“Teitkö yhtään valealoitusta kotiin päin?”

26.3.2019

“Teitkö yhtään valealoitusta kotiin päin?”

Suomennettu hartaudesta: “Did you make any false starts toward home?” (Charlyne Cares Devotion 26.3.2019)

Tämän päivän kirjoitus on Bobilta, joka oli tuhlaaja, joka palasi takaisin kotiin. Menimme uudelleen naimisiin ja olimme naimisissa vielä 23 vuotta ennen kuin Herra otti hänet Taivaan kotiin. Bob kirjoitti 19 kirjaa tuhlaajan näkökulmasta noiden kahden vuosikymmenen aikana avioeromme ja uudelleen avioitumisemme jälkeen. –Charlyne

Kyllä tein, ja RMM:n tuoman kokemuksen perusteella luulen, että suurin osa kotiin palanneista ja sinne jääneistä tuhlaajapuolisoista on kokenut muutaman “valealoituksen” ennen avioliittonsa eheytymistä. Pyhä Henki vetää kovasti kotiin päin, mutta vihollinen nykäisee takaisin päinvastaiseen suuntaan.

Havainnollistaakseni asiaa, voisin sanoa, että se on vähän niin kuin kaksi poikaa leikkisi köydenvetoa leikkikentällä. Juuri kun yksi näyttää olevan voitolla, toinen vetää köydestä kunnon nykäisyn ja kaikki on taas lähtötilanteessa. Älä kuitenkaan ajattele, että Jumalasi olisi voimataistelussa Saatanan kanssa. Puolisosi on köyden toisessa päässä ja vihollinen toisessa päässä. Avioliittosi on siinä keskellä, ja voittaja saa sen.

Me olimme eronneet. Minulle oli tarjottu töitä kaupungin ulkopuolelta. Olin lopettanut paikallisen työni ja olin purkamassa vuokrasopimusta yksiöstäni. Yhtäkkiä kaupungin ulkopuolelta tuleva tarjous olikin kyseenalainen. Minulle sanottiin, että muutaman päivän sisällä saisin tietää, oliko tarjous vielä voimassa. Olin siis työtön, eikä minulla ollut paikkaa, jossa asua. Tuon epävarman puhelun jälkeen ensimmäinen ajatukseni oli, että “Jos tämä kaikki epäonnistuu, muutan kotiin.”

Miksi harkitsin kotiinpaluuta? Koska vaimoni oli sanonut, että ovi kotiin olisi aina auki minulle olosuhteista riippumatta, milloin tahansa. Soitin hänelle ja selitin ongelmani. Jo ennen puhelinsoittoa tiesin varmasti, mikä hänen vastauksensa olisi, koska hän oli kertonut sen minulle – niin sanoissa kuin teoissa. Tietääkö sinun tuhlaajapuolisosi, että on tervetullut takaisin kotiin? Jos niin, sopivatko tekosi yhteen sanojesi kanssa?

Yksi lannistavimmista aiheista päivittäisessä työssämme on kohdata ihmisiä, jotka seisovat avioliittonsa puolesta vain pinnallisesti. On turhauttavaa, kun odottava puoliso sanoo näin:

“Kyllä, seison avioliittoni puolesta, mutta käyn myös avioero-ryhmässä, koska se parantaa itsetuntoani. Olen aktiivinen seurakunnan Sinkkujen Järjestössä, jotta voin olla muiden ihmisten kanssa. Käyn ulkona, mutta ei se oikeastaan ole treffailua. Hän seisoo myös avioliittonsa puolesta ja ymmärtää kyllä. Olen epäonnistunut moraalisesti, mutta vain pari kertaa. Ja sitäpaitsi Jumala ymmärtää tarpeeni. Hän ei halua, että olen onneton. Olen niin kiireinen, että poistin itseni “Charlyne Cares” -sähköpostilistalta. Ne täyttivät sähköpostini. Yritän muistaa rukoilla matkalla töihin, paitsi jos radiosta kuuluu jotain kivaa. Lopetin kuitenkin rukoilemisen puolisoni puolesta ja annan vain Jumalan hoitaa kaiken.

