Vihaatko syntiä?

25.9.2020

Vihaatko syntiä?

Suomennettu hartaudesta: Do you hate sin? (Charlyne Cares Devotion 24.9.2020)

Synti kuiskii väärintekijän sydämessä niin ettei hän enää pelkää Jumalaa. Synti kiehtoo hänen silmänsä niin ettei hän näe eikä vihaa vikojaan.
Ps 36:1-2

Vihaatko syntiä, joka tuhoaa puolisoasi? Vihaatko ympärilläsi esiintyvää pahuutta? Oletko muuttumassa tunnottomaksi kaikelle ympärilläsi olevalle pahuudelle? Oletko turtunut siihen, mitä kuuntelet tai katsot televisiosta? Me olemme tässä maailmassa, mutta meidän ei tule olla maailmasta. Oletko valmis tekemään muutoksia elämässäsi, samalla kun seisot avioliittosi parantumisen ja eheytymisen puolesta?

Lue tänään Psalmi 36 osana hartaushetkeäsi. Mietiskele ja tutki tätä lyhyttä Psalmia ja vertaa oman puolisosi elämää Jumalan vanhurskauteen. Tuossa Psalmissa jakeessa 2 sanotaan, että ihminen, joka elää kaukana Jumalasta, ei enää pelkää Jumalaa. Jumalattomat eivät vihaa pahaa. Elääkö puolisosi ylpeyden hengessä, valehteleeko hän tai onko hän ahne tai avionrikkoja? Ajatteleeko puolisosi ikinä, että synnillä on seuraukset? Tämä voi vahvistaa sinua rukoilemaan yhä enemmän puolisosi sielun puolesta.

Hänen sanansa ovat pahat ja petolliset, hän hylkää viisauden ja toimii väärin.
Ps 36:4

Entä sinun suhteesi Jumalaan? Oletko luovuttanut sydämesi ja elämäsi Pelastajallesi ja Herrallesi Jeesukselle Kristukselle? Oletko tehnyt tämän tärkeän päätöksen? Kuljetko uskossa, uskoen ja rukoillen, että Jumala koskettaa ja muuttaa puolisosi syntisen sydämen? Missä tahansa oletkin joka päivä, päätä loistaa Herran kirkkautta tässä pimeässä maailmassa ja puhua Jumalan rakkautta ja totuutta muille ihmisille.

Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon.
Ps 36:9

Ole valonlähteenä, minne tahansa menetkin. Herra saattaa haluta, että annat toivoa jollekulle, josta tuntuu toivottomalta omissa olosuhteissaan. Herra, sinun Jumalasi, voi koskettaa ja muuttaa hänen elämänsä! Herra saa aikaan ihmeellisiä kohtaamisia ja tietyt ihmiset voivat puhua puolisollesi ja kertoa Jumalan totuuksia ja Jumalan rakkautta hänelle, niin kuin sinäkin puhut muille ihmisille.

Älä ikinä epäile Herrasi Jeesuksen Kristuksen voimaa. Älä ikinä unohda, että vihollinen on eksyttänyt, houkutellut ja vietellyt puolisosi lankeamaan syntiin ja hän elää nyt pimeydessä, vankilassa, josta hän ei näe tai löydä tietä ulos. Muista Herran, sinun Jumalasi, lupaukset. Puhu ja julista niitä päivittäin!

Mitä tapahtuu puolisosi kotona nukkumaanmenoaikana? Bob sanoisi, että kun hän painoi päänsä tyynyyn, hän muisti kaikki asiat, joita oli tehnyt ja teki edelleen. Hän ei unohtanut lapsiaan tai minua. Hän tunsi vain syyllisyyttä ja häpeää. Kun tuhlaajasi kääntyilee ja pyörii, vihollinen puhuu vain enemmän pahuutta hänen korviinsa ja yrittää saada hänet syvemmälle syntiin. Kun sitten näet puolisoasi, hän näyttää vain vihamielisemmältä ja suuttuneemmalta sinulle. Se ei johdu sinusta, vaan puolisosi elämäntyylistä ja siitä ansasta, jossa hän on. Sinun tulee säteillä Herran rakkautta ja antaa puolisosi tietää, että rukoilet hänen puolestaan, ja että haluat hänet kotiin.

Vuoteessakin hän punoo juoniaan. Hän on tiellä, joka johtaa harhaan, pahaa hän ei kaihda.
Ps 36:5

Tämän takia yksi lempiraamatunkohtani, jonka haluan jakaa odottaville puolisoille, on Jobin kirjassa luvussa 33. Sinun täytyy uskoa, että Herrasi voi puhua sinulle, ja että Hän puhuu puolisollesi säännöllisesti. Sinun ja minun tulee rukoilla kaikkien tuhlaajien puolesta, jotta he tottelisivat Herran kutsua ja seuraisivat Hänen ohjeitaan ja periaatteitaan Raamatusta, välittömästi.

Miksi sinä yhä käräjöit hänen kanssaan? Miksi väität, että hän ei vastaa ihmisen sanoihin? Kyllä Jumala puhuu, puhuu toisenkin kerran, mutta ihmiset eivät sitä huomaa. Unessa, öisessä näyssä hän puhuu. Kun ihminen vaipuu uneen, kun hän nukkuu vuoteellaan, silloin Jumala avaa hänen korvansa ja varoittaa ja uhkaa saadakseen hänet luopumaan pahoista teoista ja karsiakseen hänestä ylpeyden, sillä Jumala tahtoo pelastaa hänet joutumasta hautaan tai juoksemasta keihäiden saaliiksi.
Job 33:12-18

Sitoudutko päivittäin olemaan rukoustaistelija ja esirukoilija puolisosi ja lastesi puolesta? Älä anna vihollisen sanoa sinulle, että olet liian kiireinen, tai että rukous ei muuta mitään, tai että raamatunkohtien rukoileminen ei auta. Ketä sinä kuuntelet? Usko, mitä Jumalan Sana sanoo ja rukoile, että puolisosi pelkäisi Jumalaa ja vihaisi pahaa! Herra ei lakkaa kutsumasta häntä nimeltä, jotta hän katuisi ja kääntyisi pois pahoilta teiltään! Jatka rukoilua!

Hän on lähellä sitä, joka huutaa häntä avuksi, sitä, joka vilpittömästi kääntyy hänen puoleensa. Hän täyttää niiden pyynnöt, jotka häntä pelkäävät, hän kuulee heidän huutonsa
ja auttaa heitä.
Ps 145:18-19

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.