Pyhä Henki, anna voimaa

20.9.2019

Pyhä Henki, anna voimaa

Suomennettu hartaudesta: Holy Spirit empower me (Charlyne Cares Devotion 20.9.2019)

…”Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä.”
Ap.t 1:4-5

Kysymys: Oletko voittoisa joka päivä kohdatessasi erilaisia koetuksia ja koettelemuksia? Miten pystyt siihen?

Vastaus: Pyhän Hengen voimalla.

Kysymys: Mistä tiedät, miten käsitellä kohtaamasi olosuhteet?

Vastaus: Pyhän Hengen voimalla. Etsi Hänen ohjeitaan ja vastauksiaan ja päätä seurata Hänen teitään. Kysy Pyhältä Hengeltä kysymyksesi ja kuuntele sitten Hänen lempeää ääntään. Hän voi olla huolehtijasi ja puolustajasi. Pyhä Henki voi puhua sydämeesi ja ohjata askeleitasi joka päivä.

Kysymys: Miten voit kohdata jokaisen päivän, kun olet yksin ilman puolisosi apua?

Vastaus: Tietämällä, kuka sinä olet Kristuksessa. Kun hyväksyt Jeesuksen Kristuksen pelastajaksi, sinulla on myös Pyhä Henki, joka elää sisälläsi. Tiedätkö, että Pyhä Henki elää sinussa? Pyhällä Hengellä on suunnitelma ja tarkoitus sinulle joka päivä. Pyydä viisautta ja ymmärrystä ja Hän antaa sinulle jumalallista apua.

Te ette kuitenkaan elä oman luontonne vaan Hengen alaisina, jos kerran Jumalan Henki asuu teissä. Mutta se, jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei ole hänen omansa.
Room 8:9

Herrasi haluaa sinun kulkevan voittajana odottaessasi Hänen tekemää ihmettä avioliiton eheytymisessä. Oletko hyvä vai huono todistaja Herrasta? Herralla on vastaus elämällesi ja Pyhä Henki antaa sinulle voimaa sen suorittamiseen. Sinun tulee tietää, että Pyhä Henki on sinussa ja tulee olemaan kanssasi ja auttaa sinua elämäsi jokaisena päivänä. Puhutko Puolustajalle päivittäin?

Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä.
Joh 14:15-17

Jeesus kutsui Pyhää Henkeä “toiseksi Puolustajaksi”. Sana puolustaja on kreikaksi “parakletos”, joka tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, joka vaeltaa mukana ja auttaa. Miten voimallinen sana! Tämä tarkoittaa sitä, että Hän on sinun Puolustajasi, Vahvistajasi, Lohduttajasi, Auttajasi, Neuvojasi, Asianajajasi, Välimiehesi, Liittolaisesi ja Ystäväsi. Mieti, miten paljon viisautta ja ymmärrystä kanssasi elää joka päivä. Sinun ei tarvitse kysyä muilta, vaan voit polvistua ja kysyä Pyhältä Hengeltä suuntaa.

Henkilökohtaisesti voin sanoa, että opin kaikesta siitä, mitä Pyhä Henki voi tehdä, kun seisoin avioliittoni puolesta monta vuotta sitten. Et pysty seisomaan lujana ja olemaan vahva Herrassa, kulkemaan uskossa ja luottamaan Herraan kaikissa olosuhteissa ilman Pyhän Hengen voimaa sisälläsi.

Kun ymmärrät Pyhän Hengen voiman –

Pystyt kulkemaan voitokkaana kristittynä ja tietämään, ettet ole koskaan yksin. Pystyt puhumaan Pyhälle Hengelle koko ajan.

Voit rukoilla puolisosi pelastuksen puolesta ja että hän saisi Pyhän Hengen voiman, kun antaa elämänsä Jeesukselle Kristukselle.

Silloin aviomiehesi tai vaimosi pystyy sanomaan “ei” houkutuksille, jotka tulevat pahalta, paholaiselta. Puolisosi pystyy lopettamaan yhteydenpidon toisen henkilön kanssa kun hän tietää, että Pyhä Henki antaa hänelle voiman katkaista, murskata ja tuhota kaikki tulevat yhteydet mihinkään synnillisiin suhteisiin.

Uskon, että monet kristityt elävät lannistunutta elämää, koska he eivät tunne Jumalan totuuksia eivätkä sitä Pyhän Hengen voimaa, joka elää heidän sisällään. Minä pyydän Pyhää Henkeä koko ajan jatkuvasti “täytä minut, Herra, tarvitsen enemmän Sinua.” En pysty tekemään mitään ilman Pyhän Hengen voimaa. Antaako Pyhä Henki sinulle voimaa?

Katsokaa siis tarkoin, miten elätte: älkää eläkö tyhmien tavoin, vaan niin kuin viisaat. Käyttäkää oikein jokainen hetki, sillä tämä aika on paha. Älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto. Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.
Ef 5:15-20

Taivaan Isä, minä kiitän sinua pelastuksestani. Herra, tunnustan ja teen parannuksen kaikista tunnustamattomista synneistä ja jopa vihasta, anteeksiantamattomuudesta ja kaikesta katkeruudesta, jota minulla on siitä, kun puolisoni ei tule kotiin (puhu Herrallesi muista synneistäsi, joiden kanssa kamppailet). Kiitos, Herra, kun annat minulle anteeksi syntini. Luovutan koko elämäni Sinulle: mieleni, tahtoni ja tunteeni sinulle. Herra, haluan elää elämääni Pyhän Hengen voimassa. Herra, opeta minulle Sinun Sanastasi, että Sinä olet antanut meille Pyhän Hengen olemaan kanssamme koko ajan. Rukoilen, että täytät minua enemmän Sinulla joka päivä. Kiitos, Herra. Otan vastaan Pyhän Hengen täyteyden uskossa niin kuin vastaanotin pelastukseni. Kiitos, Herra, kun pelastit sieluni ja annoit minulle Pyhän Hengen voiman elää voitokasta kristityn elämää päivittäin. Tätä rukoilen Jeesuksen nimessä. Aamen.

Oletko pyytänyt Jeesusta Kristusta tulemaan Pelastajaksesi ja Herraksesi? Voit tietää varmaksi, että Jeesus Kristus on sydämessäsi, jos teet parannuksen ja pyhität elämäsi. Sinun täytyy vain tunnustaa syntisi ja tehdä parannus. Jos haluat ymmärtää paremmin, kuinka teet Jeesuksen elämäsi Herraksi, käy täällä.

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.