Hänen lupaustensa odottaminen

14.1.2019

Hänen lupaustensa odottaminen

Suomennettu hartaudesta: Waiting on His promises (Charlyne Cares Devotion 14.1.2019)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Oletko huutanut apua Jumalalta ja kysynyt “Kuinka kauan minun pitää odottaa, Herra? Kuinka pitkään tässä vielä kestää?” No, Daavidilla oli myös samanlaisia ajatuksia.

Herra, kuinka kauan? Oletko unohtanut minut iäksi? Kuinka kauan peität minulta kasvosi? Kuinka kauan huolet painavat mieltäni ja sydäntäni jäytää tuska? Kuinka kauan viholliseni ovat voitolla?
Ps 13:1-2

Tämä sen takia, että hän tiesi kaiken odottamisesta. Hänet oli voideltu tulevaksi kuninkaaksi, kun hän oli teini-ikäinen. Sitten hän vietti monta vuotta paeten ja piileskellen Saulia, kunnes Jumalan lupaukset kävivät toteen hänen elämässään.

Yhtenä päivänä kiistelin Herran kanssa siitä, että olin jo valmis avioliiton eheytymiseen, olin jo odottanut tarpeeksi kauan ja Hänen pitäisi toimia NYT. Jumala kehotti minua lopettamaan käyttäytymästä niin kuin teini-ikäinen. Hän toi mieleeni tapauksen, jossa kinastelin oman teini-ikäisen lapseni kanssa autolla ajamisesta. Lapseni sanoi, että hän oli pitkä, vahva ja kykeneväinen ajamaan autoa, eikä hän pitänyt siitä, että hänen pitäisi odottaa vielä muutama vuosi ennen kuin saisi ajokortin ja pääsisi ajamaan. Hmm!

Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät.
Matt 7:9-11

Samalla tavalla kuin autoni kuuluu teini-ikäiselleni, mutta en anna hänen ajaa sitä, ennen kuin se on laillista, niin samoin Jumala antaa minun käydä läpi avioliitto-ongelmia, kunnes Hän tuo eheytymisen juuri oikeaan aikaan. Ei ole minun tehtäväni ottaa selvää, milloin Hän tekee sen tai miten Hän tekee sen. Minun tehtäväni on luottaa ja totella. Sitä paitsi Pyhä Henki sanoi minulle, että Hän katselee asioita lintuperspektiivistä; minulla on vain sammakkoperspektiivi.

Kaiken hän on alun alkaen tehnyt hyväksi ja asettanut iäti jatkumaan, mutta ihminen ei käsitä Jumalan tekoja, ei niiden alkua eikä loppua. 
Saarn 3:11

Jumalan ajoituksen odottaminen on niin vaikeaa lihalle. Jos kuitenkin seisot lujana ja olet sinnikäs, Jumala hankkii sinulle oikeuden ajallaan.

Tottahan sitten Jumala hankkii oikeuden valituilleen, jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi. Hänkö viivyttäisi apuaan? Minä sanon teille: hän hankkii heille oikeuden viipymättä. Mutta kun Ihmisen Poika tulee, löytääkö hän uskoa maan päältä?
Luuk 18:7-8

Saattaa näyttää siltä, että puolisollasi menee hyvin, mutta Jumala on suvereeni. Hän voi koskettaa puolisosi sydäntä, eikä mikään ole Hänelle mahdotonta.

Kuin kastelupuro on Herran kädessä kuninkaan sydän, hän ohjaa sen minne tahtoo.
Sananl 21:1

Ei auta viisaus Herran edessä, ei ymmärrys, ei ihmisen harkinta.
Sananl 21:30

Mitä tahansa paholainen rakentaa puolisosi elämässä, kuten esimerkiksi suhdetta toisen henkilön kanssa, se saattaa rakentua nopeasti – se on kuitenkin hauras, koska se rakentuu juoksuhiekalle.

Jos Herra ei taloa rakenna, turhaan näkevät rakentajat vaivaa. 
Ps 127:1

Sinun avioliittosi, jota Jumala rakentaa, vaikkakin hitaasti, on sen sijaan vankka. Se pystyy kestämään myrskyt, sillä se on rakennettu lujalle kalliolle Kristuksessa.

Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.
Matt 7:24-25

Sen toisen henkilön Jumala repii juurineen irti Hänen ajoituksellaan.

Hän vastasi: “Jokainen istutus, joka ei ole minun taivaallisen Isäni istuttama, revitään juurineen pois.”
Matt 15:13

Jumala, joka asetti sinut tälle matkalle, pitää sinusta huolta loppuun asti.

Kuule minua, Jaakobin suku, koko Israelin heimon jäännös! Kuulkaa te, joita olen joutunut nostamaan ja kantamaan hamasta syntymästänne saakka, äitinne kohdusta asti! Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan.
Jes 46:3-4

Joten luota Häneen ja odota Hänen keinojaan, menetelmiään ja ajoitustaan, vaikket ymmärtäisi niitä. Hän kääntää asiat yhtäkkiä ympäri ja kääntää kaiken pahan, joka on kohdannut sinua, hyväksi. Muista, joka päivä olet yhden päivän lähempänä eheytymistä.

Te kyllä tarkoititte minulle pahaa, mutta Jumala käänsi sen hyväksi. Hän antoi tämän kaiken tapahtua, jotta monet ihmiset saisivat jäädä henkiin. 
1 Moos 50:20

Pienimmästäkin tulee tuhatlukuinen heimo, vähäisimmästäkin kasvaa mahtava kansa. Minä, Herra, toteutan tämän äkkiarvaamatta, kun hetki on tullut.
Jes 60:20

Odottaen Hänen lupauksiaan,
Lalitha
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.