Herran tarkoitus pysyy

31.10.2018

Herran tarkoitus pysyy

Suomennettu hartaudesta:
The Lord’s purpose will prevail
Charlyne Cares Devotion 31.10.2018

Muistakaa menneitä aikoja, muinaisista alkaen: minä olen Jumala, eikä muuta jumalaa ole. Minä olen Jumala, ei kukaan ole minun vertaiseni. Jo alusta asti olen kertonut kaiken, mikä oli tuleva, jo ammoin ilmaissut sen, mikä ei ollut tapahtunut vielä. Näin minä sanon, ja päätöksessäni pysyn, kaiken, mitä tahdon, minä toteutan:
Jes 46:9-10

Miten voimallinen lupaus meille. Kun Bob oli poissa, hän sanoi aina “En tule ikinä kotiin. Kuinka monta kertaa minun pitää sanoa sinulle? Mene eteenpäin elämässäsi!”. Aiemmin olin soittanut Bobille ja pyytänyt anteeksi, että olin luovuttanut Bobin ja Jumalan suhteen ja hakenut avioeroa. Bob toisteli, ettei hän ikinä tulisi kotiin. “Avioliittomme on kuollut. Se on toivoton. Tiedät, että meillä on ollut avioliitto-ongelmia avioliittomme alusta alkaen. Se ei ikinä muutu.” Bob oli löytänyt jonkun toisen ja oli onnellinen. Tai niin luulin.

Tiedän, että olet kuullut nuo samat sanat, tuntenut tuskaa, tullut torjutuksi ja hylätyksi, tuntenut pelkoa ja toivottomuutta. Älä panikoi puolisosi mielipiteistä tai suunnitelmista, sillä hän on joutunut houkutukseen ja harhaan, sokaistunut ja on langennut Saatanan ansaan.

Voin kertoa, mitä minulle tapahtui. Aina kun Bob puhui kuolemaa avioliittomme eheytymisestä, Herra puhui minulle täysin päinvastaista – uskoa, toivoa ja kaiken luottamuksen laittamista Jumalaan. Päätin uskoa Jumalan tahtoon avioliitossamme. Jumalan suunnitelmat ja tarkoitus pysyvät! Minun täytyi tehdä päätös – seurata Herraa tai seurata maailman tapoja elää avioero-elämäntyyliä. Kun huudat avuksi Herraa, mitä Hän puhuu sydämeesi?

Jumala puhui minulle monta vuotta sitten, että Hän vapauttaisi Bobin, jonka sydän oli todella kova. Jumala vahvisti minulle, että Hän toisi miehen täyttämään Hänen tarkoituksensa.

Bob oli silloin niin suuren Pyhän Hengen painostuksen alla, että hän meni pastorin luokse kertomaan tarinaansa. Bob oli selittänyt, että hänen vaimonsa rukoili häntä takaisin kotiin. Hän oli myös myöntänyt pastorille, miten hän oli vakavissaan toisen naisen kanssa ja he suunnittelivat häitä. Jumalan armosta pastori avasi Raamatun ja puhui Jumalan sanaa Bobille tuona erityisenä päivänä hänen elämässään. Tuliko hän heti kotiin? Ei. Pyhä Henki käänsi kuitenkin tulituksen kohti Bobia, jotta hän tottelisi Hänen tahtoaan ja tietään. Älä ikinä epäile Jumalan sanan voimaa. Jumalan täydellisellä ajoituksella Bob tuli kotiin.

Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme. Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.
Hepr 4:12-13

Huusin Herralta Hänen apuaan, Hänen suunnitelmaansa ja Hänen tarkoitustaan loppuelämälleni. Sinun tulee huutaa avuksi Herraa ja pyytää Hänen suuntaohjeitaan ja apuaan. Hän ohjaa jokaisen askeleesi elämässäsi ja avioliitossasi. Silloin Herra antoi minulle voimallisen raamatunkohdan Jesajan kirjasta luvusta 46:

Minä kutsuin idästä haukan, kaukaisesta maasta päätökseni toteuttajan. Minä olen sanonut sanani ja panen sen toimeen, olen kaiken suunnitellut ja saatan sen päätökseen. Kuulkaa minua, te joilla on pöyhkeä sydän, te jotka olette kaukana vanhurskaudesta! Minun pelastava vanhurskauteni ei ole kaukana, olen tuonut sen lähelle teitä. Minun apuni ei ole myöhässä. Siioniin minä tuon pelastuksen, Israelille annan kirkkauteni.
Jes 46:11-13

Kun Bob lähti, en uskonut Herran voimaan, suunnitelmaan tai tarkoitukseen. Nykyään opetan, rohkaisen ja vetoan odottaviin puolisoihin ympäri maailman, että he uskoisivat, toivoisivat ja luottaisivat Herraan Jumalaan ja Hänen suunnitelmaansa ja tarkoitukseensa avioliiton eheytymiseksi olosuhteista huolimatta.

Minkä olet osalleni varannut, sen sinä, Herra, viet päätökseen. Iäti kestää sinun armosi. Ethän jätä kesken kättesi työtä!
Ps 138:8

Sinun tulee ymmärtää sydämessäsi, että jos puolisosi vaikuttaa siltä, että hän on onnistunut saavuttamaan kaiken haluamansa, niin se ei välttämättä pidä paikkaansa. Hän on langennut synnin ansaan. Et voi tietää varmaksi, mitä puolisosi sydämessä tapahtuu. Älä väitä ymmärtäväsi, mitä tapahtuu kulissien takana. Älä ikinä epäile Jumalan suunnitelmia, jotka pysyvät!

Mitä sinulle tapahtuu? Istutko kentän laidalla haavoittuneena ja kipeänä ja tunnet itsesi torjutuksi puolisosi uskottomuuden takia? Mitä sinun tulee tehdä? Aiotko langeta samaan ansaan kuin hän? Ei! Päätä etsiä Herraa ja uskoa Hänen suunnitelmaansa ja tarkoitukseensa avioliitossasi. Seiso vain lujana ja usko, että Herra, sinun Jumalasi, voi jakaa mahdottomien olosuhteiden Punaisenmeren osoittaakseen sinulle Hänen mahtavan voimansa.

Sillä ei ole väliä, mitä puolisosi tekee. Sillä on väliä, mitä Herra on luvannut, suunnitellut ja tarkoittanut sinulle ja avioliitollesi, joka herätetään kuolleista ja jonka Jumala, Arkkitehti ja Rakentaja, rakentaa uudelleen.

Sen tähden me rukoilemme aina teidän puolestanne, että Jumalamme pitäisi teitä saamanne kutsun arvoisina ja että hän voimallaan vahvistaisi teidän haluanne hyvään ja saattaisi päätökseen ne teot, jotka todistavat uskostanne. Näin te kirkastaisitte Herramme Jeesuksen nimeä ja hän kirkastaisi teidät, meidän Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen armon mukaisesti.
2 Tess 1:11-12

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.