Jeesuksen nimessä

31.3.2020

Jeesuksen nimessä

Suomennettu hartaudesta: In the name of Jesus (Charlyne Cares Devotion 29.3.2020)

Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu. 
Ap.t 2:21

Oletko sopinut Herran kanssa, että lähdet hengellisen kasvun matkalle, jotta avioliittosi eheytyy?

Rukoilen, että ymmärtäisit Jeesuksen nimen voiman omassa elämässäsi ja avioliitossasi.

Sattuuko sinuun nyt niin paljon, että on vaikeaa rukoilla? Herra rakastaa sinua ja haluaa parantaa haavoittuneen, särkyneen, murskatun sydämesi ja henkesi. Herra haluaa lohduttaa kaikkia, jotka surevat rakaan ihmisen kuolemaa. Hän haluaa antaa sinulle ylistyksen viitan murheisen hengen sijaan. Et ehkä pysty käsittämään, kuinka selviät avioliittokriisistäsi taloudellisesti, emotionaalisesti tai henkisesti. Herra ei ikinä hylkää sinua; luovuta vain elämäsi Herralle ja etsi Häntä päivittäin.

Rukoiletko, että puolisosi pelastuisi? Onko sinulla rukouspäiväkirjaa tai erityistä sovellusta, joka muistuttaa sinua rukoilemaan tiettyjen rukousaiheiden puolesta?

Jeesus opetti opetuslapsille, kuinka rukoilla Isä meidän -rukousta. Eikö se ole vähintä mitä voimme tehdä joka päivä? Opetuslapset tiesivät, että Jeesuksen nimessä oli voimaa, sillä Hän opetti jatkuvasti opetuslapsille itsestään ja Hänen valtakunnastaan.

Johannes sanoi hänelle: “Opettaja, me näimme erään miehen ajavan pahoja henkiä ulos sinun nimessäsi. Me yritimme estää häntä, koska hän ei kuulu meihin.”Mutta Jeesus vastasi: “Älkää estäkö häntä. Eihän yksikään, joka tekee voimateon minun nimessäni, voi heti perään puhua minusta pahaa. Joka ei ole meitä vastaan, on meidän puolellamme. Totisesti: joka antaa teille maljallisen vettä sen tähden, että te olette Kristuksen omia, ei jää palkkaansa vaille.
Mark 9:38-41

Usko Herran mahtavaan voimaan. Bob tiesi, että minä seisoin ja rukoilin, että hän tulisi kotiin. Hän puhui tottuneen lannistavasti ja oli todella negatiivinen ja kriittinen, aina kun puhuimme lapsista. Joskus hän sanoi “Miksi haluaisin tulla kotiin taas riitelemään ja väittelemään sinun kanssasi?”

Vastasin hänelle uskossa ja rakkaudella ja sanoin, että Pyhän Hengen voima oli koskettanut minua ja muutti minua olemaan sellainen kristitty vaimo, äiti ja työntekijä kuin minun tulisi olla. “Bob, olen ihan erilainen. Tiedän, että Herra sanoi, että Hän aikoo parantaa avioliittomme. Älä huoli minusta, sillä minä odotan sinua.”

Tiesin, että kun luin Raamattuani päivittäin, Herra puhui minulle. Minusta oli tulossa uusi luomus Kristuksessa. Olin päättänyt nostaa ristini ja seurata Herraa, ja tehdä Hänen tahtonsa elämässäni ja avioliitossani. Tiesin, että Herran ajoituksella Hän muuttaisi aviomieheni sydämen.

Silloin Pietari, Pyhää Henkeä täynnä, sanoi heille: “Kansan hallitusmiehet ja vanhimmat! Jos meidät nyt pannaan vastaamaan sairaalle tekemästämme hyvästä teosta ja ilmoittamaan, kenen nimessä hänet on parannettu, niin tietäkää tämä, te kaikki ja koko Israelin kansa: se tapahtui Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä. Hänet te ristiinnaulitsitte, mutta Jumala herätti hänet kuolleista. Hänen voimastaan tämä mies seisoo terveenä teidän edessänne. Hän on se kivi, joka ei teille rakentajille kelvannut mutta josta on tullut kulmakivi. Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla.” Kun neuvoston jäsenet näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja totesivat heidät oppimattomiksi kansanmiehiksi, he olivat ihmeissään. He tunsivat nämä Jeesuksen seuralaisiksi.
Ap.t 4:8-13

Apostolien teoissa luvussa 4 Pietari ja Johannes joutuivat suuren neuvoston eteen ja heille sanottiin, että heidän täytyy lopettaa puhumasta tai opettamasta Jeesuksen nimessä. Mitä sinä tekisit, jos sinulle sanottaisiin niin tänään? Älä unohda, että Jeesus Kristus maksoi hinnan sinun pelastuksestasi ja kaikkien syntisten puolesta, jotka vain huutavat avuksi Hänen nimeään pelastuakseen.

Mutta ettei tapaus tulisi kansan parissa vielä laajemmalti tunnetuksi, meidän on paras jyrkästi kieltää heitä enää puhumasta sen miehen nimessä kenellekään.” He kutsuivat apostolit sisään ja kielsivät heitä enää puhumasta tai opettamasta yhtään mitään Jeesuksen nimessä. Mutta Pietari ja Johannes vastasivat heille: “Onko Jumalan edessä oikein totella ennemmin teitä kuin Jumalaa? Ratkaiskaa itse. Me emme voi olla puhumatta siitä, mitä olemme nähneet ja kuulleet.”
Ap.t 4:17-20

Nousetko ylös Herramme Jeesuksen Kristuksen vanhurskauden puolesta? Puhutko Jeesuksen nimen voimasta, joka parantaa ja herättää kuolleista sairaat ja kuolleet avioliitot? Jaatko raamatunkohtia muille ja julistat, ettei ole mitään muuta nimeä maailmassa niin kuin Jeesus? Jeesuksen nimessä on voimaa!

Herra, paranna avioliittoni, Jeesuksen mahtavassa nimessä. Aamen.

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.