Sinun ainutlaatuinen polkusi

18.10.2019

Sinun ainutlaatuinen polkusi

Suomennettu hartaudesta: Your unique path (Standing Firm Men’s Devotional 12.10.2019)

“Pysy lujana – hartausteksti miehille” on rohkaiseva teksti erityisesti miehille, jotka rukoilevat avioliittonsa eheytymisen puolesta.

Tämä teksti alkaa vähän pimeästä paikasta, mutta pysy silti mukana; pimeyteen pitää saada valoa, eikä antaa sen pysyä piilossa.

Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä, kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa.
Room 5:3-4

Juhlin vähän aikaa sitten viidennettä häävuosipäivää, jonka vaimoni on jättänyt välistä. Sanon, että juhlin, mutta tarkemmin sanottuna pitäisi sanoa, että kestin. Minun täytyy todella kamppaila yhden RMM:n perusohjeiden kanssa, nimittäin iloitsemisen kanssa. Minun on todella vaikeaa iloita kärsimyksissä. Todellakin ymmärrän kärsimyksen arvon, mutta kamppailen sen “iloitsemisosion” kanssa. Olen todella analyyttinen ja katson usein asioita eri näkökulmasta. Kun minulla on huono päivä/päiviä/viikko, sisäinen kamppailuni menee enemmän tällä tavalla:

  1. Tunnistan, että tämä on vihollisen hyökkäys.
  2. Tiedän, että Jumala on minun kanssani.
  3. Tiedän, että minulla on kaksi tapaa selviytyä tästä:
    a. Optimistisesti: “Vaikka asiat menisivät kuinka pahaksi, ja vaikka Saatana saa minut maahan ja potkii minua, Jumala nostaa minut ylös ja saa minut takaisin raiteilleni.”
    b. Pessimistisesti: “No jes, taas tulee uusi hyökkäys. No, kai minun pitää painaa pääni alas, purra hampaat yhteen ja kestää se… koska sitä minun on tarkoitus tehdä, kestää kärsimykset ja lopulta Jumala auttaa.”

Huomaa, että molemmat näistä prosesseista saavat minut pimeän laakson läpi, mutta toinen tapa on selkeästi positiivisempi kuin toinen.

Nostan tämän asian esille, koska haluan toistaa, ettei ole vain yhtä onnistunutta tapaa seisoa puolisosi puolesta. Haluan olla rehellinen joidenkin erityisten kamppailujen kanssa, jotka saattavat olla tuttuja myös sinulle. Kamppailen itsemurha-ajatusten kanssa. Vihollinen haluaa muistuttaa minua siitä, että kuolema olisi välitön helpotus tuskaani. Hänestä on mukava lähettää luokseni ihmisiä, jotka yrittävät rakastavasti kertoa minulle, että “Ehkä Jumalalla on parempia suunnitelmia sinulle jonkun toisen kanssa.” Joskus vihollinen käyttää jopa eheytyneitä avioliittoja (jotka ovat korjaantuneet nopeammin kuin omani) saadakseen minut epätoivoon. Hän haluaa näyttää minulle muita onnellisia perheitä, ja siitä seuraa ajatuksia “Miksi minä en saa onnellista perhettä.” Ja suurin kamppailuni kaikista on ajan kanssa.

Pietari kääntyi katsomaan taakseen ja näki, että heidän perässään tuli Jeesuksen rakkain opetuslapsi, se, joka aterialla oli nojannut hänen rintaansa vasten ja kysynyt: “Herra, kuka se on? Kuka sinut kavaltaa?” Hänet nähdessään Pietari kysyi Jeesukselta: “Entä hän, Herra?”
Joh 21:20-21

