Pidätkö yllä naamiota?

9.4.2021

Pidätkö yllä naamiota?

Suomennettu hartaudesta: Are you wearing a mask? (Charlyne Cares Devotion 7.4.2021)

Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset, Herra, turvani ja lunastajani.
Ps 19:14

Seisotko avioliittosi eheytymisen puolesta? Elätkö uskossa? Uskotko Jumalan voimaan ja siihen, että Hän voi ja pystyy herättämään henkiin kuolleen avioliittosi?

Miten käyttäydyt kotona? Ehkä menetät välillä malttisi. Voi olla helppoa luisua elämään niin, että käyttäytyy erilailla eri ihmisten läsnäollessa. Herra haluaa tehdä sinusta uuden luomuksen. Hän voi auttaa sinua hillitsemään itsesi.

Joka suutaan ja kieltään varoo, varjelee itsensä ahdingoilta.
Sananl 21:23

Tämän pandemian alusta lähtien ei ole ollut hälyttävää nähdä kaikkialla ihmisiä, joilla on maski päässä. Vielä yli vuosi sitten olisi ollut epätavallista nähdä jollakin maski Yhdysvalloissa.

Ehkä olet pitänyt yllä näkymätöntä maskia jo kauan ennen kuin kuulimme pandemiasta. Oletko sama ihminen töissä ja kotona, vai laitatko yllesi naamion ja esität olevasi joku, joka et ole?

Minkä version puolisosi näkee? Huomaatko menettäväsi malttisi, kun pitää kommunikoida tuhlaajasi kanssa?

Haluan, että olet valmiina puolisosi kotiinpaluuseen. Oletko valmis? Pystytkö pitämään kielesi kurissa? Pystytkö kääntämään toisen posken tai kulkemaan ylimääräisen virstan matkan rakkaan puolisosi kanssa?

Minua huolettaa se, jos haluat avioliittosi eheytymistä, mutta et muutu sisältä ulospäin. Pidät yllä naamiota läpi jokaisen päivän, pistät sen päälle ja otat pois tiettyjen ihmisten seurassa. Herra tuntee sydämesi. Tekisitkö niin, että pyydät Herraa tutkimaan omaa sydäntäsi ja paljastamaan ne osa-alueet, joissa sinun tulee muuttua?

Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin siltä, joka sinulta jotakin vie. “Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille. Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin rakastavat niitä, joilta itse saavat rakkautta. Jos te teette hyvää niille, jotka tekevät hyvää teille, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin tekevät niin.
Luuk 6:27-33

Luin sähköpostin eräältä odottavalta puolisolta, jolla oli vihaongelmia. Hän oli kiljunut, huutanut ja kiroillut lapsilleen ja lyönyt heitä turhautuessaan. Kuulostaako samalta kuin omassa kodissasi? Ehkä kamppailet itsehillinnän kanssa. Älä pura kaikkea ympärilläsi oleviin ihmisiin. Ymmärän, ettet halua tehdä sitä, mutta niin vain tapahtuu. Muista lukea Jumalan Sanaa päivittäin ja pukea yllesi Jumalan taisteluvarustus joka päivä.

Huuda avuksi Herraa ja pyydä Häntä auttamaan, että voisit aina kuvastaa Häntä. Jumalan täytyy tehdä työtä ensin sinussa koskettamalla ja muuttamalla sinun sydämesi. Lapsesi ja lähimmäisesi tulisi nähdä se mies tai nainen, joka kulkee, puhuu ja elää Kristuksen kaltaista elämäntyyliä.

Pidätkö yllä naamiota, kun lähdet kotoasi ja menet töihin tai kirkkoon? Herra tietää ja näkee kaiken. Luuletko, että voit elää kaksoiselämää? Herra haluaa, että kuljet voitossa, ja että sinulla on muuttunut sydän, joka näyttää lähimmäisillesi, että sinun sydämesi ja elämäsi ovat muuttuneet radikaalisti loppuiäksi!

Tulkoon tämä raamatunkohta sinulle suosikiksi:

Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää. Luopukaa siis valheesta ja puhukaa toinen toisellenne totta, sillä me olemme saman ruumiin jäseniä. Vaikka vihastuttekin, älkää tehkö syntiä. Sopikaa riitanne, ennen kuin aurinko laskee. Älkää antako Paholaiselle tilaisuutta. Varas älköön enää varastako, vaan tehköön työtä ja ansaitkoon rehellisesti toimeentulonsa, niin että voi myös antaa tarpeessa olevalle. Älkää päästäkö suustanne sopimatonta puhetta, vaan puhukaa sitä, mikä kulloinkin on hyvää ja hyödyllistä ja kuulijoille iloksi. Älkää tuottako surua Jumalan Pyhälle Hengelle, jonka olette saaneet sinetiksi lunastuksen päivää varten. Hylätkää kaikki katkeruus, kiukku, viha, riitely ja herjaaminen, kaikkinainen pahuus. Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden.
Ef 4:22-32

Pyydä Herraa muuttamaan sinut sellaiseksi henkilöksi, joka riisuu naamion pois. Meidän tulee rakastaa puolisoamme, niin kuin Efesolais- ja Kolossalaiskirjeissä opetetaan. Oletko lukenut nämä kaksi lyhyttä kirjaa viime aikoina? Lue ne tällä viikolla.

Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.
Ps 139:23-24

Herra haluaa muuttaa sinun sydämesi, sielusi ja henkesi uudeksi luomukseksi Kristuksessa. Tiedän, että haluat avioliittosi eheytyvän, mutta oletko valmis luovuttamaan elämäsi Herralle ja pyytämään Häntä muuttamaan ensin oman elämäsi jokaisen osa-alueen? Se on ehdotonta!

Oletko valmis heittämään naamiosi pois lopullisesti? Pyydä Herralta, että Hän tekee töitä sinun sisäisessä ihmisessäsi. Sitten olet valmis siihen, että puolisosi tulee takaisin kotiin!

Herra, kuule minua, minä etsin oikeutta! Kuule minun avunhuutoni, ota vastaan rukoukseni. Minä puhun sinulle vilpittömin huulin. Sinulta saan oikean tuomion, sinun silmäsi näkevät, mikä on totta. Sinä tutkit sydämeni, yölläkin sinä minua tarkkaat, sinä koettelet minua mutta et löydä minusta mitään väärää. Minun suuni ei puhu pahaa.
Ps 17:1-3

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.