Pysyä kurssissa – jatkuva kierre

5.3.2019

Pysyä kurssissa – jatkuva kierre

Suomennettu hartaudesta: Staying the course – the continual spin (Charlyne Cares Devotion 4.3.2019)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Avioliiton puolesta seisominen ei sovi heikkosydämisille vaan niille, joilla on Jumalan sydän. Kamppailen päivittäin yrittäessäni selvittää, onko minut todella kutsuttu tähän. Olemme aviomieheni kanssa olleet naimisissa kahdesti ja eronneet kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Jumala eheytti avioliittoni vuoden jälkeen ja pysyimme yhdessä 14 vuotta. Silloin minulla ei ollut Rejoicea, mutta minulla oli Jumala. Rukoilin, minulla oli rukousystäviä ja seisoin, vaikken tiennyt, mitä avioliiton puolesta seisominen oli. Minä vain tunsin sen. Tällä kertaa, en ole varma miksi, mutta paholainen iskee minua lujaa. Mietin, miksi perättäinen jatkuva kierre, miksei ole läheisyyttä tai edes yhteydenpitoa, miksi hän saa jatkaa avioliiton ulkopuolisessa suhteessa tyttöystävänsä kanssa, miksi hän saa olla onnellinen ja minä olen eristyksissä. Yritätkö kertoa minulle jotakin, Jumala? Onko minun tarkoitus päästää irti vai pysyä?

Hiusteni lähteminen (alopecia) ja aivoleikkaus paiseen takia aikuisiällä, minun jatkuva kierteeni, saivat minut menettämään tunteen siitä, kuka olen. Ajattelin, että jos olisin täydellisen painoinen, jos hiukseni olisivat kauniisti laitetut, jos hampaani olisivat supervalkoiset, ja jos minulla olisi Pinterestin mukaan täydellinen asukokonaisuus, niin sitten kaikki ajattelisivat, että minulla on elämä hallinnassani, ja että olisin kaunis ja arvokas. Havaintokykyni oli vääristynyt.

Älkää pitäkö tärkeänä ulkonaista kaunistusta, älkää hiuslaitteita, kultakoruja tai hienoja vaatteita. Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta: salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista.
1 Piet 3:3-4

Jatkuvat kysymykset “Miksi en ole tarpeeksi hyvä. Miksi hänen syntinsä näyttää niin paljon paremmalta kuin minun syntini? Miksi, Herra? Miksi minusta tuntuu, etten ole tarpeeksi hyvä ja puolisoni rakkauden arvoinen, hänen, jonka nyt joku väärennös on ottanut vangikseen?”

Kauneus on katsojan silmässä, niin kuin sanotaan. Tiedän, että minun katsojani on Jumala ja Hänelle minä olen arvokas ja hyväksytty. Pääni ymmärtää tämän, mutta se on sydämeni, joka kamppailee asian kanssa. Se, mikä näytti kiroukselta, kaljuuntuminen 21-vuotiaana ja aivopaise kuluneen vuoden aikana, mikä taloudellisesti ja fyysisesti hajotti minut, on lopulta alkanut tuomaan minulle niin paljon iloa. Tyhjiössä löysin suuruuden. En enää häpeä sitä, että ihmiset näkevät minut sellaisena kuin olen. Olen löytänyt todellisen minäni. Minusta tuntui niin pitkään, että minun pitäisi elää yhteiskunnan kauneusihanteiden mukaan. Oli todella vaikeaa tulla tähän pisteeseen ja olla se, kuka nyt olen. Me kaikki joudumme myrskyihin ja koettelemuksiin elämissämme. Eivätkä vaikeudet määritä meitä vaan se, miten me päätämme käsitellä ne.

Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.
Ps 139:13-15

Siinä jatkuvassa kierteessä, jonka tunnet elämässäsi, voit kuitenkin tietää, että Jumalalla on hallussaan pysäytysnappi. Sinun aikasi tulee vielä. Pysy kurssissa ja tiedä, että Jumala saattaa jatkuvan kierteen täydelliseen pysähtymiseen. Olen oppinut, että tragediassa on kauneutta, ja että elämän raakuudesta puhuminen itse asiassa vahvistaa muita. Olen niin kiitollinen siitä mahdollisuudesta, että voin vaikuttaa jonkun toisen elämään ja puolustaa avioliiton puolesta seisomista – kerran eheytyneenä ja nyt odottaen uutta eheytymistä. Siinä on niin monia eri puolia ja hiusten tai vartalon muodot eivät määritä sitä, onko arvokas vai ei. Sen sijaan avioliiton puolesta seisomisessa on kyse luonteesta, Jumalan luonteesta.

Toivon, että muistaisimme kaikki rakastaa itseämme kierteessä. Sinun luonteesi ja halukkuutesi tottelevaisuuteen, olitpa kuinka heikkona tahansa, todella osoittavat todellisen kauneutesi ja synnyttävät sen, mitä Jumalan Sanassa on luvattu.

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. 
Jer 29:11

Rakkaudella,
Pam
Tennessee, USA
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.