Vihkisormukseni? En pidä sitä, koska Jumala saattaa tuoda elämääni jonkun, joka sitten luulisi että olen naimisissa, eikä hän lähestyisi minua. Luulen tietäväni, missä sormukseni ovat, sitten kun puolisoni tulee kotiin. Sitten on kyllä aikaa etsiä ne, koska olen tehnyt listan asioista(sen perusteella, mitä kaikki ovat sanoneet minulle), joita puolisoni pitää tehdä, ennen kuin voin päästää hänet kotiin.

Kysyit, minkä raamatunkohdan Jumala on antanut minulle viimeksi. Ei Hän puhu minulle. Seison avioliittoni puolesta, mutta jos “exäni” saa vauvan tai menee naimisiin sen toisen henkilön kanssa, minä olen vapaa, koska niin sanotaan siinä jossakin raamatunkohdassa, jota en nyt muista. Sitä paitsi kaikki sanoivat minulle yhdessä nettikeskustelussa, että etsisin jonkun toisen. Jumala kuitenkin eheyttää avioliittoni pian, koska asetin Hänelle aikarajan.”

Onneksi nämä kaikki asiat eivät tulleet yhdeltä ja samalta henkilöltä, tai muuten minulle olisi saattanut tulla kohtaus numero 7. Tämä oli kooste siitä, mitä kuulemme joka päivä niiltä miehiltä ja naisilta, jotka väittävät seisovansa avioliittonsa puolesta.

HERÄTYS! Jos loukkasin sinua, odottavaa puolisoa, noilla kommenteilla, en pyydä anteeksi. Tuhlaajamiehemme ja -naisemme ovat matkalla helvettiin, elävät synnissä ja juoksevat karkuun Kristukselta. Toiset taas seisovat ja pysyvät Jumalan kanssa ja rukoilevat puolisonsa pelastuksen puolesta.

Herra lähettää tuhlaajapuolison kotiin odottavan puolison luokse, joka on myyty Hänelle, ja joka on valmis vastaanottamaan loukkaantuneen ja haavoittuneen tuhlaajapuolison kotiin missä kunnossa ja missä olosuhteissa tahansa.

Myös sinun puolisosi tekee valealoituksen kotia kohti. Kun niin tapahtuu, sinun pitää olla aina valmiina tehostamaan rukouksiasi, hengellisiä sota-aseitasi, aikaasi Herran kanssa, sekä seisomista ja pysymistä Hänen kanssaan.

Omassa valealoituksessani vihollinen nykäisi köyttä omalta puoleltaan ja sain sen työpaikan. Toinen nainen auttoi minua muuttamaan. Luovuttiko Charlyne kaiken tämän jälkeen? Tiedät loput tarinasta! Voin vakuuttaa sinulle, että kun tuon tapahtuman jälkeen tiesin olevani tervetullut kotiin, minulle alkoi tulla valealoituksia jatkuvalla syötöllä. Lopulta tottelin sitä, mitä Pyhä Henki oli kehottanut minua tekemään jo kahden vuoden ajan.

Puolisosi saattaa olla myös manipuloitavissa kotiin, mutta se ei ole Jumalan suunnitelma. Jos teet näin, se ei ole valealoitus; se on sakkaus, ja tiedäthän mitä sakkaaville lentokoneille tapahtuu – ne putoavat. Herra haluaa muuttaa sinut ensin, sitten puolisosi. Hän haluaa rakentaa avioliittosi uudelleen lujalle kalliolle Jeesuksessa Kristuksessa.

Jos tuhlaajapuolisosi tekee valealoituksen kotiin ja sitten perääntyy tai katoaa, pysy lujana ja iloitse, koska Jumala tekee työtään vastahakoisessa puolisossasi.

Huomaan siis, että minua hallitsee tällainen laki: haluan tehdä hyvää, mutta en pääse irti pahasta. Sisimmässäni minä iloiten hyväksyn Jumalan lain, mutta siinä, mitä teen, näen toteutuvan toisen lain, joka sotii sisimpäni lakia vastaan. Näin olen ruumiissani vaikuttavan synnin lain vanki. Minä kurja ihminen! Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Herramme Jeesuksen Kristuksen tähden!
Room 7:21-25

Koska Hän elää,
Bob Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Bobin kirjoituksia TÄÄLTÄ