Menkää kaikkialle maailmaan

1.8.2019

Menkää kaikkialle maailmaan

Suomennettu hartaudesta: Go into all the world (Charlyne Cares Devotion 1.8.2019)

Tämän päivän tekstin on kirjoittanut Lori Steinkamp Lassen. Hän on meidän ainoa tyttömme ja hän on ollut naimisissa miehensä Scottin kanssa 24 vuotta. Lori on neljän lapsen äiti ja on tehnyt töitä RMM:llä monta vuotta. Annetaan hänen kirjoituksensa syventää hengellistä matkaasi Herran kanssa. -Charlyne

Istuin kirkossa ja kuuntelin pastorimme saarnaa malliseurakunnasta. Miltä seurakunnan pitäisi näyttää? Keiden pitäisi osallistua? Miten meidän pitäisi käyttäytyä?

Hän puhui siitä totuudesta, että seurakuntaa ei ole kutsuttu istumaan mukavilla kirkonpenkeillä ja sulkemaan ovet ulkomaailmalle. Meidät on kutsuttu menemään kaikkialle maailmaan!

Hän sanoi heille: “Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.”
Mark 16:15

Kirkko oli täynnä “aamenia”, kun pastori muistutti meitä siitä, että seurakunta on prostituoituja, kodittomia, varkaita ja rikkinäisiä varten. Raamatussa ei missään kehoteta meitä puhdistautumaan ennen kuin tullaan Kristuksen luokse. Menemme Hänen luokseen saastaisina. Arvottomina. Hän suorittaa puhdistamisen.

Se on armoa! Olen niin ansaitsematon Hänen armostaan.

Sitten minä tajusin!

Meneminen kaikkialle maailmaan tarkoittaa joillekin sitä, että kurottaudutaan sängyn toiselle puolelle ja kerrotaan Jeesuksesta tuhlaajapuolisolle.

Miksi olemme valmiita lähtemään meren toiselle puolelle lähetysmatkalle ja todistamaan tuntemattomille ihmisille kaukaiseen maahan, mutta emme ole Jeesuksena omalle puolisollemme?

Ai, koska hän satuttaa sinua? Koska hän käyttäytyy, niin kuin ei haluaisi olla sinun kanssasi? Koska hän on torjunut sinut?

Joku kertoi minulle joskus, että hän ei aio seisoa avioliiton eheytymisen puolesta, koska hänen aviomiehensä käyttäytyy niin kuin ei haluaisi olla hänen kanssaan.

Ai, okei, no siinä tapauksessa…

Vihollisen tarvitsee tehdä vain noin lannistaakseen sinut?? Kuinka helppo kohde!

Kuinka monesti lapsesi ovat torjuneet sinut? Entä muut perheenjäsenet? Onko joku ystäväsi satuttanut sinua ja torjunut sinut? Heititkö ystävyyssuhteen menemään? “Sori, lapset! Te torjuitte minut, joten minä luovutan!”

Ei tietenkään!

Puolisollasi ei ehkä ole henkilökohtaista suhdetta Jeesukseen Kristukseen. Hän saattaa olla askeleen päässä ikuisuudesta helvetissä. Selitäpä minulle nyt uudestaan, miksi et halua todistaa hänelle ja rukoilla hänen puolestaan?

Rakastan sitä, kun joku tuhlaajapuoliso ottaa meihin yhteyttä. Minuun otti yhteyttä eräs mies, joka kertoi olleensa kotona nyt jo jonkun aikaa ja hänen vaimonsa oli se, joka rukoili ja taisteli heidän avioliittonsa puolesta.

Tänä päivänä tuo pariskunta palvelee Herraa yhdessä. Heillä molemmilla on henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen.

Vaimo olisi voinut luovuttaa. Hän olisi voinut lopettaa rukoilun. Sen sijaan hän käytti jokaisen mahdollisuutensa osoittaakseen aviomiehelleen, kuka Jeesus on. Jopa silloin kun hän ei ollut kuulemassa. Mies näki Jeesuksen mallinnettuna hänelle.

Kun pysähdyt kahvilassa aamulla, voit saada aikaan vaikutuksen myyjässä. Oletko ystävällinen? Hymyiletkö? Vai oletko liian kiireinen rupatteluun?

Kun anoppisi syntymäpäivä lähestyy, lähetätkö hänelle kortin? Kerrotko hänelle, kuinka paljon ikävöit yhteistä aikaa perheenä, vai oletko liian kiireinen ottamaan yhteyttä ja osoittamaan rakkautta? Olet ainoa Jeesus, jonka jotkut ihmiset näkevät tänä päivänä. Käyttäydytkö niin kuin Hän?

Todennäköistä on, että jos puolisosi on poissa kotoa, niin hän on varmaankin sotkeentunut johonkin syntiin. Kuvioissa saattaa olla joku toinen henkilö. Puolisollasi saattaa olla henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen, tai ehkä hän ei ole koskaan tunnustanut uskoaan. Kummin tahansa, hän on eksynyt. Hän harhailee. Kun minä olen eksynyt, etsin ystävällisiä kasvoja avuksi.

Kun äitini seisoi avioliiton eheytymisen puolesta, hän yritti olla Jeesuksena isälleni. Hän ei jakanut saarnoja hänelle joka sunnuntai, mutta hän rakasti isää. Pyyteettömästi. Sen takia, kun isääni sattui, hän tiesi, kenelle hän soittaisi. Hän näki niin paljon Jeesusta äidissä, että hän soitti tälle ja pyysi jopa rukoilemaan sen toisen naisen puolesta! Sitten tuli se päivä, kun isä pyysi äitiäni tapaamaan tuon toisen naisen ja rukoilemaan hänen puolestaan henkilökohtaisesti. O-ou! Voitko edes kuvitella???

Isäni tiesi, että hän pystyi luottamaan Charlyneen, koska tämä oli osoittanut hänelle samaa armoa, jota Jeesuksella on meitä kaikkia kohtaan.

Päämääränä tässä ei ole avioliiton eheytyminen.

Sisäistä se. Se ei ole päämäärä.

Päämäärä on se, että aviomiehesi tai vaimosi antautuu täydellisesti Jeesukselle Kristukselle ja tekee Hänestä elämänsä Herran.

Kun se tapahtuu, sitten eheytyminen tapahtuu. Joskus se tapahtuu eri järjestyksessä, mutta älä keskity niin paljon puolisosi kotiinpaluuseen, että luovutat hänen hengellisen matkansa suhteen. Jeesus torjuttiin uudestaan ja uudestaan. Sinut saatetaan torjua. Se on okei. Jumala voi ottaa kylvämäsi siemenen ja kastella sitä.

Mennään kaikkialle maailmaan! Älä odota, että puolisosi lähtee kirkkoon sinun kanssasi. Älä odota, että hän tulee kotiin. Voit olla hänelle Jeesus tänään!

Siunauksin,
Lori Steinkamp Lassen
Rejoice Marriage Ministries

Katso uuusimmat julkaisut TÄÄLTÄ.

Lue lisää Lorin tekstejä TÄÄLTÄ