Helpotusta ahdistukseen

14.4.2020

Helpotusta ahdistukseen

Suomennettu hartaudesta: Remedy for anxiety (Standing Firm Men’s Devotional 11.4.2020)

“Pysy lujana – hartausteksti miehille” on rohkaiseva teksti erityisesti miehille, jotka rukoilevat avioliittonsa eheytymisen puolesta.

Tunnetko itsesi ahdistuneeksi tai levottomaksi? Ovatko päiväsi täynnä pelkoa ja huolta? Vankilassa ollessaan Paavali kirjoitti Filippiläiselle nuorelle seurakunnalle ja kehotti heitä seuraamaan hänen parannuskeinoaan ahdistukseen.

Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä.  Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.
Fil 4:4-7

Ensimmäinen askel Paavalin parannuskeinona ahdistukseen on iloita aina (jae 4). Hän toistaa itseään korostaakseen iloitsemisen tärkeyttä kaikissa olosuhteissa, jotta voi elää elämää ilman ahdistusta. Kyky iloita on yksi Pyhän Hengen hedelmistä: “Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä.” (Gal 5:22-23). Pyydä Pyhää Henkeä täyttämään sinut ylitsevuotavasti näillä hedelmillä.

On mahdollista kukoistaa rasittavien olosuhteiden sekä avioriitojen ja avioeron musertavan painon keskellä. “Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte.” (Jaak 1:2-3). Jeesus sanoi vuorisaarnassaan, että  “Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaissa saatte, on suuri.” (Matt 5:11-12). Paavalin kirje Filippiläisille pursuaa iloa. Ilon henki hallitsee hänen kirjeensä sävyä, vaikka hän kirjoitti heille vankilasta. Siinä on hengen täyteistä elämää!

Seuraava askel Paavalin parannuskeinona ahdistukseen on antaa lempeytenne tulla kaikkien tietoon (jae 5). Kun olet täynnä Herran iloa, asenteesi muita kohtaan muuttuu. Jos olet täynnä Kristuksen rakkautta, on mahdollista osoittaa ystävällisyyttä kaikille ja kaikissa olosuhteissa, jopa niille, jotka ovat loukanneet sinua. Rukous ja Raamatun lukeminen auttavat sinua pukemaan yllesi Kristuksen mielen rakastaen muita niin kuin Hän rakastaa. Kristillinen elämä ei vain muuta sinua vaan myös ihmissuhteitasi. Anna sydämesi Jumalalle ja anna Hänen rakkautensa virrata lävitsesi ystävällisyytenä muita kohtaan, ja erityisesti niitä kohtaan, jotka eniten tarvitsevat Hänen armoaan.

Kolmas askel Paavalin parannuskeinona ahdistukseen on pyytää Jumalalta kiittäen rukouksessa kaikkea, mitä tarvitset (jae 6). Hartaiden rukoustesi ja pyyntöjesi seurauksena saat Jumalan rauhan, joka pitää sydämesi ja mielesi Kristuksessa Jeesuksessa (jae 7). Jumalan rauha on sydämen ja sielun levollisuus, joka tulee Kristukselta: “Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh 14:27). Kun pidät sydämesi ja mielesi Kristuksessa, Jumala varjelee sinut epäilyksiltä ja häiriöiltä, jotka heikentävät varmuuttasi Hänen isälliseen huolenpitoonsa: “Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.” (1 Piet 5:7). Jeesus antaa samanlaisia ohjeita olemaan huolehtimatta, taas vuorisaarnasta:

“Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa? Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! Älkää siis murehtiko: ‘Mitä me nyt syömme?’ tai ‘Mitä me juomme?’ tai ‘Mistä me saamme vaatteet?’ Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.”
Matt 6:25-34

Iloitse aina, tulkoon lempeytesi kaikkien tietoon, älä ole ahdistunut, vaan rukoillen, anoen ja kiittäen saata kaikki pyyntösi Jumalalle. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee sydämesi ja ajatuksesi, niin että pysyt Kristuksessa Jeesuksessa. Ylistys Jumalalle!

Siunausta,
Dennis Wingfield

Rejoice Marriage Ministries

Rakkaat ystävät,
Jos kärsit ahdistuksesta tai muista mielen/tunteiden oireista, ehdotamme, että otat yhteyttä lääkäriisi, jotta voitte keskustella vaihtoehdoista ja apukeinoista. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin rukousta varten, olemme täällä sinua varten.
-Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää miehille suunnattuja Pysy lujana -hartaustekstejä TÄÄLTÄ