Oletko oikeasti antanut anteeksi puolisollesi? – Osa 1

28.2.2019

Oletko oikeasti antanut anteeksi puolisollesi? – Osa 1

Suomennettu hartaudesta: Have you really forgiven your spouse? – Part 1 (Charlyne Cares Devotion 27.2.2019)

Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa… Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne.
Matt 6:12, 14-15

Miten sinulta sujuu anteeksiantaminen aviomiehellesi tai vaimollesi? Saamme monia sähköposteja ja kirjeitä, joissa satutetut, haavoittuneet puolisot hautovat mielessään anteeksiantamattomuutta. Oletko sinä antanut anteeksi? Pyydä Herraa juuri nyt tutkimaan omaa sydäntäsi ja ole sitten rehellinen itsellesi. Haluan puhua anteeksiantamattomuuden hidasteesta. Se saattaa olla suuri hidaste, joka estää saamasta rukousvastauksia avioliiton eheytymisessä. Lukisitko edelliseen lauseen uudelleen, jotta ymmärtäisit anteeksiantamisen tärkeyden omassa elämässäsi ja avioliitossasi?

“Minäkö antaisin anteeksi puolisolleni? Katso, mitä hän on tekemässä! Entä lapseni? Puolisoni tuhoaa perheemme. Katso rahojani, kotiani, ja katso minua! Entä minun tunteeni? Minuun sattuu niin paljon. Milloin tämä loppuu? Minäkö antaisin anteeksi puolisolleni, kun hän jatkaa synnintekemistä?”

Kuulostaako tuo sinulta? Sillä, joka pystyy antamaan anteeksi itseään satuttaneelle henkilölle, on vapaus. Luetaanpa, mitä Herra opettaa meille:

Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: “Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?” “Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa”, vastasi Jeesus.
Matt 18:21-22

Tiedän, ettei ole helppoa antaa anteeksi toiselle, kun tulee loukatuksi tai satutetuksi. Joku saattaa loukata sinua sanallisesti tai kertoa sinusta kauheita juttuja muille ihmisille. Avioero yhdessä perheessä voi vaikuttaa moniin ihmisiin mukaanlukien työkaverit, sukulaiset ja seurakuntaperhe, aina satoihin ihmisiin asti. Voit nyt tehdä muutoksen laittamalla Jumalan Sanan käytäntöön antamalla anteeksi aviomiehellesi tai vaimollesi.

Luonnollinen lihasi haluasi puhua pahoja sanoja takaisin puolisollesi tai vastata samalla mitalla takaisin kaikkiin hänen ilkeisiin syytöksiinsä ja uhkauksiinsa. Olet ehkä menettänyt malttisi useammin kuin kerran väitellessäsi puhelinkeskustelussa. Mitä sinun pitäisi tehdä? Luetaanpa Jumalan Sanaa ja verrataan sitä sinun elämääsi ja olosuhteisiisi. Mitä Jeesus teki, kun tämä tapahtui Hänelle?

Mitä erinomaista siinä on, jos te kestätte silloin, kun teitä kuritetaan tehtyänne väärin? Jos te sen sijaan kestätte silloin, kun joudutte kärsimään tehtyänne oikein, se on Jumalalta teille tulevaa armoa. Sillä siihen teidät on kutsuttu. Kärsihän Kristuskin teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään. — Hän ei syntiä tehnyt, hänen suustaan ei valhetta kuultu. Häntä herjattiin, mutta hän ei vastannut herjauksella, hän kärsi, mutta ei uhkaillut, vaan uskoi itsensä oikeamielisen tuomarin haltuun.
1 Piet 2:20-23

Mitä on anteeksiantamattomuus? Anteeksiantamattomuus on tunne, joka koostuu paheksunnasta, katkeruudesta, vihasta, vihamielisyydestä, suuttumuksesta ja pelosta. Nämä tunteet löytyvät ihmisestä jonkun teon seurauksena, joka on haavoittanut häntä psykologisesti tai fyysisesti. Anteeksiantamattomuus voi kuluttaa sydäntäsi kuin syöpä. Varo! Se voi tuhota sinut, jopa kristityn, etkä edes ole valveilla siitä, mitä on tapahtunut. Vihasi tai katkeruutesi saattaa estää saamasta vastauksia rukouksiisi.

Mitä sinun tulee tehdä? Ensin vapauta jokainen loukkaus ja niiden tekijä Jumalan käsiin. Päätä joka päivä antaa anteeksi puolisollesi tai toiselle henkilölle tai perheenjäsenille, ja anna Herran ottaa haltuunsa sinun ja heidän elämänsä. Anteeksiantaminen on päätös. Kuvittele, että asetat puolisosi ja sen toisen henkilön Herran jalkojen juureen ja annat Hänen käsitellä heidän sanat, teot ja käytökset. Älä anna anteeksiantamattomuuden muuttua katkeruudeksi ja ratkaisemattomaksi vihaksi omassa elämässäsi. Herra, meidän Jumalamme, opettaa näitä totuuden periaatteita Sanassaan:

Hylätkää kaikki katkeruus, kiukku, viha, riitely ja herjaaminen, kaikkinainen pahuus. Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden.
Ef 4:31-32

Saatat jo tuntea jonkun lähimmäisen, joka ei ole ikinä antanut anteeksi jollekin ihmiselle, ja hänestä on tullut todella vihainen ja katkera. Tiedämme avioliittoja, joissa on ongelmia, koska toinen puolisoista oli haavoittunut lapsuudessaan ja on hautonut itsessään anteeksiantamattomuutta koko elämänsä ajan. Huolimatta teosta, joka on tehty monta vuotta sitten tai juuri nyt, Herra voi päästää sinut tai jonkun toisen viattoman uhrin vapaaksi, jos päätätään antaa anteeksi aviomiehelle/vaimolle, toiselle henkilölle, tai kenelle tahansa muulle, joka on haavoittanut, satuttanut tai hylännyt. Päästä irti ja anna Jumalan hoitaa se toinen henkilö täydellisesti.

Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. 
Kol 3:13

Anna tänään puolisollesi anteeksi ja pyydä Herraa muuttamaan hänen sydämensä, kuten myös oma sydämesi. Sinun tulee antaa hänelle päivittäin anteeksi kaikki, mitä hän tekee sinua vastaan. Sinä jatkat tätä periaatetta ja toimenpidettä jopa avioliittosi eheytymisen jälkeen. Joten aloitetaan anteeksiantaminen tänään! Kyllä, pyydä Herraa autaamaan sinua joka päivä antamaan anteeksi aviomiehellesi tai vaimollesi ja yhtäkkiä tajuat, että anteeksiantamattomuutesi, vihasi ja katkeruutesi ovat poissa. Tulet yllättymään, miltä sinusta tuntuu, kun todella annat anteeksi aviomiehellesi tai vaimollesi syvällä sydämessäsi!

Jatkuu huomenna…

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.