Naimisissa koko elämän!

30.7.2021

Naimisissa koko elämän!

Suomennettu hartaudesta: Married for life! (Charlyne Cares Devotion 28.7.2021)

Herra Jumala sanoi: “Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen.” … Mutta ihmiselle ei löytynyt sopivaa kumppania. Silloin Herra Jumala vaivutti ihmisen syvään uneen ja otti hänen nukkuessaan yhden hänen kylkiluistaan ja täytti kohdan lihalla. Herra Jumala teki tästä kylkiluusta naisen ja toi hänet miehen luo. Ja mies sanoi: — Tämä se on! Tämä on luu minun luustani ja liha minun lihastani. Naiseksi häntä sanottakoon: miehestä hänet on otettu. Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi. Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää.
1 Moos 2:18, 20b-25

Menitkö naimisiin koko elämäsi ajaksi, vai ajattelitko eroavasi puolisostasi, jos avioliittosi ei toimisi? Kysymys saattaa kuulostaa naurettavalta, mutta näyttää siltä, että jotkut ihmiset ovat oikeasti antaneet itselleen mahdollisuuden päästä pois.

Huolimatta siitä mitä näet tai kuulet tänään, seiso lujana Herrasi kanssa, jotta Hän parantaisi, eheyttäisi ja uudelleenrakentaisi avioliittosi. Älä ikinä luovu avioliiton eheytymisen ihmeestäsi. Herra, sinun Jumalasi, voi muuttaa puolisosi sydämen Hänen täydellisellä ajoituksellaan.

Haluan muistuttaa uusia ihmisiä, jotka ehkä epäröivät rukoilemisessa ja odottamisessa, että heidän avioliittonsa on koko elämän ajaksi. Jeesus opettaa meille Matteuksen evankeliumissa luvussa 19, että avioero johtui sydämen kovuudesta. Minä otin eron Bobista oman sydämen kovuuteni tähden, ja koska olin väsynyt Bobin synteihin ja uskottomuuteen. Ajattelin, että voisin käyttää poikkeussääntöä. Sokaistuin paholaisen valheille. Minun olisi pitänyt rukoilla ja etsiä Jumalan täydellistä vastausta avioliitolleni.

Te teette pahaa myös toisella tavalla. Siksi Herra ei katso enää suopeasti uhrilahjaanne eikä halua ottaa sitä vastaan teidän kädestänne, vaikka te peitätte hänen alttarinsa kyynelillä, itkette ja valitatte. Te kysytte: “Miksi?” Siksi, että olet hylännyt vaimosi, vaikka hän on sinun kumppanisi ja kuuluu liiton kansaan sinun kanssasi. Herra on todistaja teidän välillänne, sinun ja vaimosi, jonka otit jo nuoruudessasi. Ei Jumala luonut vain miestä eikä antanut elämää ja henkeä vain hänelle. Miten mies yksin voisi pyytää jälkeläisiä Jumalalta? Varokaa siis, ettei kukaan teistä hylkää vaimoaan, jonka on ottanut jo nuoruudessaan! — Minä vihaan eroa, sanoo Herra, Israelin Jumala. Joka eroaa, tekee yhtä väärin kuin se, joka tahraa kätensä veriteolla, sanoo Herra Sebaot. Varokaa hylkäämästä vaimoanne!
Mal 2:13-16

En henkilökohtaisesti tuntenut ihmeellisen Jumalani voimaa siinä vaiheessa elämääni. Jumala kuitenkin antaa meille toisen ja kolmannen mahdollisuuden, ja Hän puhui minulle, vaikkakin monta kertaa kieltäydyin kuuntelemasta. Pyhä Henki puhui minulle edellisenä iltana, ennen kuin otin eron aviomiehestäni, kun kuulin ensimmäisen saarnan pyyteettömästä rakkaudesta. Menin pastorin luokse kysymään kysymyksiä saarnasta ja kysyin, miten voisin erota aviomiehestäni seuraavana aamuna. Päätin kuunnella muiden ihmisten mielipiteitä, enkä Herran ääntä.

