Vangitse kaikki ajatukset

24.8.2018

Vangitse kaikki ajatukset

Suomennettu hartaudesta:
Take your thoughts captive
Charlyne Cares Devotion 24.8.2018

Rakkaat ystävät! Tämä on jo toinen kirje, jonka teille kirjoitan. Molemmissa olen herätellyt ja muistuttanut teitä, joiden ajatukset ovat vilpittömiä, pitämään mielessänne pyhien profeettojen ennalta lausumat sanat sekä apostoleilta saamanne Herran ja Vapahtajan käskyn.
2 Piet 3:1-2

Miten arvioisit omia päivittäisiä ajatuksiasi? Ovatko ne enimmäkseen positiivisia vai negatiivisia? Ovatko ajatuksesi Jumalan sanan ja Hänen lupaustensa mukaisia, vai ovatko ajatuksesi epäilyä, pelkoa ja toivottomuutta olosuhteidesi takia?

Jumalan sana on elävä ja väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme. Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.
Hepr 4:12-13

Rukoilen, että olet oppinut tunnistamaan Saatanan juonet sinua ja perhettäsi vastaan. Saatana hyökkää usein mieleesi. Saatat huomata eläväsi tunteidesi perusteella etkä tosiasioiden perusteella. Niin saattoi käydä myös puolisollesi. Saatana on saattanut houkutella häntä ajatusten kautta ja kuiskinut, että tuolla jossakin on tarjolla jotakin parempaa.

Jeesus kutsui väkijoukon luokseen ja sanoi: “Kuulkaa ja ymmärtäkää. Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee suusta ulos.” …Ettekö käsitä, että se, mikä menee suusta sisään, jatkaa kulkuaan vatsaan, ja sitten se ulostetaan. Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset.
Matt 15:10-11, 17-19

Rukoilen, että päättäisit kulkea uskossa kestävänä ja sinnikkäänä. Olet taistelussa. Sinun tulee taistella avioliittosi puolesta. Muista vihkivalasi. Muista, että avioliittosi on liitto, ei sopimus. Sopimukset voidaan rikkoa. Liittoja ei.

Puolisosi saattaa käyttäytyä järjettömästi tällä hetkellä. Et välttämättä tunnista sitä henkilöä, jonka puolisossasi nyt näet. Voit pysyä lujana, rukoilla ja etsiä Herraa ja Hänen jumalallisia vastauksia kaikkiin ongelmiisi. Olet menossa tulisen koetuksen läpi ja kohtaat avioliitto-ongelmia, joita et ikinä kuvitellut kohtaavasi. Älä luovuta. Älä mene vihollisen juoniin ja huiputuksiin. Puolisosi on sen arvoinen, että taistelet hänen puolestaan nyt, ja palkinto on iankaikkinen. Tarvitsetko viisautta? Pyydä Herralta, niin Hän ohjaa askeleitasi. Kysy Herralta, mitä sinun tulisi oppia tässä avioliiton kriisissä.

Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita miltään kohden. Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta. Mutta pyytäköön uskossa, lainkaan epäilemättä. Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne. Älköön sellainen luulko saavansa Herralta mitään, kahtaalle horjuva ihminen, epävakaa kaikessa mitä tekee.
Jaak 1:2-8

Huomastiko jakeet, joissa puhuttiin epäilemisestä?

Mutta pyytäköön uskossa, lainkaan epäilemättä. Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne. Älköön sellainen luulko saavansa Herralta mitään, kahtaalle horjuva ihminen.

Oletko sinä kahtaalle horjuva? Kahtaalle horjuminen tarkoittaa, että epäröit tai et osaa päättää, mitä sinun pitäisi tehdä.

Saan jatkuvasti kuulla henkilöistä, jotka ovat kahtaalle horjuvia ja epäröivät päätöstään rukoilla avioliitton eheytymistä. Miksi? Heidän ajatuksensa pitävät heitä vankina. He antavat vihollisen täyttää mielensä, eivätkä he ole vanginneet omia ajatuksiaan.

Kun itse huomaan, että näin käy, sanon “Saatana, häivy pois luotani Jeesuksen nimessä!”. Puoliso ei ole vihollinen, vaan Saatana hyökkää avioliittoon. Sitten kannattaa lukea ääneen useampi raamatunkohta, jos mahdollista, ja ylistää Herraa ja muistaa lupaukset Jumalan Sanassa. Tässä on yksi esimerkki lupauksesta, joka auttaa sinua joka päivä ja saat Jumalan rauhan.

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen. Tehkää sitä, mitä olette minulta oppineet ja vastaanottaneet, mitä olette minulta kuulleet ja minusta nähneet. Silloin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.
Fil 4:6-9

Rukoilen, että lakkaat murehtimasta olosuhteistasi. Sinun pitää lopettaa ajattelemasta kaikkia erilaisia olosuhteita päiväsi aikana. Voitko korjata ne murehtimalla tai ajattelemalla niitä? Kysy Herralta, mitä sinun pitäisi tehdä. Jumala puhuu kyllä ja voi vastata sinulle ja säästää sinut paljolta stressiltä ja huolelta.

Rakas ystävä, Vihollinen hyökkää mieleesi ja ajatuksiisi piinatakseen sinua ja haluaa saada sinut luovuttamaan taistelemisen avioliittosi eheytymisen puolesta. Pyydä toistuvasti Pyhää Henkeä puhdistamaan mielesi kaikesta saastasta ja pahoista ajatuksista. Sido Vihollinen. Vihollinen voitetaan Jumalan sanalla ja ylistämällä Herraa.

Voin vakuuttaa sinulle, että myös puolisosi mieltä piinataan. Mutta Jeesuksessa Kristuksessa on vapaus! Sinulle tai puolisollesi voi tulla negatiivisia ajatuksia, mutta kummankaan teistä ei tarvitse vatvoa niitä asioita ja miettiä niitä. Ota auktoriteetti ja vangitse kaikki ajatuksesi. Sitten puhu Jumalan Sanaa!

Taisteluaseemme eivät ole ihmisten aseita, vaan niillä on Jumalan antama voima tuhota linnoituksia. Me kaadamme kumoon järjen päätelmät ja kaiken, mikä nousee ylpeänä vastustamaan Jumalan tuntemista. Me vangitsemme kaikki ajatukset kuuliaisiksi Kristukselle
2 Kor 10:4-5

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.