Vain Jeesus voi tyydyttää

15.9.2018

Vain Jeesus voi tyydyttää

Suomennettu hartaudesta:
Jesus is the only thing that will satisfy us
Charlyne Cares Devotion 13.8.2018

Jeesus ei kutsunut meitä mukavuuteen ja turvallisuuteen. Hän kutsui meidät seuraamaan Häntä vaikeiden asioiden läpi.

Minulla on taas sellainen viikko, että Herra näyttää minulle jatkuvasti tätä samaa aihetta – olla riippuvainen vain Kristuksesta. Onko sinulla ikinä aikoja, jolloin Herra paljastaa sinulle samaa raamatunkohtaa tai aihetta uudelleen ja uudelleen?

En aio valehdella. Kolmannen kerran kun luin raamatunkohdan tai kuulin saarnan Herralle antautumisesta, yritin teeskennellä, etten kuullut sitä. Ugh! Oikeasti, Herra? Haluan vain elää mukavasti. Haluan vain palvella Sinua ja että se olisi helppoa ja mukavaa. En halua enää kipua ja kärsimystä. Eikö elämäni voisi vain olla helppoa?

Herra on minun puolellani, en minä pelkää; mitä voivat ihmiset minulle tehdä?
Ps 118:6

Vain Jeesus voi todella tyydyttää meidät. Tällä hetkellä saattaa tuntua siltä, että rukoilet, toivot ja odotat sitä yhtä asiaa. Yhtä asiaa, joka tuntuisi tyydyttävän. Se saattaa olla eheytynyt avioliitto, vauva tai työpaikka. Saatat saada tuon asian, muttei mene kauan ennen kuin tajuat, ettei se ollut tarpeeksi. Se ei tuo sinulle sitä tyydytystä, jonka luulit saavasi. Nuo asiat eivät ole pahoja, mutta ne eivät vain ole tarpeeksi.

Vain Jeesus voi todella tyydyttää meidät.

Haluan päästä elämässäni siihen pisteeseen, että lakkaan katsomasta siihen seuraavaan asiaan. Haluan, että jokainen tekemäni päätös perustuu valtakunta ensin -periaatteeseen.

Rakastan läheisiäni niin paljon. Minulla on mahtava aviomies ja neljä ihanaa lasta. Minulla on upea suku ja ystäviä, jotka rakastavat minua pyyteettömästi. En halua huolehtia omasta mukavuudestani tai lähimmäisteni mukavuudesta niin paljon, että laitan sen Jumalan tahdon edelle elämässäni. Valtakunta ensin.

Entä jos Jumala pyytää yhtä lapsistani lähetystyöntekijäksi vaaralliseen maahan? Entä jos yksi rakkaistani kuolee traagisesti? Entä jos avioliittoni epäonnistuu? Voinko luottaa Jumalaan?

Herra saattaa kutsua minut pois mukavuusalueeltani. Hän saattaa pyytää minua kärsimään Hänen takiaan. Hänen täytyy ehkä antaa joidenkin asioiden tapahtua minun elämässäni, jotka korottavat Häntä muiden elämässä. Valtakunta ensin. Se on tavoitteeni.

Haluan olla ympärilläni oleville ihmisille esimerkkinä siitä, miltä uskossa eläminen näyttää. En halua kenenkään katsovan minua ja näkevän, kuinka vahva Lori on. Sen sijaan haluan ihmisten katsovan minua ja näkevän Pelastajan vanhurskauden. Pelastajan, joka kantoi minua, silloin kun olin heikko. Pelastajan, joka kuoli minun, kurjan syntisen, puolesta. Haluan ihmisten ympärilläni näkevän, että Jeesus on ainoa asia, joka todella tyydyttää.

En ole varma, kuinka se tapahtuu tulevaisuudessa. En ole varma, mitä Herra kutsuu minut tekemään. Se saattaa olla epämukavaa. Se saattaa aiheuttaa kipua. Se saattaa olla raastavaa.

Kärsimyksiemme tulee muistuttaa meitä siitä, mitä Jeesus kesti ristillä. Kärsimys oli se teko, joka vapautti meidät! Voimme samaistua Jeesukseen kärsimyksissämme. Tarvitsemme Jumalaa!

Haluan asettua niin tarkasti samaan linjaan Luojani kanssa, että lakkaan kysymästä “Milloin? Miksi? Kuinka kauan minun pitää odottaa?” En halua valittaa kärsimyksestä, vaan haluan ymmärtää, kuinka Herra voi käyttää sitä tuodakseen ihmisiä Hänen luokseen.

Jeesus ei ikinä hylkää.

Hän pystyy siihen.

Hän ei tee virheitä.

Jos kamppailet epäilyksen kanssa tai ajattelet, että Herra on hylännyt sinut – ei Hän ole. Hän ei voi epäonnistua. Hän näkee sinut. Hän tietää sydänkipusi.

Toiset kerskuvat sotavaunuistaan, toiset hevosistaan, mutta me kutsumme avuksi Herran, Jumalamme, nimeä.
Ps 20:8

Huuda tänään avuksi Jeesusta ja pyydä Häntä antamaan sinulle kärsivällisyyttä ja luottamusta hyväksyä se tosiasia, että Hän on ainoa asia, joka tyydyttää sinut. Pyydä Herraa varustamaan sinut olemaan kärsivällinen, kun odotat Häntä. Jos avioliittosi eheytyisi tänään, se ei toisi sitä tyydytystä, jota haluat. Tyydytys ja rauha voi tulla vain Jeesukselta Kristukselta. Odota Hänen täydellistä ajoitustaan. Avioliittosi voi olla ihmeellisempi kuin ikinä kuvittelit, kun se paranee Jeesuksen kautta eikä niiden asioiden kautta, joita itse yrität järjestellä.

Sinusta on maksettu suuri hinta. Pelastajamme veri. Hän kesti kärsimyksen ja kivun, jota emme voi koskaan käsittää. Hän rakastaa sinua niin paljon. Älä anna sen totuuden kadota tuskaasi. Vain Jeesus voi todella tyydyttää meidät.

Herra, auta meitä olemaan niin keskittyneitä Sinuun, että lakkaamme huolehtimasta siitä, mitä Sinä olet pyytänyt meitä kestämään. Anna muiden nähdä Sinut elämässämme. Anna minulle uskoa nähdä asiat niin kuin Sinä ne näet. Anna minulle uskoa luottaa siihen tiehen, jonka olet minulle asettanut, vaikken näe, mihin olemme menossa. Aamen.

Siunauksin,
Lori
Rejoice Marriage Ministries

 

Kaikki raamatunkohdat ovat vuoden 1992 käännöksestä, ellei toisin mainittu.