Paimenet lähtivät etsimään Herraa

22.12.2019

Paimenet lähtivät etsimään Herraa

Suomennettu hartaudesta: The Shepherds Went to Seek the Lord (Charlyne Cares Devotion 20.12.2019)

Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.
Luuk 19:10

Rukoilen puolestasi, että sinulla olisi mahdollisuus mennä joulumusikaaliin tai -kulkueeseen, tai että voisit nähdä elävän jouluseimen kaupungissasi tai kunnassasi. Auta lapsiasi ymmärtämään joulun todellinen tarkoitus ja siunaa heitä tänä vuonna tekemällä jotakin erityistä, jota he voivat muistella myöhemmin tulevaisuudessa. Useimmat kirkkojen joulutapahtumat ovat ilmaisia. Voit aloittaa uuden perinteen perheessäsi. Ala miettiä, mitä voisit tehdä juhliaksesi Herran syntymäpäivää perheesi kanssa.

Sain muistutuksen siitä, että tämä vuodenaika on hankalaa aikaa monille niille, jotka käyvät läpi vaikeita olosuhteita tai ovat masentuneita suhdeongelmistaan, raha-asioistaan tai surusta. Jumala lähetti kuitenkin Jeesusksen Kristuksen, neitsyestä syntyneen, meille Immanueliksi, Vapahtajaksi ja Pelastajaksi, ihmeelliseksi neuvonantajaksi ja ystäväksi.

Jeesus tuli puhumaan rakkautta ja rauhaa maan päälle kaikille ihmisille, jos he ottaisivat vastaan sen ilmaisen lahjan, jonka Jumala tarjoaa jokaiselle meistä. Jeesus Kristus, Hänen ainoa poikansa, tuli alas maan päälle maksamaan kaiken ja vuodattamaan verensä Golgatalla kaikkien meidän syntien puolesta, jotta jokainen meistä saisi ikuisen elämän.

Mietin sitä, miten monet ihmiset ympäri maailman rukoilevat puolisoidensa, lastensa ja läheistensä puolesta, jotta Herra Jeesus muuttaisi heidän elämänsä. Rukoilen, että monet sokaistuneet ja harhautuneet puolisot kävisivät kirkossa jouluna. Herra koskettakoon puolisoasi, jotta hän saisi henkilökohtaisen Damaskoksen Tien kokemuksen joulukirkossa. Me ylistämme Herraa, sitten kun kuulemme kaikki ne tarinat.

Kun Jeesus syntyi, Herran enkeli ilmestyi paimenille. Tämä voi rohkaista sinua odottaessasi puolisoasi, sillä paimenet eivät etsineet Herraa, silloin kun enkeli tuli heidän luokseen. Rukoilen, että puolisosi kuulisi Herran äänen, vaikka hän olisi erämaassa.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: “Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.”
Luuk 2:8-12

Herra kehottaa sinua tänään olemaan pelkäämättä olosuhteita, joissa olet juuri nyt. Paimenet olivat tekemässä työtään ja kaitsemassa lampaita. Sitten yhtäkkiä enkeli ilmestyi heille ja antoi heille perustavanlaatuisen viestin. Onko Pyhä Henki paljastanut jonkun erittäin tärkeän viestin sinulle? Muistatko, mitä se pieni ääni sanoi? Mikä raamatunkohta tuntui hyppäävän silmille? Onko sinulla halu totella Herran tahtoa elämässäsi juuri nyt? Älä huolehdi olosuhteistasi juuri nyt; Herra muuttaa ne täydellisellä ajoituksellaan. Sinun tulee vain olla uskollinen ja pitää katseesi ja sydämesi kiinni Herrassa.

Paimenet jättivät kaiken ja lähtivät etsimään Herraa. Oletko sinä valmis seuraamaan Jeesusta, vaikka Hän haluaisi sinun tekevän mitä tahansa? Olkoon sydämessäsi halu seurata aina Herran ohjeita.

Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: “Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä.
Luuk 2:15-16

Kun paimenet näkivät Jeesuksen, he kertoivat siitä kaikille. Joulun aikaan sinulla on hyvä tilaisuus kutsua perheenjäseniä, ystäviä ja työkavereita kirkkoon jumalanpalvelukseen. Rukoile, että Pyhä Henki puhuisi tuhlaajamiehellesi tai -vaimollesi ja kaikille tuhlaajapuolisoille, jotka elävät kapinassa tällä hetkellä. Rukoillaan, että he jättäisivät syntiset elämäntyylinsä ja seuraisivat kirkasta, loistavaa tähteä, joka johdattaa heidät Herran Jeesuksen Kristuksen luokse, joka odottaa heitä kädet levällään ja valmiina rakastamaan heitä ja päästämään heidät vapaiksi. Kun he kääntyvät Herran puoleen, he avaavat silmänsä Jumalan totuuksille ja Pyhä Henki koskettaa heidän sydäntään seuraamaan Jumalan tahtoa ja tietä kaikessa, myös avioliitossa.

Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään.
Luuk 2:17-18

Sydämet ja elämät muuttuvat rukouksen takia. Jatkathan paastoamista ja rukoilemista hellittämättä kaikkien eksyneiden puolisoiden, tuhlaajalasten ja kadoksissa olevien rakkaiden puolesta, jotta he tottelisivat Herraa tänä jouluna?

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.