Jumala puhuu kyllä lapsilleen! Kuuletko Hänen puhuvan hengessäsi? Kun Jumala puhuu sinulle, Hän ei muuta mieltään ja sano “Oho, se olikin minulle liian vaikeaa.”

Herra puhui minun sydämeeni yhtenä erityisenä sunnuntaina, kun kuulin eheytyneen pariskunnan todistuksen vain pari kuukautta sen jälkeen, kun olin eronnut Bobista. Tiesin, että Herra nuhteli minua omasta osuudestani avioliittoni epäonnistumisessa. Tuntui siltä, että Jumala puhui minulle, että Hän tekisi minusta sellaisen vaimon, jonka Bob tarvitsee ja ansaitsee. Olin luovuttanut Bobin kanssa, enkä uskonut, että Jumala kykenisi parantamaan avioliittoani. Oletko sinä luovuttanut puolisosi ja Jumalan kanssa? Älä! Et tule ikinä olemaan tyytyväinen elämääsi, jos et tottele Herraa ja teet niin kuin maailma sanoo.

Katsotaan Raamattua ja luetaan, mitä Paavali opetti Efesoksen seurakunnalle siitä, miten aviomiesten tulisi rakastaa vaimojaan, ja vaimojen TULEE kunnioittaa aviomiestään. Mieti, jos tekisimme niin kuin Sana meille opettaa. Uskon, ettei meillä silloin olisi kaikkia näitä avioeroja tänä päivänä.

Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen. Hän pesi sen puhtaaksi vedellä ja sanalla voidakseen asettaa sen eteensä kirkkaana, pyhänä ja moitteettomana, vailla tahraa, ryppyä tai virhettä. Samoin aviomiehenkin velvollisuus on rakastaa vaimoaan niin kuin omaa ruumistaan. Joka rakastaa vaimoaan, rakastaa itseään… Mutta se koskee myös kaikkia teitä: jokaisen tulee rakastaa vaimoaan niin kuin itseään, ja vaimon tulee kunnioittaa miestään.
Ef 5:25-28, 33

Miehet, haastan ja kannustan teitä olemaan kotinne hengellisiä johtajia huolimatta siitä, missä puolisosi on tällä hetkellä. Rukoile vaimosi puolesta päivittäin, siunaa häntä niin kuin Herra ohjaa, huolehdi hänestä, koska haluat osoittaa hänelle pyyteetöntä rakkautta ja olla hyvä esimerkki lapsillesi. Hän on vaimosi koko elämäsi ajan. Opeta lapsillesi, mitä tarkoittaa olla hengellinen johtaja kodissasi, opeta heille Jumalan Sanaa ja yritä rukoilla heidän kanssaan jos mahdollista.

Naiset, kunnioitatteko miestänne? Miesten tulee rakastaa vaimojaan niin kuin omaa ruumistaan. “Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.” Ef 5:31. Kun aloin halveksimaan Bobia hänen tekojensa, käyttäytymisensä ja sanojensa takia, annoin vihollisen tulla kotiimme ja vuodattaa omahyväisyyttä, katkeruutta ja vihaa sydämeeni.

Rukoilen, että etsit Herraa ja Hänen viisauttaan ja suuntaohjeitaan henkilökohtaisessa elämässäsi, ja otat käyttöön Jumalan raamatullisia periaatteita. Tottele Jumalan Sanaa ja katso, mitä siunauksia Hän antaa sinulle tottelevaisuutesi takia. Hän uudelleenrakentaa muurisi kestäviksi ja vahvoiksi suojelemaan sinua ja rakkaimpiasi. Jumala loi avioliiton ja Hän haluaa parantaa, eheyttää ja uudelleenrakentaa sinun avioliittosi! Odotatko Jumalan ajoitusta?

Siunauksin,
Charlyne Steinkamp
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.