Yllä olevassa kohdassa Pietari yrittää vertailla Jeesuksen suunnitelmaa hänelle itselleen ja Jeesuksen suunnitelmaa Johannekselle. Jeesuksen vastaus on periaatteessa “Mitä se sinulle kuuluu, mitä Johannes saa? Minä määrään tässä ja sinun tulee suorittaa ne tehtävät, jotka minä annan sinulle.” Juuri tällaista logiikkaa Saatana on käyttänyt vahvistamaan hyökkäyksiään minua kohtaan. Vähän aikaa sitten sain olla todistamassa ensimmäistä avioliiton eheytymistä (jonka puolesta erityisesti rukoilin), ja eheytymisessä kesti vain kuukausia. Olin heti iloinen heidän puolestaan, mutta ajatukset hiipivät pian mieleeni “He eivät edes seuranneet Jumalaa.” “Minä olen odottanut monta vuotta!” “Jumala, miksi sinä voit korjata heidän ongelmansa vain kuukausissa, kun minun ongelmani ei ole ratkennut edes kuinka monen vuoden jälkeen?” Vähän aikaa sitten minulla oli myös henkinen kamppailu, kun vertasin itseäni Jobiin. Alussa minun tarinallani oli vain ohimenevä yhtäläisyys Jobin tarinan kanssa, mutta vuosi toisensa jälkeen näyttää siltä, että Jumala antaa Saatanalle enemmän ja enemmän hyökkäysmahdollisuuksia minua vastaan siihen pisteeseen asti, että minä itse asiassa ajattelin “Luulen, että haluaisin vaihtaa paikkoja Jobin kanssa. Hänkin kärsi paljon pahoja asioita, mutta hänen hyökkäyksensä kuulostavat siltä, että ne kaikki tulivat suhteellisen nopeasti verrattuna omiini, ja kuulostaa myös siltä, että hänen helpotuksensa tuli nopeammin kuin minun.”

Vihollinen haluaa kääntää ajatuksemme sisäänpäin, niin että alamme säälimään itseämme. Se voi saada meidät nopeasti sellaiselle tielle, ettemme huomioi niitä lupauksia, joita Jumala on antanut meille Sanassaan, unissa, merkeissä ja jopa profetioissa. Tässä kohtaa Charlynen lempiaihe päiväkirjan pitämisestä astuu kuvioihin. Kun huomaan olevani pimeimmässä paikassa ajatusteni kanssa, pakenen päiväkirjani luokse ja alan lukemaan kaikista niistä kerroista, kun Jumala on tehnyt asioita ja osoittanut minulle, että Hänellä on kaikki hallussaan. Koska olen odottanut niin monta vuotta, niin voin vakuuttaa sinulle, että listani on kasvanut melko kattavaksi. Kaksi lempiraamatunkohtaani, jotka tuovat minulle toivoa, ovat:

Näky odottaa vielä toteutumistaan, mutta määräaika lähestyy joka hetki, se hetki tulee vääjäämättä. Jos se viipyy, odota, näky toteutuu varmasti ja ajallaan.
Hab 2:3

Minä hyvitän teille ne vuodet, jolloin sadon söivät sirkat ja niiden toukat, vaeltajasirkat ja kalvajasirkat, tuo suuri sotajoukko, jonka lähetin teidän kimppuunne. Te saatte syödä ja tulette kylläisiksi, te ylistätte Herraa, Jumalaanne, joka on tehnyt ihmeellisiä tekoja teidän hyväksenne. Minun kansaani ei enää koskaan pilkata.
Joel 2:25-26

Kerroin tämän kaiken, koska haluan sinun ymmärtävän, että jokaisella meistä oma ainutlaatuinen tie eheytyneeseen avioliittoon. Siinä saattaa olla samankaltaisuuksia muiden kanssa, mutta älä anna eroavaisuuksien tai ikävien kohtien saada sinua ajattelemaan, ettet pääsisi maaliin asti. Minulle aika on suurin viholliseni ja se on rasittanut minua monet kerrat. Kuitenkin joka kerta Jumala on ollut uskollinen ja nostanut minut ylös ja täyttänyt astiani, niin että olen jatkanut odottamista. Koska tämä tapahtuu uudestaan ja uudestaan, se on suurin todistus minulle siitä, että Jumala on se, kuka Hän sanoo olevansa, ja että Hän todellakin hallitsee avioliittovaikeuksissamme.

Jatka kohti voittoa,
Zak
Pennsylvania, USA
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää miehille suunnattuja Pysy lujana -hartaustekstejä TÄÄLTÄ