuinka monesti jätämme sen tekemättä kokonaan? Muista rukoilla erityisesti, että aviomiehesi tai vaimosi tottelisi Herran ääntä ja kutsua tänään, ei huomenna! Jumalan Sana faraolle oli: “Päästä kansani menemään.” Se on sydämemme huuto kaikkien tuhlaajapuolisoiden puolesta. Herra vapauttaa puolisosi vankeudesta ja sitten hän voi palvoa Herraa ja mennä luvattuun maahansa, ehetyneeseen avioliittoon TÄNÄÄN!

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.