Odota kärsivällisesti ja uskollisesti, iloisella odotuksella

22.11.2019

Odota kärsivällisesti ja uskollisesti, iloisella odotuksella

Suomennettu hartaudesta: Wait patiently, faithfully, with joyful expectancy (Charlyne Cares Devotion 18.11.2019)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Aina kun aloin epäröimään tässä “avioliiton puolesta seisomisessa” ja ajattelin, ettei tämä ole minua varten, sain kehotuksen jatkaa odottamista. Saatoin esimerkiksi miettiä, aiheutanko harmia jo tuskaisille nuorille tytöilleni, ja sitten opinkin Lorilta, miten hän käsitteli omia tunteitaan nuorena teinityttönä ja miten ne liittyivät hänen omaan isäänsä; hän selvisi lopulta hyvin.

Kun ammattilaiset sanovat, että rakkaani on narsisti, että hänellä on persoonallisuushäiriö ja tuskin on toivoa, että hän ikinä muuttuisi, luen Bobin kirjoituksia, joissa kehotetaan jättämään huomiotta kaikki leimaamiset.

“Sinä tiedät, että minä olen Herra, kaikkien luotujen Jumala. Onko minulle mikään mahdotonta?”
Jer 32:27

Ehkä joku ammattilainen olisi saattanut leimata Bobinkin narsistiksi, tämän rakkaan Jumalan miehen, joka on opettanut minulle niin paljon siitä, mitä tuhlaajaelämässä tapahtuu kulissien takana, ja joka edelleen valistaa minua. Olen lopettanut viettämästä (liikaa) aikaa opiskellen narsismista, ja opin sen sijaan Herraltani.

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. 
2 Tim 3:16

Monesti mieleni harhailee, kun yritän tajuta asioita omalla tavallani tai “mennä eteenpäin” (mitä ikinä se tarkoittaakaan). Charlyne on aina askelen edelläni. Hän on vähän niin kuin lennonohjaajani, sillä hän on kulkenut saman tien – melkeinpä täsmällisesti. On vaikea uskoa, että tämä ihanuuden, lempeyden ja ystävällisyyden ruumiillistuma, upea nainen ja ihmeellisen tinkimätön, kävi myös läpi niin inhottavia asioita.

Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia.
2 Kor 1:4

Charlyne tuntuu tietävän jokaisen murheeni, jokaisen huolenaiheeni. Hän on käsitellyt jokaisen sydäntäsärkevän ajatuksen, jonka olen ikinä ajatellut. Nyt olen mietiskellyt aika-asiaa – odottanut – miettinyt, onko minun autettava Jumalaa jollakin tavalla aviomieheni sydämen muuttamisessa. “Lakatkaa te huolehtimasta“, se minun piti saada kuulla. Lisänä Charlynen opetukseen “lakata huolehtimasta”, löysin sattumalta Ethelwyn Wetherladin runon “Vielä tuhlaaja”. Siinä tuhlaaja tulee kotiin vähän liian äkkiä, ei aivan valmiina… “Sikolätin muta, juottoaltaan löyhkä, mustaavat sieluni siellä, minne kukaan ei näe. Isä, olen vielä kaukana…” Tämä tuo minut takaisin “lakkaamaan huolehtimasta” ja niin minä odotan kärsivällisesti ja uskollisesti, iloisella odotuksella.

Autuas sinä, joka uskoit! Herran sinulle antama lupaus on täyttyvä!
Luuk 1:45

Sillä aikaa jatkan töitä itseni kanssa ja keskityn kotiimme ja tyttäriimme, kunnes Jumalan täydellinen ajoitus tapahtuu.

“Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala, kaikkia kansoja mahtavampi, korkein koko maailmassa.”
Ps 46:10

Toni
New York, USA
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.