Taakan kantaminen

21.3.2023

Taakan kantaminen

Suomennettu hartaudesta: The long haul (Charlyne Cares Devotion 17.3.2023)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Kiittäkää Herraa! Hän on hyvä. Iäti kestää hänen armonsa. 
Ps 136:1

Ylistys Hänelle siitä, että Hänen armonsa kestää ikuisuuden, sillä joskus tuntuu siltä, että tämä kestää ikuisuuden… aviomieheni odottaminen… avioliiton puolesta seisominen. Mutta odotas! Enkö minä suostunut tähän? Enkö luvannut Jumalalle ja itselleni, että tekisin sen? Että kantaisin taakkani loppuun asti?

Joinakin päivinä taakka tuntuu kevyemmältä kuin toisina päivinä. Miksi? Koska jaan sen Hänen kanssaan! Ja koska noina päivinä tajuan, että Hän itse asiassa hallitsee koko asian ja minä voin rentoutua. Tilanteeni ei tarvitse olla ollenkaan raskas, jos vain muistan sen. Ja jos pitäisin etuoikeutena sitä, mitä olen tekemässä.

Mitä oikeastaan olen tekemässä? No, voisin sanoa sen näin. Tottelen Herraani. Hän on tehnyt täysin selväksi sen, mitä Hän haluaa ja odottaa minulta. Hän on kutsunut minut tähän. Eikä minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin seurata Hänen haluaan, joka pohjimmiltaan on Hänen tahtonsa. En voi poiketa siltä tieltä, jolle Hän on asettanut meidät kulkemaan yhdessä.

Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi. Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani! Sinuun minä luotan aina.
Ps 25:4-5

“Yhdessä” tarkoitti ennen minua ja aviomiestäni. Sitten minä jätin hänet, kun aikuinen poikamme meni taivaaseen hoidettuamme häntä monta kuukautta. Tragedia sai yhteytemme katkeamaan ja minä pakenin. Lähdin ja aioin päättää avioliittomme, mutta sain oman Damaskoksen tien kokemukseni ja Jumala herätti minut. Vuoden jälkeen aviomieheni otti minut takaisin ja jätti naisen, jonka hän oli tavannut poissaollessani. Myöhemmin hän muuttikin suuntaansa ja nyt avioeromme on pian astumassa voimaan.

Jumala on ollut uskollinen ja todellinen. Hän on tehnyt ihmeitä oikeussalin sisä- ja ulkopuolella. On tullut ihmeellisiä ja oikeaan aikaan olevia merkkejä, ihmeitä ja lupauksia. Olen saanut mahdollisuuksia, jotka olivat selkeästi Jumalan siunauksia. Liian monta Jumalan “sattumaa” laskettavaksi. Todistukseni ällistyttää muita ja olen itse kaikista hämmästynein. Olen nöyrtynyt ja rakastan Häntä niin paljon. En vaihtaisi tätä mihinkään. Kipu on kaiken sen arvoista. Ylistän Häntä jatkuvasti!

On selvää, että Herra tekee työtään. Näen aviomieheni sydämen pehmenevän, mutta silti avioeropäätös häämöttää. Avioero? Miten muuten Jumala voisi saada huomioni? Miten muuten Hän voisi muuttaa minua? Miten muuten Hän voisi osoittaa minulle Hänen voimansa? Miten muuten voisin saada mahdollisuuden olla täysin tottelevainen ja uskoa asioihin, jotka eivät käy järkeen omassa mielessäni (irtisanoa asianajajani ja mennä oikeuteen kahdesti, niin että Herra on Neuvonantajani)? Vain silloin Hän pystyi osoittamaan Hänen voimansa muiden edessä ja olemaan se muuttaja ja järisyttäjä, joka Hän on!

Jatketaan sitä, että annetaan Herramme järisyttää asioita.

Hänen äänensä pani silloin maan järisemään, ja nyt hän on luvannut: — Vielä viimeisen kerran minä panen maan järkkymään, enkä vain sitä, vaan myös taivaan. 
Hepr 12:26

Olen sanonut aviomiehelleni, etten voisi ottaa vastaan hänen rakkauttaan tai rakastaa häntä tai itseäni ennen kuin rakastaisin Jumalaa. Tämä on saanut aikaan sen, että olen saanut tietää, kuinka paljon Herrani todella rakastaa minua. Ja nyt on niin helppoa rakastaa Häntä takaisin.

Uskon Herrani lupauksiin. Hän on antanut minulle toivoa… ja voimaa seurata Häntä… ja uskoa Häntä ja luottaa Häneen… ja voimaa olla uskossa.

Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä. 
Hepr 11:1

Kiitollisena kantaen taakkaani Hänen kanssaan,
Ruth
Arizona, USA
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.