Myrskyssä odottaminen

4.1.2021

Myrskyssä odottaminen

Suomennettu hartaudesta: Waiting in the Storm (Charlyne Cares Devotion 4.1.2021)

Vierailijan kirjoituksen on kirjoittanut joku odottava puoliso. Alla olevat näkemykset ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä kuvasta Rejoice Marriage Ministries:n tai Steinkampien näkemyksiä.

Hän antaa maalle sateen, hän lähettää pelloille veden.
Job 5:10

Jotta vilja voi kasvaa, tarvitaan vesisadetta. Runsaan sadon saamiseksi täytyy kylvää siemenet, odottaa kasvua ja juuri oikeaan aikaan korjata sato.

Sama koskee elämän koetuksia ja koettelemuksia. Haluamme enemmän, mutta emme voi odottaa sen tulevan helposti – meidän täytyy tehdä töitä sen eteen, käydä läpi “juttuja”. Ympärillämme riehuva myrsky tuntuu joskus hukuttavan meidät. Vyöryviä kaatosateita. Sade on kuitenkin hyödyllistä, se kastelee maan. Se on kaunista ja tuoksuu raikkaalta. Se on välttämätöntä kasvua varten. Ja se kastelee siemenet, jotka on kylvetty.

Pyytäkää Herralta sateita, pitkälle kevääseen saakka! Herra nostattaa tuulispäät ja pilvet, hän lähettää sadekuurot. Hän antaa viljan viheriöidä jokaisen pellolla.
Sak 10:1

Myrskyn jälkeen tulee odottaminen. Se on myös vaikeaa, koska haluamme nähdä tulokset, työmme hedelmät, heti. Joillakin siemenillä kestää kauemmin juurtua kuin toisilla, mutta kun ne alkavat itää, ne yleensä kasvavat melko nopeasti. Sitten on aika kerätä se, mitä olet odottanutkin.

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. 
Ps 126:5

Sinun pitää edelleen tehdä töitä sen eteen. Kun työ on sitten tehty ja pystyt ihastelemaan ja näkemään, kuinka pitkälle olet tullut, olet kiitollinen sateesta ja myrskyistä, odottamisesta ja työstä.

Jos maa imee sisäänsä sateen, joka sitä usein kastelee, ja tuottaa sadon viljelijöilleen, se saa osakseen Jumalan siunauksen.
Hepr 6:7

Sitten kun elämän myrskyt pieksevät sinua ja tunnet hukkuvasi, niin muista, että hyvää viljasatoa varten tarvitaan kunnon sateet. Odottaminen on vaikeaa mutta välttämätöntä hedelmällisen ja kauniin sadon saamiseksi. Työ on väsyttävää mutta niin sen arvoista. Puhuttaessa avioliiton eheytymisestä, haluamme sen NYT! Haluamme elämämme takaisin. Ehkä meidän kuitenkin tulisi astua askel taaksepäin, pyytää Jumalalta varustusta tulevaa varten ja kysyä, mitä Hän haluaa tehdä ja miten Hän haluaa sen tehdä. Jumalalla on suuri työ tehtävänään ja jos osallistumme Hänen töihinsä ja teemme töitä Hänen kanssaan, niin Hän paljastaa meille, mitä Hän on tekemässä. Hän ei jätä tai unohda meitä. Voimme luovuttaa puolisomme, avioliittomme ja perheemme Hänelle. Ehkä sen takia Jumala sallii myrskyt elämässämme – Hän kastelee meitä sadonkorjuuta varten! Luota Häneen, kasvata siementäsi elämän myrskyissä. Hän ei petä sinua!

Kun kylvät maan, hän antaa sateen kostuttaa siemenet niin että maan kasvu, vilja, on sankkaa ja satoisaa. Sinun karjasi käy sinä päivänä laitumella avaralla kedolla.
Jes 30:23

Niin kuin Galatalaiskirjeessä 6:9 sanotaan: “Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon.” Älä hellitä! Pysy lujana! Usko siihen, mitä mahtava Jumalamme voi tehdä! Puolisosi sielu saattaa riippua tottelevaisuudestasi ja siitä, mitä Herra on kutsunut sinut tekemään. Eikö se ole elämän myrskyjen arvoista? Minulle se on. Olen kiitollinen, että Jumala kutsui minut tälle tielle. Oletko sinä? Myrsky saattaa näyttää pitkäkestoiselta, pimeältä ja pelottavalta. Mutta se ei kestä ikuisesti.

Jennifer
Florida, USA
Rejoce Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.